Home Ure Oris Big Crown ProPilot X – nu lander den lette pilot

Oris Big Crown ProPilot X – nu lander den lette pilot

by Nicolai Klingenberg

Oris Big Crown ProPilot X – ti dage uden optrækkeri

Er du doven anlagt? Og finder du ur-optrækning mindre festligt? Så bør du tage et kig på en nyhed i titanium fra Oris. Navnet er Oris Big Crown ProPilot X, og selvom navnet og det manuelle optræk kan minde lidt om en ikonisk model fra et andet hus, så er nyheden alligevel interessant.

Oris Big Crown ProPilot X

Dagens ur: Oris Big Crown ProPilot X

Du skal i øvrigt finde lysten til et lidt større ur frem, for diameteren er på 44 millimeter. Til gengæld kan du fint have kontor- eller vatarm, for uret er lavet af titanium, og det gør tidsmaskinen let.

Oris Big Crown ProPilot X

Oris Big Crown ProPilot X på sned

All right – det er lysten, der drive værket, og værket der driver uret. Hele molevitten er lavet in house hos Oris selv, og det kræver en del at stykke et ur sammen, der kan holde sig gående i ti dage eller 240 timer. Kartoffel-kartoffel. Man er så stolt at præstationen, at man har udeladt en traditionel løsning med en urskive. I stedet er værket skeletteret, og du har dermed frit udsyn til alle værkets dele.

Oris Big Crown ProPilot X

Bagisden

Vi skal også lige rundt om uret med en film

Man har sågar udviklet en power-reserve indikator, der er blevet patenteret – det skyldes, at indikatoren ikke er lineær i sin angivelse. Finurligt, fikst og anderledes. Den har til huse ved 3-markeringen (plus en del mere faktisk) og er i den grad til at få øje på.

Oris Big Crown ProPilot X

Close-up

Mere? Det kan du tro. Du kan vælge mellem to varianter – en med titaniumlænke og ditto foldespænde eller en variant med sort, sporty læderrem og foldespænde af titanium. Jeg vil også henlede opmærksomheden på den flotte blå superluminova, der er brugt på viserne. Dato? Den må du aflæse et andet sted end på uret.

Oris Big Crown ProPilot X

Super(luminova)

Det var omtrent ordene. Jeg kan i øvrigt berette, at den billigste af de to varianter, er den med læderrem, og den koster 6.800 schweizerfranc, mens lænkevarianten skal koste 7.200.

Oris Big Crown ProPilot X

Med læder

 

Husker du artiklen om det limiterede dykkerur af messing fra Oris? Læs den igen her

Oris Carl Brashear – limiteret dykkerur af bronze

 

Facebook i 10 dage her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk