Home Ure Omega Seamaster America’s Cup – ship ohøj for en limiteret laban

Omega Seamaster America’s Cup – ship ohøj for en limiteret laban

by Nicolai Klingenberg

I denne skrivelse kan du ikke sige America’s Cup uden at sige Omega Seamaster. Eller det kan du godt, men de to elementer hænger vældig fint sammen. Hvorfor? Fordi Omega har lanceret et limiteret ur i forbindelse med urmærkets engagement i den 36. “omgang” af America’s Cup.

Omega Seamaster America's Cup
Voila: Omega Seamaster America’s Cup anno 2020 – cup’en er i 2021. Og uret er limiteret.

Vidste du, at America’s Cup tog sin form helt tilbage i 1851? Cup’en siges at være det ældste internationale trofæ-relaterede sportskonkurrence i verden, og når den næste omgang af America’s Cup løber af stablen i 2021, er det den 36. gang, det sker.

Flot film ikke sandt?

Omega Seamaster America’s Cup er som fænomen ikke nogen nyhed – urmærket har været i flot partnerskab med Emirates Team New Zeland siden 1995. I pressemeddelelsen lovpriser både sejlhold og urmærke hinanden, og alt er vel på den front, men lad os lige springe direkte til ur-nyheden.

Du kan se frem til et ganske stort ur med en diameter på 43,5 millimeter, og det nye Omega Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition, som er det formelle navn, vil blive produceret i 2.021 eksemplarer. Omega har lavet talrige andre limiterede ure, som er lanceret i et større antal – velsagtens fordi, at et Omega Bond ur appelerer bredere. Personligt hælder jeg dog mere til et America’s Cup ur end et Bond ur udfra beskrivelsen. Det er blot fordi, jeg ikke kan forene mig med et “idol” ur med Bond-logo eller agent referencer. Så hellere selve modellen uden at den er Bond-limiteret. Jeg er dog heller ikke sejlsportsmand, men jeg kan blot bedre forene mig med America’s Cup referencer på mit ur. Nå – nok om mig.

Omega America's Cup
Drønflot.

Det her Omega Seamaster America’s Cup er monteret med en gummirem, som egner sig aldeles glimrende til både styrtebade og kapsejlads. Du får ydermere en blå, keramisk bezel med røde og hvide detaljer, som er tiltænkt nedtælling til netop kapsejlads… Urskiven? Hvid, poleret keramik med America’s Cup reference ved 6-markeringen samt på enden af sekundviseren. Ganske raffi lavet, hvis du spørger mig.

omega seamster limited
Close-up.

Ah ja. Uret tåler hele 600 meter vand, og så kan det mekaniske urværk med automatisk optræk holde sig kørende i 60 timer. Ønsker du tal-referencen på uret, så kommer den her: 215.32.43.21.04.001.

Omega Seamaster America's Cup
Hele sættet.

Bagsiden? Safirglas med kig til Omegas eget Master Chronometer Calibre 8900. Og lige lidt mere America’s Cup logo på glasset. Ingen tvivl om at Omega Seamaster America’s Cup sejlene er sat.

Limited Omega Seamaster America's Cup
Kigge-kig

Nuvel. America’s Cup sejler af stablen til marts 2021, hvor en flot gruppe sailors vil stige til søs i nogle gevaldigt flotte sejlbåde på 75 fod. Prisen for det limiterede ur er 51.200 kroner.

Fik du hørt podcasten om Omega Speedmaster uret fra 1974? Den ligger lige her

Sejl til Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk