Home Ure Jaeger-leCoultre Memovox & Memovox timer – alarmen går, når du ønsker det

Jaeger-leCoultre Memovox & Memovox timer – alarmen går, når du ønsker det

by Nicolai Klingenberg

For mere end syv årtier siden begik Jaeger-leCoultre en opfindelse, der skulle vise sig at være et glimrende værktøj til dem, der måtte døje med at glemme tiden. Opfindelsen hed Memovox og er kort fortalt et armbåndsur med alarmfunktion. Ikke sådan en batteridrevet bip-bip funktion, men en vaskeægte mekanisk sag. Batterifunktioner fandtes i øvrigt slet ikke dengang, men den slags mekanik kræver sin urmager – og en sådan (faktisk flere) har man hos Jaeger-leCoultre. Nu er der to nye modeller i spil – Jaeger-leCoultre Memovox og Jaeger-leCoultre Memovox Timer.

Jaeger-leCoultre Memovox Timer
Med inspiration fra miniture-repeater: Jaeger-leCoultre Memovox Timer (det ene af dagens to ure – men ikke min favorit)

Ure med alarmfunktion er inspireret af de såkaldte minute-repeaters, som afgiver forskellige gong-lyde for henholdsvis timer og minutter. Funktionen blev blandt andet benyttet i gamle dage i lommeure, når en bruger skulle høre, hvad klokken var, når det var mørkt. Jaeger-leCoultre Memovox har lånt dele af teknikken, omend alarmfunktion skal slå meget hurtigere end en time- eller minutindikation. Så ved du det.

Sideskud

De to nye modeller måler begge 40 millimeter i diameter, men funktionerne er ikke helt ens. Lad mig begynde med Jaeger-leCoultre Memovox Timer. Først og fremmest bliver det kun lavet i 250 eksemplarer, og så kan det mere end Memovox. Du kan fint sætte en traditionel alarm, som for eksempel kan minde dig om en vigtig radioudsendelse, du vil lytte til – eller en parkering, der udløber. I ældre dage er der faktisk lavet Memovox ure med et klassisk P-skilt logo på.

Jaeger-leCoultre Timer
Det limiterede Memovox Timer

Nå – den anden funktion går på, at uret kan tælle ned, hvis nu en opslidende samtale kun må vare to timer. Eller en. Mere? Du får glasbagkasse med kig til det automatisk urværk med automatisk optræk – endda med rotor af pink guld. Fancy-pancy.

Den mere simple Jaeger-leCoultre Memovox, ville jeg gå efter. Nok er den førnævnte model mere avanceret, og nok har den en flot blå urskive, men dens ekstra funktion finder jeg for overflødig. Dernæst – og måske endnu mere væsentligt – synes jeg, at den rene Memovox er langt mere elegant og tro mod sit ophav.

Der er meget mere ur-stof på My-Pleasure.dk her

Prøv Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.