Home Bobler Man må aldrig gå ned på udstyret

Man må aldrig gå ned på udstyret

written by Nicolai Klingenberg 17. november 2010
Pin It

Til en herlig smagning og frokost spottede jeg et sæt bestik. Tungt, smukt og iøjnefaldende. Jeg tænkte, at det fortjente et foto, og at det kunne bruges til noget på et senere tidspunkt. Og det kunne det sørme! I dette indlæg kan du opleve håndværk af den gamle skole – sågar med video…

Bestik er så sandlig ikke bare bestik. Laguiole blev spottet - og fotograferet.

En gave ankom med pakkeposten. Sammen med noget andet, jeg havde bestilt. Gaven indeholdt et Champagne Opener/Stopper Giftset (når nu den korrekte titel skal med). Sættet, der må betegnes som det ypperste til Champagnefans er fra firmaet Laguiole. Og så var der en klokke, der ringede”¦

Den spændende sag, der ankom med en bestilling af noget andet. Et Champagne sæt!

Billedmappen blev rodet igennem, og et foto af det førnævnte bestik blev fundet frem. Og ja – det var også fra Laguiole. Lidt research gav pote, og der er altså tale om håndlavede sager – fra start til slut. Nu trækker jeg en lidt farlig (uha) parallel til ur-verdenen, hvor de finere ure også samles og graveres i hånden. Umiddelbar konklusion – er du ikke rolig nok til at blive urmager, så kan du måske søge et job hos Laguiole. Se bare denne video (jeg lover, den er fascinerende):

Alt laves altså i hånden – og du kan desuden forvente er de gamle smede- og gravørtraditioner. Det er da fornemt! Bestikket blev i øvrigt spottet på Kokkeriet. Så ved du, hvor du kan prøve kræfter med bestikket, hvis du ikke flyver ud og kaster dig over et sæt til 12.

Close-up af det spottede bestik...

Er du sommelier, kender du sikkert Laguiole, men andre må også være med – det er sågar muligt at få graveret sit navn på de håndlavede lækkerier. Se eventuelt mere her.

Og en lille forklaring - sagen til venstre bruges på proppen (uden folie og metaltråd), hvorefter proppen nemt løftes af - til højre? Det er en prop til dem, der ikke kan drikke op, og som vil gemme lidt til dagen derpå.

Pin It

You may also like