Home PindemadderBobler ChampagneHub.com – et lifligt dot com eventyr

ChampagneHub.com – et lifligt dot com eventyr

by Nicolai Klingenberg

ChampagneHub.com – skål i de små, biodynamiske champagnehuse

Peter Cummings skrev til mig. Jeg svarede. Og så skrev vi lidt mere. Den slags kan jeg godt lide. Jeg kan også vældig godt lide champagne, og det kan Peter og hans hustru også. De har faktisk slået sig ned i Reims, Champagne, for at udleve en champagne-drøm, som går under navnet ChampagneHub.com. Og det kommer dig til gode. Jeg foreslog Peter, at vi lavede et interview, og det har du herunder. Jeg foreslog ikke, at han skulle give en læserrabat, men det gjorde han altså. Det er en flot gestus.

Nå – hvis du har smagt en masse traditionel champagne, så er det måske på tide at prøve noget andet af og til? Noget der smager ganske forskelligt fra alt andet andet – og som sjældent smager ens? Alle tiders. Take it away, Peter!

Peter – du står bag Champagnehub.com – hvad går det tiltag ud på?
– Det er min kone Helena og mit fælles projekt. Det er – kort fortalt – en medlemsklub for folk med en interesse for bæredygtig, organisk og biodynamisk Champagne fra små producenter, som selv står for alt fra drue til flaske. Det vi selv kalder for Terroir-Champagne.

Store kendte Champagnehuse stræber efter samme udtryk hvert år, det gør de, fordi de har en stil, som deres kunder forventer og godt kan lide. Tim Vollerslev var for eksempel afhængig af, at det var samme smag og udtryk gæsterne fik hver gang hvert år, når han som vin-indkøber på SAS Radisson Hotellerne i hele Norden købte champagne i pallevis. Det er det intet galt i, men der er bare meget mere i Champagne end de store mærker.

Champagnehub.com

Det begynder gerne med nogle druer…

Terroir-Champagne er meget anderledes. Basalt set er producenter af Terroir Champagne interesseret i et unik udtryk af terroir, som er et begreb, der omhandlet vejr, jordbund, vinstokke og druerne. Det betyder, at den samme champagne fra samme hus ofte vil være forskellig fra årgang til årgang. Derfor er man også begyndt at snakke om hvilken årgang og dermed høst, en Champagne er baseret på – dette skal dog ikke forveksles med en årgangs Champagne.

Hvor og hvornår kom i på idéen?
– Vi har altid været glade for Champagne, men vi kendte stort set kun til de store kendte mærker, så det var typisk det samme, vi drak. Under en rejse til Reims i Champagne-regionen i 2015 besøgte vi Aline som driver Au Bon Manger, som jeg varmt kan anbefale alle at kigge forbi, hvis man er i nærheden. Aline introducerede os til denne nye verden af organisk og biodynamisk champagne fra små producenter. Det var producenter, som vi aldrig havde hørt om – og som ingen i vores omgangskreds kendte, og dermed blev ideen født: Vi ville lave en klub, hvor folk kunne opleve disse fantastiske champagner, som ofte er svære at få fingrene i, da de ofte kun er produceret i små mængder.

Champagnehub.com

Et udpluk…

Hvad gjorde I så dernæst?
– Vi begyndte at researche dybere i regionen og havde stadigt flere besøg – blandt andet hos Benoit Dehu, hvor vi virkelig fik en dyb introduktion til Biodynamisk Champagne og en langt bedre forståelse af Champagnens DNA. Både indholdet i flasken, men også regionen.

Vi opdagede en verden, hvor Champagne var meget mere en bare en drik til en aperitif eller festlige lejligheder. Champagne som er bæredygtig, organisk eller biodynamisk giver et bedre udtryk for det terroir, den kommer fra – og det udbreder spektret for Champagne enormt.

Vi brugte mange aftener over champagne på at udvikle konceptet, men andet arbejde gjorde det svært at komme ordentligt fra start. I starten af 2019 boede vi i Paris, og der tog vi springet til at få sat en hjemmeside op for at se, om der var interesse. Vi deltog dernæst i Champagne-ugen i Reims, det er en slags fagmesse, hvor champagne-året bliver skudt igang. Her mødte vi enormt mange producenter, som elskede vores ide, og vi fik sporet os ind på den stil, vi ville tilbyde. Kort efter fik vi vores første medlem, “and the rest is history”, som man siger.

Champagnehub.com

Det står skrevet med kridt…

Kan du berette lidt om jeres interesse for champagne?
– Jeg er uddannet tjener fra SAS Hotellerne, hvor jeg mødte Tim Vollerslev, som også var leder for SAS Hotellernes vinskole. På vinskolen fik vi en gang om måneden teoretisk og praktisk undervisning i to år og sluttede af med en tur til Alsace, Bourgogne, Champagne og Moseldalen i Tyskland – det var en helt fantastisk oplevelse. Sjovt nok var champagne dengang – i 1999 – min mindst foretrukne vin.

Efter min uddannelse arbejdede jeg i Danmark, Sverige, Frankrig og England som tjener, kok, restaurantchef og sommelier.
Min kone er uddannet sommerlier fra Le Cordon Bleu i Paris.

Champagnehub.com

Udvikling…

Den seriøse interesse for Champagne kom omkring 2015, hvor vi stiftede bekendtskab med terroir champagnen.

