Home Bobler Sommeren hurtigste luksusdrink

Sommeren hurtigste luksusdrink

written by Nicolai Klingenberg 29. juni 2010
Pin It

Solen skinner fra en skyfri aftenhimmel, og hvorfor ikke fejre det med en lille en? Det gjorde jeg i hvert fald, og efter gutterne fra firmaet Sprit & Co. havde udrustet mig med noget så fornemt som en flaske St-Germain likør med hyldeblomstsmag, skulle det blive spændende at smage signaturen: The St-Germain Cocktail.

En lækker, eksklusiv likør, billig dansk vand samt en hvidvin af den tørre slags samt isterninger, er alt, hvad du skal bruge. Forholdene? Dem kan du se på næste foto.

Jeg er og bliver ikke en bartender, og jeg kan have svært ved lange ventetider i barer hist og pist, når der skal mikses lækkerier – heldigvis har flere og flere lagt ildshows, jonglørkunstner og bårhorn på hylden for at fokusere på det, det i virkeligheden handler om: At kreere en drink til kunde. Og jo, der kan der være noget om at få en oplevelse med, men en utidig kasten med flasker og lignende kan vel også opleves i et cirkus.

Der er indikationer på kanden, men ellers hedder den 2 dele Champagne eller tør hvidvin, 1 1/2 del St-Germain samt to dele danskvand.

Nok om det. Nu er det heldigvis sådan, at der fulgte en kande med likøren. Den indikerer, hvor meget, der skal i af hver ingrediens. Mere simpelt bliver det ikke. Smagen? Alt andet end syntetisk. Det hænger måske sammen med, at likøren er lavet på håndplukkede hyldeblomster. I øvrigt skal du da lige vide, at likøren har fundet ”Double Gold Medal” i 2007 hos San Franssco World Spirits Competition.

Det endelig resultat samt en "lemon twist", der vidner om min ringe kunnen med citronskal. Husk talrige isterninger.

Jeg må anbefale, at du har lidt i maven, inden du går ombord i sagen. Omend likør kan lyde lidt tøset, så formår en kande at bringe to livsnydere i hopla – St-Germain “holder” 25 %, mens en en hvidvin liger på omkring 12-13 %, som du sikkert ved.

Du kan i øvrigt smage på sagerne hos de fleste velassorterede barer, eller få oplyst din nærmeste likørpusher her.

Pin It

You may also like