Home Ure Tilbage i tiden med Tudor Oyster Prince Submariner reference 7928

Tilbage i tiden med Tudor Oyster Prince Submariner reference 7928

by Nicolai Klingenberg

En tidsrejse med Tudor Oyster Prince Submariner

Selvom jeg ikke kender til den specifikke købsdato for det Tudor Oyster Prince Submariner, som vi skal se på her, så kan jeg via opslag og research sende os tilbage til et vildt årti – 1960’erne! Urets originale dokument var blevet borte, men serienummeret sladrede….

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

Dagens ur: Tudor Oyster Prince Submariner reference 7928 fra de glade 60’ere

Urets tre første serienumre afslørede, at det blev produceret lige omkring år 1967. Det var selv samme år, hvor Ronald Reagan blev guvernør i Californien, mens HM Kronprinsesse Margrethe og Prins Henrik (RIP) bliver gift i Holmens Kirke. Det så i øvrigt således ud…

Sikke en fest. Og jeg tror også, der blev kippet med flaget hos de tal-glade, for den 20. september selv samme år, bliver det danske postnummersystem indført. Svensken ville også være med på den store happening-bølge, men de valgte – 17 dage forinden – at omstille trafikken til højrekørsel. Det har nok været et lettere kaotisk tiltag, men den dag i dag, fungerer systemet stadig.

I øvrigt erfarede jeg, at et Rolex Submariner reference 1680 kostede 208 amerikanske dollars omkring år 1967, mens et Tudor kostede omtrent 100 dollars mindre. Og ja – man burde virkelig have købt og hamstret dengang. Tak til Keld Winkelmann for nyttig viden.

Nå. Dagens ur har en klædelig diameter på 40 millimeter, som – ikke overraskende – er samme størrelse, som søsterfirmaet Rolex har valgt til deres Submariner model. Vi snupper lige en sammenligning…

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

Tudor Oyster Prince Submariner i front – og et Rolex 16610 LV bagved

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

Side-om-side

Uret har været til service – i hvert fald to gange. Og den ene af disse gange har uret fået en ny lænke. Gudskelov beholdt ejermanden den oprindelige, så begge er i ejerens varetægt den dag i dag. Første service var i øvrigt ultimo 1986. Uret blev afhentet den 11. december, og det var året, hvor Danmarks Radio viste julekalenderen Jul på Slottet, og jeg var i øvrigt otte år. 12 dage efter uret er afhentet, mestrer flyet Voyager at flyve rundt om jorden uden at lande for at fylde brændstof på. Turen tog i øvrigt ni dage, tre minutter og 44 sekunder. Hvad piloten havde om håndleddet, ved jeg dog ikke…

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

Den gamle lænke bagerst…

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

I kassen…

Personligt er jeg overbegejstret for de ældre ure – og i særdeleshed, hvis de er monteret med en stållænke. Det giver en mere holdbar følelse (afhængig af lænkes stand, naturligvis), og så er patinaen sjælden svær at få øje på. Vi befinder os i en tid, hvor keramik og særlige coatings ikke eksisterede, og det faktum giver tiden mulighed for at vise sin tand.

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

Der mangler en perle…

 

Jeg kan kun gisne om, hvad uret har oplevet og overhørt. Og jeg elsker disse gisninger. Uret har levet længere, end jeg har, og det må have været vidne til alt fra festsange til skænderier, ferier og erklæringer udi både kærlighed og frustrationer. Højtider, sommertider og vintertider. Jeg kunne blive ved.

De to servicekvitteringer stammer i øvrigt fra Klarlund – og det sidste dokumenterede service blev udført i 2010. Det var året, hvor danskerne fik hvid jul og til den højtid, er jeg ganske sikker på, at  Jussi Adler-Olsens bog “Flaskepost fra P” var at finde under talrige juletræer. Samme år udgiver Kashmir albummet “Trespassers”, og Hansi Hinterseer giver koncert i Horsens. Grüß gott.

Tudor Oyster Prince Submariner 7928

Service-klistermærke på bagkassen

Hvor uret er i dag, ved jeg ikke – men jeg håber, at ejeren er glad og tilfreds, og at han – eller hun – vil blive ved med at tilføre uret nye anekdoter via oplevelser på ejerens håndled.

Kan du lide gamle ure, så kan du læse om et ældre Rolex GMT Master lige her

Rolex GMT Master fra 1973 – et vaskeægte hip-hop ur

 

Her er Facebook

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk