Home Ure Et besøg i det hemmelige urlaboratorium – nu med tatovering

Et besøg i det hemmelige urlaboratorium – nu med tatovering

by Nicolai Klingenberg

Linde Werdelin er og bliver dansk – og med schweizisk islæt. På flere måder faktisk. Hvordan det hænger sammen, kan du lige læse nærmer om herunder. Jeg har nemlig været et smut forbi ”fabrikken”, hvor der tegnes, designes og tænkes tik-tak – og selvom Linde Werdelin er repræsenteret world wide via internettet, har de fysiske kontorer i Danmark og i England. Jeg tog det nærmeste.

Oktopus Tattoo tæt på - se lige detaljerne. Og se det i fuld hopla længere nede.

Selvom jeg ikke var på Basel-messen i år, har jeg haft et par muligheder for at opleve nogle af nyhederne på dansk jord. Først hos Reeslev i City (læs den her) og altså senest hos Linde Werdelin uden for City.

Is it a cartoon? Is a tattoo? No - it's something from an innovative watch company.

SpidoLite i roséguld (rødguld vil nogen kalde det) er og bliver en frækkert. Denne sag har Svend Andersen modificeret urværk i sig, hvor modellen hedder SpidoLite SA. Ham Svend er en højtrespekteret ursvend, der har danske gener, men som bor i Schweiz, hvor han har høstet overordentlig stor anerkendelse for sine urværker, som han selv har udviklet – og af til modificerer han for andre. Blandt andet Linde Werdelin. SpidoLite SA kommer i 88 styk.

Nogle udhuler franskbrød og gemmer flødeboller indeni - Linde Werdelin udhuler urkasser og mokker lækkerier indeni. Her er det Linde Werdelin SpidoLite SA Rose Gold.

Kiggeri til fint tikkeri. Bagsiden af Linde Werdelin SpidoLite SA Rose Gold.

Klap-klap – og så er der månefase. Oktopus var oprindeligt et dykkerur, men hvorfor så nu en månefase på et dykkerur? Fordi dykning og fuldmåne hænger rigtig godt sammen – efter sigende er det bedst at dykke efter fuldmåne, og derfor blev Svend Andersen igen hevet ind over, da Okotopus Moonphase skulle se fuldmånens lys. En fotorealistiske  måneindikator har jeg ikke set før – og jeg skal derfor lige vænne mig til den – det er dog et oplagt valg at vælge noget nyt; dels fordi Linde Werdelin er innovative, men også fordi en klassisk månefase ville karambolere med urets udtryk. Du skal være kvik med bestillingen – der fines 29 eksemplarer på verdensmarkedet.

Månen er ikke lavet af ost, men gengives her fotorealistisk på Linde Werdelin Oktopus Moonphase.

I øvrigt er der lagt et særdeles fornemt værk i Oktopus Moonphase – ETA har tidligere været brugt flittigt i Linde Werdelin urene, men nu er det så et Frederic Piguet, der tikker løs i kassen. Svend Andersen – eller Andersen Geneve som hans ur-atelier hedder – har herefter udviklet månefasen, som ligger oven på værket, og som indstilles på samme vis, som man sætter datoen på ure, der har datofunktion.

På bagsiden ses lidt info - i særdeleshed skal du lægge mærke til navnet Sven Andersen.

At uret kommer i 29 eksemplarer er ikke tilfældigt, for en fuld månecyklus er på  29,5 dage (cirka). Og nej – man kan ikke lave et halvt ur. Du kan kigge på både tid og månefase helt ned til 880 meter med Oktopus på armen. Er du syg med dykning (i modsætning til dykkersyg), kan du klikke firmaets dykkerinstrument ovenpå uret – så har du alle vigtige detaljer vist på en elektronisk skærm. Ganske blæret – navnet er The Reef.

Og så var der lige det med tatoveringen. Der er lavet 82 stykker af Oktopus Tattoo, som også indeholder et  Frederic Piguet værk. Uret har været to år undervejs, og det er den danske tatovør Henning Jørgensen fra Royal Tattoo, der står bag designet – at få det overført til en urkasse har været alt andet end nemt, forlyder det fra duoen. Fedt projekt – som du kan læse mere om her.

Så er der kassebroderi, orange visere og funkyness med herligt urværk. Love it!

Ikke noget med kig til de indre dele - her kigger du på mønstre. Oktopus Tattoo er udsmykket hele vejen.

You may also like

2 comments

Mads Windeballe 19. maj 2010 - 10:10

Er Oktopus Tattoo prissat?:)

Reply
Nicolai Klingenberg 19. maj 2010 - 10:17

Yes – og du kan faktisk prøve uret i fem dage. Prisen er 15.600 euro eller lidt over 116.000 kroner eks. moms, om du vil. Se mere her: http://www.lindewerdelin.com/page/12258/oktopus-tattoo

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk