Home Tech Ting jeg skal se i efteråret – seværdige anbefalinger fra mig til dig

Ting jeg skal se i efteråret – seværdige anbefalinger fra mig til dig

by Nicolai Klingenberg

Reklame for YouSee

Her får du nogle af mine anbefalinger til efterårets medrivende underholdning, som kan nydes på fjernsynet, telefonen eller din tablet. Sågar også på dine venners enheder, hvis du har YouSee Bland Selv, da du kan tage Bland Selv med rundt via en herlig app. Men nok om praktikken – nu skal vi underholdes!

Her skal det handle om anbefalinger af serier og film. Selv tak…

Vi har med vores tv- og streamingpakke adgang til flere streamingtjenester, og den første, jeg vil slå et slag for er HBO Nordic. Det er særligt serierne, der er og har været i højsædet hjemme hos os. Den bedste? Det er svært – og jeg må pege på fire.

Praise be…
Først og fremmest The Handmaid’s Tale. Futuristisk, skræmmende og i værste fald alligevel ikke utænkeligt. Det er den korte version. Den lidt længere går på, at Amerika i nær fremtid er ændret radikalt. Fødselsraterne er dalet grundet dårlig fertilitet, men det rådes der bod på – kvinder, der kan levere børn, indfanges og holdes fanget hos familier, hvor deres eneste formål er at føde børn. Dernæst sendes de videre til en ny familie. Ingen kan forlade landet – og de færreste kan komme ind. Religionen er i højsædet, bøger eksisterer ikke længere, og det der med dødsstraf er lige sagen, hvis man gebærder sig uterligt. Har du trådt mindre ved siden af? Jamen så opereres din hånd af.
Jeg er fanget af det – er du?

THE HANDMAID’S TALE
©2018 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc. © 2018 MGM Television Entertainment Inc. and Relentless Productions LLC. All Rights Reserved. Take Five/Hulu)

Amish gone loco…
Nummer to er Banshee. Den har en rum tid på bagen, og jeg har set den for mig selv, da min kone var gravid. Når hun faldt i søvn, trak jeg datamaten eller iPaden frem og bingede for alle pengene. Ulrich Thomsen spiller en afhoppet Amish-mand, som i den grad kan sine kriminelle akter. Vi er på landet, og han styrer nærområdet. En ny sherif kommer til byen, men dør dagen før indsættelsen. Sheriffens plads overtages af en kriminel, og ingen opdager det… Forvent sex, rå vold (det er fiktion!), korruption og følelsen af “Klokken er kun 0.10, så jeg kan godt lige tage et afsnit mere…” ad libitum.

Lige et afsnit mere….

En djævelsk knægt
Vi har netop taget hul på serien Castle Rock. Hvis du har set Stranger Things, så er vi lidt i samme kaliber. Bare mere uhyggelig. En ny fængselschef kommer til fængslet Shawshank (yes – det er samme fængsel som i filmen “En verden udenfor”) i en lille soveby, og fluks efter jobindsættelsen genoptager man brugen af en gammel fængselsfløj. I denne opdager man en gemt “tank”, hvori der sidder en mand. Vi ved ikke, hvem han, hvad han har gjort, eller hvad han kan… Det erfarer vi dog hurtigt, og det er alt andet end utænkeligt, at byens dårligdomme og den tidligere fængselschefs selvmord er relateret til manden. Forvent en svært trykkende stemning, uhygge, let gys og mystik. Den fænger fra afsnit ét…

To hjul og skudsikker vest
Mayans. Den er spritny og er en afstikker fra “Sons of anarchy”-serien, som jeg har set fra start til slut. Jeg har indtil videre kun set traileren, og den ser lovende ud. Måske det bliver en semi-copy-paste sag, da omdrejningspunktet er bad guys på motorcykler med rockerprospekter, der angiveligt har fingrene i de forkerte kagedåser – du ved, narkotransport og sådant. Der er dog også sammenhold, action, snedige planer og interne stridigheder i spil, som gør gruppens interne affærer til et spil med løgn, bedrag, drab og strategi. Jeg forventer mere action end tankevirksomhed – perfekt til en søndag. 

MAYANS M.C.
©2018 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBOÆ and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc. © 2018 Fox and its related entities. All rights reserved.

Det var serierne – nu skal jeg tage dig med på et overordentligt flot nostalgitrip af den danske slags. Det sker via streamingtjenesten Dansk Filmskat, som også er en af valgmuligheder med en Bland Selv-pakke fra YouSee.

Jeg bor til leje på Haveje…
I begyndelsen af firserne ramte filmen “Midt om natten” de danske biografer. Jeg så den nogle år efter, og dengang kunne jeg ikke skille godt skuespil fra moderat skuespil. Og sidstnævnte er nok, hvad du skal forvente. Men! Det er ren nostalgi – du får Kim Larsens sublime musik, fristads-referencer, fesne rockere, men også ældgamle venskaber, drømme og en kamp for retfærdighed.

Midt om Natten – jeg så den midt på dagen…


Jeg synes nostalgi-trippet holder. Hvad synes du?

Den vel nok bedste, danske filmserie
Skal det være folkeligt, sublimt, nostalgisk og dansk, så skal det for mig være Olsen Banden. Jeg ønskede mig for år tilbage dvd-sættet, og jeg har det stadig, men nu har jeg ingen dvd-afspiller – heller ikke i computeren. Til gengæld er min bønner blevet hørt, for der venter hele ni film med den fantastiske trio i underkategorien Skidegodt, Egon! Forvent København og Danmark dejligst, tydeligt sprog, finurlige gadgets (undskyld; remedier), skideballer, genistreger og millionkup. I øvrigt har jeg gennem de talrige timer, jeg har set filmene, fundet latinske “slogans”, som har sneget sig ind i nogle af filmenes fiktive firmaer – mit latinske er ikke, hvad det har været, men jeg fik researchet mig frem til, at “Pecunia Non Olet”, betyder “Penge lugter ikke”. Og så er det faktisk i år, at Olsen Banden som fænomen fylder femtio år!

Egon Olsen på vandet…

Jeg kunne blive ved, men jeg må hellere holde her. Du skal jo lige igennem ovenstående, før der er plads til en ny omgang anbefalinger. God fornøjelse – husk, at Tv bør ses sammen med en, du kan lide samt et tæppe, en lydløs telefon og en snack af en art. 

Prøv konceptet – kvit og frit
Har du ikke YouSee Tv? Så synes jeg, du skal få det – netop nu kan du prøve Bland Selv-konceptet gratis i en hel måned. Det burde være tid nok til at se nogle af mine bud – og til at finde din egne favoritter. Når perioden er gået, kan du fortsætte med dine valg, ændre dem eller opsige abonnementet. Jeg tror dog ikke, du ryger på sidstnævnte løsning… Jeg har tidligere skrevet om selve konceptet Bland Selv på My-Pleasure.dk lige her

Du bør læse mere om Bland Selv Tv hos YouSee her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk