Home Rejser Hejsan-svejsan: Hold da ferie i en glashytte midt i naturen

Hejsan-svejsan: Hold da ferie i en glashytte midt i naturen

by Nicolai Klingenberg

Lad roen sænke sig over din glashytte

Kunne du tænke dig en overnatning eller tre i en hytte af glas? Hvor du bor midt i naturen og har mulighed for at fiske, svømme, opleve dyr, sejle i kajak og tage styrtebad i det fri? Jeg forstår dig. Det lyder mildest talt fantastisk. Og du skal blot til Sverige for at få dig sådan en oplevelse. En bonus? Det er påvist, at stressniveauet kan falde hele 70 %…

glashytte ferie

Så begynder ferien – og den lover aldeles godt…

Nuvel. Pak bilen og kør mod nordvest i Sverige. Her finder du den privatejede ø, Henriksholm, som ligger mit i søen Ånimmen. Det er nemlig her, de første fem glashytter blev opført, og uanset om du titter ud gennem ruden eller drager ud med rygsæk og lommelygte, skulle der være både hjorte, ræve og hvid spætte at spotte.

glashytte

Aldeles betagende. Foto: Jonas Ingman

Derudover er der opført to glashytter mere i nærheden, og disse ligger ved herregården Badersnäs, som blev opført i det 19. århundrede – her er der ydermere udsigt over Laxsjön, og du skal ikke tænke på al verden, da du nyder herregårdslivet om dagen og sover i glashytte om aftenen.

glashytte

Nattero. Foto: Jonas Ingman

Hvis du vil teste konceptet af, er det muligt blot at booke en enkelt overnatning, og man får en kyndig introduktion til området, udstyr og oplevelser på Dalslands Aktivitetscenter, hvor en guide venter. Du skal heller ikke bekymre dig om komfort, da du spiser alle måltider på førnævnte “center”. Jeg skal ikke afvise, at du kan få lov til at grille en fanget fisk over bål, hvis du får bid og bliver snacksulten, men tag du hellere den med guiden, når du ankommer.

glashytte

Idyl for to – men du kan også tage dig op alene. Foto: Jonas Ingman

Selvom jeg ikke er videre stresset, så har lyder det således i en pressemeddelelse:

Studiet, som ligger til grund for The 72 Hour Cabin, er gennemført i 2017 af Karolinska Instituttet i Stockholm. Det påviste, at ved at bo 72 timer i en glashytte på en ø i Dalsland i Sverige faldt stressniveauet for fem mennesker med stressende jobs med næsten 70 %. Derfor ønskede Sverige at invitere resten af verden til at komme ned i gear i naturen ved at gøre det muligt for alle at booke et ophold i glashytterne på 72 timer.

Afsted med dig – uanset om du er stresset eller blot ude efter en særlig oplevelse. Du kan læse mere om tiltaget her

glashytte

Jeg er frisk. Og sikkert endnu friskere efter et ophold.

Der er mere rejseri på My-Pleasure.dk her

FACEBOOK

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk