Home Ure Sig det med uret

Sig det med uret

written by Nicolai Klingenberg 25. maj 2009
Pin It

Brødrene Troensegaard-Mikkelsen driver velgørenhedsorganisationen Refugees United, der kort fortalt formår at samle splittede flygtningefamilier over hele verden. Via en internetbaseret database kan flygtningene registrere sig anonymt og forhåbentlig finde de familiemedlemmer, de har mistet kontakten med.

Logoet, der efterhånden er kendt over store dele af verden, har danske bagmænd…

Refugees United blev etableret for cirka fire år siden, og de to gutter har formået at etablere virksomheden uden støtte fra det offentlige – til gengæld har en række private fonde støttet duoen med rådgivning, kroner og ekspertise.

Det seneste skud på et samarbejde ses i en mere materiel form – firmaet Obaku og designeren Max René har nemlig sendt et ur på gaden, der støtter Refugees United med 20 amerikanske dollars for hvert solgt ur. Obaku er repræsenteret i 25 lande, og Max René har tidligere samarbejdet med blandt andet Jacob Jensen – således skulle de gode referencer være på plads.

Og logoet kan lige nøjagtig anes på skiven – læg mærke til den store sekundviser, som følger hele urskivens diameter.

Der er tale om et quartz ur, som koster 1.399 kroner, og uret fås i to størrelser (29 og 39 millimeter – sidste nævnte har også datovisning), og batteriet er fremstillet uden brug af kviksølv, så miljøet belastes minimalt, når det er skiftetid.

39’eren og 29’eren – storebror til venstre har dato, mens begge har urrem i kevlar.

Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af at se uret i levende live, men idéen holder – køberne støtter en god sag, og har samtidig en god historie på rede hånd(led), hvis der bliver spurgt ind til uret. Jeg kunne nemt forestille mig, at de to brødre gik all in og fik lavet en enkelt special edition i samarbejde med et schweizisk urfirma, hvor Refugees United logoet kom på skiven af et verdenskendt urmærke, som dernæst skulle bortauktioneres.

Mads Mikkelsen i øvrigt goodwill ambassadør for Refugees United og har været det gennem flere år – han er selv ur-interesseret og hans samling indeholder også en Obaku tidsmaskine med RU logoet.

Nærmeste forhandler får du oplyst ved at ringe på telefon 70 25 53 22, men du kan også læse mere om uret på www.obaku-refugees.com og om organisationen på www.refunite.org.

Pin It

You may also like