I dag er i bosiddende i Reims – hvad har det gjort for forretningen?
– Ja det er korrekt – og det er jo en af elementerne i “the secret sauce”. Vi kan nå alle områder i Champagne indenfor 1,5 time. Vi kan derfor være i tæt kontakt med alle vinbønderne og besøge dem, når vi vil. Det gør, at vi kan være med, hvor det sker og følge alt på tætteste hold – og som oftest vil de flasker, som vores medlemmer modtager, have ligget i kælderen hos vinbonden ugen inden. At være en del af “the community” hernede gør også, at vi indimellem er i stand til at få fingrene i noget helt specielt champagne, og det kommer selvfølgelig vores medlemmer til gode.

Champagnehub.com

Kældergodter

I er ikke de eneste, der tilbyder champagne på abonnementsservice – hvad kan I, som de andre ikke kan?
– Jamen først og fremmest arbejder vi udelukkende med bæredygtige, organiske eller biodynamiske producenter, hvor hele processen fra drue til flaske bliver varetaget af vinbonden.
Dernæst ser vi det som en stor fordel, at vi rent faktisk bor i regionen og taler sproget. Det gør, at vi kan dække langt flere producenter og dermed give mere variation til vores medlemmer.

Men hvem henvender I jer til?
– Geografisk er vores fokus for nuværende hele EU, og vi har pt medlemmer i ni lande. Vi henvender os til alle champagne-elskere, som gerne opleve Champagne fra en ny vinkel. Der er ikke som sådan én type – vi har alt fra arbejdsmænd til direktører og professionelle sportsfolk som kunder. Champagne er for alle – og det er ChampagneHub.com også.

Champagnehub.com

For alle. Husk det.

Der er noget med tre forskellige ChampagneHub.com abonnementer?
– Ja, nu er det jo ikke alle, som har den samme appetit for Champagne, og derfor tilbyder vi, at medlemmer kan strikke deres medlemskab sammen efter ønske. Vi har tre kasser med henholdsvis to, tre eller seks flasker. Herefter kan man så vælge, om man vil have tilsendt en kasse hver måned, kvartal eller halvår.

Men hov – du pønser på at samle folk i Champagne af og til?
– Nu begynder du jo at løfte sløret for de hemmelige planer, men jo vi har rigtige mange ting, vi gerne vil lave med ChampagneHub, det er dog lidt for tidligt at komme ind på det nu…

Champagnehub.com

Sådan måtte min kælder gerne se ud

Så hvis i skulle give ChampagneHub.com et slogan eller beskrive jeres DNA med en sætning, hvordan ville det så lyde?

Terroir champagne, skrædderersyet til dit behov, leveret til din dør – eller på engelsk om du vil: Grower Champagne, tailored to your needs, delivered to your door.

All right – hvordan og hvor kommer man i gang med en løsning fra jer?
– Det er helt enkelt. Gå ind på Champagnehub.com her, vælg en kasse, vælg leverings frekvens – og det er egentligt det. Bliver du medlem inden den 15. i måneden, vil du modtage din første kasse ved slutningen af samme måneden.

Bruger du rabatkoden MY-PLEASURE inden 31/12-2019, giver vi dig 10% rabat på dit medlemskab.

Og hvad koster det at være med i ChampagneHub.com?
– Vores medlemskaber starter fra 125 Euro (ca. 930 Kroner)

Champagnehub.com

Fra et besøg ude…

 

Alt det andet…

Hvad mener du, som champagne kan, som andre mousserende vine ikke kan?
– Grundet det store fokus på terroir og bæredygtig champagne, mener vi, at Champagne kan tilbyde en meget større diversitet end mange andre mousserende vine. Det gør, at champagne kan anvendes meget bredere end mange andre mousserende vine.

Kan du dele et mindeværdigt øjeblik, som involverer champagne?
– Det er måske ikke mindeværdigt, men jeg glemmer det aldrig. Jeg havde som meget ung tjenerelev anskaffet mig en 1996 Dom Perignon. Da jeg en aften holdt en fest og min venner ikke vidste, hvad det var, hører jeg pludselig proppen gå, og inden jeg kunne nå flasken, var den blandet med rød sodavand.

Champagnehub.com

Glem alt om rød sodavand…

Og hvis du om muligt skulle pege på en flaske, du aldrig glemmer?
– Jeg tror, det må være 2001 Sugarille, en Brunello Di Montalcino fra Pieve Santa Restituta. Udover at være en af de bedste vine, jeg nogensinde har smagt, så fik jeg den første gang bagerst i en lille total lokal restaurant i Italien efter en fantastisk aften i operaen – lige der var livet helt perfekt!

Og en flaske du virkelig gerne vil smage? 
– Det er svært at vælge én, men jeg er faldet lidt for Sagrantino druen, og der findes lidt af en kult vin fra Arnaldo-Caprai, som hedder Spinning Beauty. Den er på ønskelisten. Naturligvis vil jeg også gerne smage alle de champagner, jeg endnu ikke har smagt – det er lidt igen…

Champagnehub.com

Væghængte sager

 

Tre hurtige til Peter Cummings

Hvad byder resten af efteråret på?
– Jamen vi skal have gjort ChampagneHub.com meget større end i dag, så det bliver der travlt med. Og så skal vi et smut til bryllup i Kina i november, hvor min lillebror skal giftes. Og mon ikke der bliver tid til lidt champagne hist og her.

Må vi se et foto fra din telefon uden champagnerelation og høre lidt om det?
– De seneste år har vi været i Italien et antal gange. Vi elsker af forvilde os ind i de små gader, væk fra turiststederne. Dette billede er fra en sådan eftermiddag i Firenze.

Champagnehub.com

Fra telefonen

Hvad fik du at spise dagen inden, du svarede på disse spørgsmål?
– Jamen det var vores bryllupsdag, så vi har hos Jacques Selosse og få en dejlig frokost i haven.

Der er mere champagne på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk