Home Pindemadder Brunch til den lykkelige ridder

Brunch til den lykkelige ridder

by Nicolai Klingenberg

Lad mig venligst få lov til at slå et slag for Rider Lykke på Skovriderkroen (ja, begge er med et d), hvor jeg netop er blevet bespist til den helt store gourmetmedalje. Bag stedet står et par venner – henholdsvis fysisk og ejerskabsmæssigt, og jeg lægger gerne hovedet på bloggen og blokken, når jeg skriver, at der ikke er tale om venskabelig omtale med en twist af skulderklap. For Rider Lykke er godt. Herregodt faktisk.

Kig til køkken, kok og nybagt brød. Se i øvrigt de fine lofter med ditto lysekroner.

Med hyldest, hurra og en god portion nytænkning er det danske køkken i fokus på restauranten – det kan være i form af smørrebrød, sprængt kalvebryst, skinketerrin af dansk sommergris eller den store gourmetbrunch, som jeg blev præsenteret for – og mæt af.

Taget i en tom vinkel – jeg kom også udenfor brunchtid, men ved ankomsten var stedet så godt som fuldt. De stemningsskabende platter matcher både borde og stole.

I stedet for en traditionel tallerken med kedelig røræg, cocktailpøller og lignende, serveres brunchen som tre retter, og alt har fået et løft opad på den gourmet’ske stige. Hvad siger du for eksempel til en hjemmelavet koldskål med müesli de luxe, hvor skønne bær og græskarkerner er en del af indholdet?

Smuk, frisk og velsmagende anretning i fornem skål.

Eller et æg i cocotte, som smiler delikat fra sin lille skål, mens en lækker pølse med dertilhørende bacon frister på træspyd? Og jeg kunne blive ved – så det gør jeg. Hjemmebagt bagværk af alskens karakter, leder tankerne hen på ferie med bedsteforældrene, der i den grad vidste, hvordan et rugbrød skulle bages – og det ved staben på Rider Lykke så sandelig også.

Arne Jacobsen bestik, alskens pølser, oste, hjemmelavet nutella med mere.

Nostalgien spiller i øvrigt en ikke uvæsentlig rolle på Rider Lykke – danske årsplatter på væggene går hånd i hånd med Royal Copenhagens nyere porcelæn fra Elements-kollektion, mens det hele bringes til munden med Georg Jensen bestik med Arne Jacobsen signatur. Gumpen hviler stiligt i Papyrus stole fra italienske Kartell – i øvrigt designet af brødrene Ronan og Erwan Bouroullec – og udenfor kan du nyde sol i Kartell’ske havemøbler. Ude er i øvrigt et godt sted at nyde gourmetbrunchens dessert, som bestod af lune vafler og hjemmelavede flødeboller – og lune vafler er så afgjort noget, vi kan lide”¦

Stole, gæster og hyggelig atmosfære. Måske Rocazino skulle give en sommerkoncert på Rider Lykke en sensommeraften?

Grundet et lettere hovedpine blev delikate bobler indeholdende alkohol udskiftet med den verdenskendte læskedrik Coca-Cola, men næste gang vil jeg så afgjort sætte prikken over i’et med et glas af førstnævnte – det hedder trods alt ikke gourmetbrunch for sjov.

Nyrestaureret Skovrider med fine møbler og flot anlagt terrasse.

Sig Kartell til din udeservering, og tilsæt herlige vafler med hjemmelavede flødeboller og et par lækre blåbær med mere.

Besøg Rider Lykkes hjemmeside her www.riderlykke.dk – men jeg anbefaler nu engang, at du lægger vejen forbi i virkeligheden.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk