Home PindemadderBobler World Class 2015 – tre vinder cocktails fra de danske bartendere

World Class 2015 – tre vinder cocktails fra de danske bartendere

by Nicolai Klingenberg

Som du måske har bemærket, har tre danskere kvalificeret sig i Diageos World Class 2015 konkurrence, hvor man hvert år skal kåre verdens bedste bartender. Jeg har været så snedig at få fingrene i de danske vinderes kreationer, så du kan forsøge dig på hjemmefronten.

Men bliver i så godt humør af ... at vinde.

Men bliver i så godt humør af … at vinde.

Jeg tilstår gerne, at mine evner udi cocktails ligger på noviceniveau. Eller et fint stykker under endda. Til gengæld holder jeg i den grad af at smage noget “nyt”, som en passionsfuld M/K har kreeret. Så længe der ikke er alenlang ventetid i baren, men det er hverken bartenderens skyld eller relevant for denne historie. Du får de tre, dygtige danskeres opskrifter i denne historie, og du skal være end velkommen til at forsøge dig på hjemmefronten. Du skal dog indstille dig på, at det er fagfolk, der har skabt nedenstående – og at du skal have ingredienser, der nok kræver en google-søgning eller to. Du kan også blot vælge at tage på en af de barer, hvor gutterne arbejder. Uanset hvad, ønsker jeg dig god fornøjelse – og tillykke til René, Bastian og Nikolaj.

Bastian Leander fra St. Pauls Apothek
Cocktail: Fly a Kite Flip
Shake:
50 ml Talisker 10 whiky
30 ml applejuice
10 ml lemonjuice
20 ml Raw apple sirup with orange, chili and rosemary.
5 ml Apple vinegar
Egg-yolk

Bastian

Bastian

Top:
Licorice foam from Siphon (Egg-white, sugar sirup and licorice water)
Sprinkle: Smoked almond sea salt.

Tableservice:
Raw copper-plate with two copper-mugs, gold/brown fallen leaves surrounding the mugs (moscow mule mugs, without engraving).

Nikolaj Brøndsted fra MASH
Cocktail: Madame Colette’s Autumn Cup

Nikolaj Brøndsted

Nikolaj Brøndsted

35 ml Singleton whisky
10 ml  Talisker whisky
5 ml Bigallet china china liquer
10  ml Ardeche Marinade.
Stir with ice and strain in tumbler with ice.
Lemon Zest

René Jensen fra The Union
Cocktail: Walkers Journey

6 cl Johnnie Walker gold
2cl lemon juice
2 cl honey
2 cl ginger juice (ginger juice = equal parts of ginger juice and 1:1 gomme/gum)
2 cl tea infused vermouth (tea vermouth= 40 g. assam tea to 20 cl lillet blanc for 12 minutes)
4 dashes homemade tingture (tingture = 80 % abv grain spirit infuse 60 g. star anis for 12 hours. 60 g cacia bark for 72 hours.)

René "Flap Jack" Nielsen

René “Flap Jack” Nielsen

Garnish: A slice of ginger

Table service: Skiffer plate with 4 sacks off cacia bark, star anis, ginger and tea. lighted incense and music in the background.

Følg My Pleasure på Facebook her – med og uden ginger i øvrigt

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.