Home Ure Eberhard & Co. 1887 – tilbage til nutiden

Eberhard & Co. 1887 – tilbage til nutiden

by Nicolai Klingenberg

I 1887 skete der ting og sager i La Chaux-de-Fonds, Schweiz. Her etablerede Georges-Lucien Eberhard et urfirma – i dag kender vi det som Eberhard & Co. Faktisk er firmaet rykket ind i selv samme bygning, hvor det hele begyndte – en bygning, der samlede både ur-studie og familie under samme tag.

Eberhard & Co.
En af de to varianter af Eberhard & Co. 1887. Forklaring følger…

For at hylde startåret har Eberhard & Co. nu lanceret en raffi model, der går under navnet – eller ret beset årstallet – 1887. I oplysningsmeddelelsen om uret lyder det, at der er produceret en helt ny, eksklusiv kaliber (et urværk) – EB140 – som er lavet til Eberhard & Co. Til? Netop. Det er ikke et decideret in-house værk, men skidt nu pyt med det. Svaret lyder fra pressedepartementet, at det er en “sub contractor”, der står bag.

Men hvad har vi med at gøre? Lad os begynde med størrelsen – diameteren lyder på 41,8 millimeter. Materialet er stål, og faktisk kan du vælge mellem to varianter: En variant med guldmarkeringer eller en med rhodiumbelagte markeringer. Ah ja – se lige datovinduet. Det er trapezformet. Det ser du ikke hver dag. Eller det gør du faktisk, hvis uret bliver dit.

Urskiven? Den har det såkaldt clous de Paris mønster, som hørmer lidt af ældre dage, og når vi nu er ved fortiden, så lover man, at logoet på urskiven er hentet frem fra det arkiverne, hvor netop den variant blev anvendt i begyndelsen af 1900-tallet.

Eberhard & Co.
Close-up af clous de Paris – og logoet

Men ved du, hvad der fik mig til at stoppe og skrive denne historie? Det var faktisk urremmen. Eberhard & Co. har nemlig allieret sig med Ulturale, som er et napolitansk slipsemageri. Hver førnævnt ur-variant kommer med hver sin rem, men begge er såkaldt Jacquard (en særlig væveteknik) silkeremme (med en mere holdbar bagside). Remmene er i øvrigt udelukkende lavet til Eberhard 1887.

Eberhard & Co.
Der ser du remmen tættere på

Nå. Prisen på 1887 forventes at havne på lige omkring 3.250 euro eller knapt 25.000 danske kroner. Hertil kommer angiveligt lidt moms, men nu har du en indikation. Du kan læse mere om Eberhard & Co. her

Der er mange flere ure på My-Pleasure.dk lige her

Facebook er havnet lige her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk