Home Ure Højt at flyve – dybt at dykke

Højt at flyve – dybt at dykke

written by Nicolai Klingenberg 8. oktober 2010
Pin It

Til en komsammen med omdrejningspunkt i klæder, faldt mit blik på et håndled, der bar et Rolex – urhusets største model for at være helt konkret.

Der er tale om et Deepsea, der har en diamater på 44 milllimeter. Det er stort Rolex. Og det kræver et ordentligt håndled.

Rolex Deepsea - nu med Nilaya.

Deepsea’en kan du tage med ned til 3.900 meter, og den slags dybder kræver særlige konstruktioner. Her er der blandt andet tale om The Ring Lock System, som er en tredelt urkassekonstruktion. Systemet gør, at uret ifølge Rolex kan klare et pres, der ville krølle en ubåd sammen. Derudover er der en heliumventil, som sørger for at udligne trykket på de enorme dybder – var den der ikke, kan uret risikere at eksplodere.

Der skilte med "ring systemet" nederst på skiven - øverst skiltes der med ventilen.

Derudover er lænken konstrueret således, at den kan udvides – og sættes uden på dykkerdragten. Funky deltaje, som langt de fleste sikkert ikke har brug for.

Således ser den altså ud på Rolex.com - ejeren af det ur, jeg har fotograferet, er på vej til en urmager for at få det verificeret. Han har købt uret i Schweiz med både boks og papirer.

Og så skal det nævnes, at timemarkeringer og visere er selvlysende – det er der ikke noget nyt i, men det er i farven: De lyser blåt.

Og her er et "shot" fra Rolexs hjemmeside, der viser den blå luminova.

Pin It

You may also like