Home Ure Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar – en evighedskalender på 6,3 mm

Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar – en evighedskalender på 6,3 mm

by Nicolai Klingenberg

Nu med slankekasse: Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar

For cirka halvandet år siden satte Audemars Piguet sig for at lancere en ufattelig omgang urmageri på ganske højt niveau. Arbejdstitlen lød RD#2, og målet var at skabe verdens slankeste mekaniske armbåndsur med evighedskalender. Nu er det – måske ikke overraskende – en realitet.

Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar

Værsgo: Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar

Når jeg skriver ikke overraskende, så er det fordi, det ville være en pinlig affære, at man arbejdede på noget mesterligt og stort, som man så sidenhen måtte afblæse, men uagtet at der er tale om et let marketingstunt, så er bedriften aldeles sublim.

Nå – spørger du mig, så er den mest interessante linje hos Audemars Piguet deres Royal Oak del. Ikke Royal Oak Offshore – den finder jeg for stor, og selvom jeg fandt mit eget eksemplar for nydeligt, så vandt det aldrig rigtig mit hjerte.

Men hvad så med det nye Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar?
Jo ser du – det kan jeg lide. Men prisen, som lyder på knapt 1,2 millioner danske kroner, afholder mig dog fra at springe på. Måtte du til gengæld være helt parat, så skal du til en af Audemars Piguets egne forretninger – den nærmeste ligger på den tysk ø Sylt, som du måske kender som Sild.

Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar

The real Slim Sh.. Nå.

Nå – vi skal til lidt fakta. Urets diameter lyder på 41 millimeter, men den famøse tykkelse på selve urkassen er på sølle 6,3 millimeter. Du har en power reserve på 40 timer, og jeg har læst, at værket har relationer til en Jaeger-LeCoultre kaliber, men Audemars Piguet har stadig været på flot ingeniørarbejde.

Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar

Når en Time-Manager bliver lettere overflødig

Evighedskalenderen giver dig et komplet overblik over dato, ugedag, måned, skudår, nat/dag indikator, månefase og traditionel tidsangivelse. Samlet set består værket i Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar af 256 dele.

Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar

Værket.

Urets kasse er lavet af titanium, mens man har anvendt platin til lynetten og de led, der binder lænkens led sammen. Glasbagkasse? Jeps. Foldespænde af titanium og platin? Nemlig. Alle tiders til dykkeroplevelser? På ingen måned. Jeg ville slet ikke nærmere mig andet end håndvasken med det ur om håndleddet – AP siger selv, at uret tåler 20 meter vand. Og så lover de to års garanti på uret. Det kunne godt hedde fem år, synes jeg. Det er jo trods alt vinderen af “Slanke VM”, vi har med at gøre.

Men er det hele som på prototypen? Niksen. Se bare på urskiven. Det klassiske “vaffelmønster” aka tapisserie er udskiftet med en mere simpelt udseende urskive. Måske vil AP-elskere ærgre sig – personligt finder jeg den endelig løsning mere harmonisk.

Proto RD#2 – lyder nærmest som en robot fra Star Wars

Vi snupper lige en vældig grafisk video, som omhandler Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin Perpetual Calendar og RD#2.

 

FLERE URE PÅ MY-PLEASURE.DK HER

 

Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk