Home Rejser Million-millardprojekt i Schweiz

Million-millardprojekt i Schweiz

by Nicolai Klingenberg

Det har netop været rejsetid igen, og denne gang var jeg den eneste repræsentant fra Skandinavien, der skulle imponeres – ikke blot af Geneve, femstjernede hoteller, solskin, champagnebrunch og et imponerende ejendomsprojekt, men også af vinsmagning og sublim service. Der vil følge en separat ”post” om selve projektet.

Jeg blev i sin tid kontaktet af et udenlandsk firma, der havde hørt om mine tidligere skriverier om boliger i den finere ende af skalaen. Således blev rygtet til en invitation, og med behageligt arrangeret program blev turen skudt i gang fra Terminal 3 i Kastrup. To timer efter ventede Porsche Cayenne kørende repræsentant fra det schweiziske firma i Geneve lufthavn.

En anelse rystet – billedet altså. Jeg var ved mine fulde fem.

En kort køretur efter ruller politisk ukorrekte vogn ind på Kempinskis plateau, hvor natten nydes. Hotelkæden har mere end 100 års stolte traditioner i ryggen, og service, indretning og prominente gæster er da også garant for, at stedet holder, og du kan se mere her www.kempinski-geneva.com.

Et par flittige hænder venter på bagage – hænderne er her gemt på ryggen.

Loft med stjernelignende lamper – Kempinskis lobby med andre ord.

Velkørende gæster – Aston Martin GT og Audi R8 i baggrunden.

HKH Kronprins Frederik spottet i Hotellets eget magasin – han er ved at tjekke ind på Kempinski i Ulaanbaatar. Altså Mongoliets hovedstad.

Efter god nattesøvn i herlig seng, blev dagen indledt med solo champagnebrunch med udsigt til Genevesøen, der er Centraleuropas næststørste med sin længde på 73 kilometer.

Hemmelige personer i form af skygger – det våde i baggrunden er Geneve søen.

Dernæst mødtes jeg med diverse folk fra den skrivende presse og et par repræsentanter fra de involverede firmaer, hvorefter der var check out og inspektionstur på det store projekt. Den selv samme aften skulle tilbringes på Hotel des Trois Couronnes (www.hoteltroiscouronnes.ch) i Vevey, som ligger en lille times kørsel fra Geneve.

Søjler og rød løber til undertegnede og trofaste rejsemakker ved højre søjle…

Her var det mere designorienterede hotel erstattet med nyrestaureret charme, der har direkte udsigt til søen, hvor Kempinski havde en vej i mellem. Med egen balkon, kig til bjerge og blikstille sø, kunne det nærmest ikke blive bedre – det skulle dog vise sig at være løgn.

Gammel stil møder nye inputs i form af dock til iPod og fladfjerner.

Arbejdsplads med storslået udsigt og trådløst www

Senere på eftermiddagen gik turen et par hundrede meter op til en lokal vinbonde, som diskede op med lokal vin, papirtynde selleristykker med trøffelolie, lufttørret skinke og afslapning”¦

Vinmarker så langt øjet kan se…

Lokalproduceret med stolthed og schweizisk snilde

Absolut delikat selleri med trøffelolie – uden for billedet findes desuden friske asparges

Om aftenen skulle det store slag slås – sløret blev løftet for lokale velhavere og disses investeringsrådgivere og en mindre flok af pressefolk.

Sort-hvidt selvportræt af dukkelignende gæst…

Blandt fællesnævnerne hos de ikke skrivende kan nævnes træd-i-sko med kvaster, signetringe, lidt botox hos les madames, carat i overfold og sundt hår over hele linjen.

Det er ikke en gigantisk nederdel, men derimod et telt…

I det opstillede telt med draperinger til den helt store guldmedalje blev der budt på pindemadder, Moët, rødvin og snik snak i krogene. På et givent klokkeslæt, der faldt sammen med mørkets komme, blev gruppen ført ned til en udsigtspost, hvor et lys- og fyrværkerishow præsenterede lidt historik, visioner og et gensynsår; nemlig 2011 hvor samtlige luksuslejligheder efter planen står færdige”¦

Dengang..

Og fremtiden…

Showet er overstået – en Mercedes S600 med privatchauffør ruller op, to asiatere entrerer det store køretøj, gemmer sig bag de tonede ruder og kører væk.

Jeg kører med fin minibus tilbage til hotellet, hvor iPod’en ”dokkes op”, et glas hvidvin skænkes, og et par velforede tøfler venter på et klæde ved sengen sammen et stykke chokolade og morgendagens vejrudsigt, der lover fuld sol.

Alt hvad en god nat kræver – sådan da…

Sådan skal den tur skæres.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk