Home Pindemadder Burger og tjuhej med drengene

Burger og tjuhej med drengene

written by Nicolai Klingenberg 16. november 2010
Pin It

Af og til bliver Champagne og tastingmenuer erstattet af en gedigen burger, et par drinks og et par øl. Sådan en oplevelse bød fredagen på. Tag med i kælderen hos Cock’s & Cows.

Det bliver hurtigt mørkt i øjeblikket, men fotoet blev ganske fint. Det er det officielle skilt.

Det var de gamle drenge, der mødtes som så mange gange før i fredags. Nogle har jeg kendt i 10 år, nogle i 13 og enkelt af dem i 26 år. Sådan nogle venskaber skal man også være glade for. Initiativtageren havde med sin vanlige akkuratesse booket bord, og selvom nogle hang fast i en taxa, så lykkedes det os at samles.

Et hurtigt stemningsfoto

Menuen var af herreslagsen: Burgere. Og Cock’s & Cows hedder stedet. Jeg har læst om det en enkelt gang, og de åbnede i det tidlige efterår. Jeg troede, det var løgn, da jeg så priserne, men den er god nok. Og det betyder i dette tilfælde, at der er value for money. Du stempler dog ind, og har X antal minutter, før du skal forlade bordet. Vi nåede at spise rigeligt, men ville nok gerne have hængt videre – det var hyggeligt.

Rasmus - har du set ham på arbejde før, så har det ganske givet været i jakkesæt og slips. Han kan sit kram udi mad og vin.

Vores mand med bakken, altså Rasmus, har i øvrigt tidligere tryllet for undertegnede – se bare her.

Nå. Vi lagde ud med en omgang løgringe med Aioli og lime. Aiolien måtte i min bog gerne have været en anelse federe – løgringe er jo sjældent virkelig spændende i sig selv.

Så er der løgringe i brunt papir og halv lime.

Vi skal dog lige et trin tilbage, før løgringene kom på bordet – stedet har nemlig valgt at lade et par enkelte drinks figurere på menukortet. Et herligt tiltag så maven ikke bliver ølopfyldt på no time. Bordet valgte en omgang Mint julep, som blev serveret i fræk tinkop. Rigeligt med is – og ganske stærk, om end den er forfriskende. Og er du til bourbon, vil du elske den.

Er du til bourbon, er du du til Mint julep - jeg er vild med koppen.

Jeg var klar til at tage kortets største burger, men valgte den alligevel ikke. Mest fordi det ”bare” er dobbelt op på det klassiske. Når nu vi var på et sted, der slår sig på gode ”børgers”, ville jeg gerne prøve noget andet.

Dobbelt af det hele - The Governator. Den tog jeg dog ikke, men den skulle vises.

Det blev ”The Illigal” (pudsig stavemåde eller er det mig, der ikke har fanget pointen?) som bød på et sydamerikansk strejf i form af ristede jalapenos, salsa, cheddarost, guccamole og rødløg.

Så er der fuldt bord - og grådige hænder.

Godt kød, der godt måtte have været lidt mere ”rare” (alt grilles dog til medium-done), men god, krydret smag og en salsa, der smagte alt andet end syntetisk. That I like. Som de selv siger på hjemmeren (altså deres www), så er ingredienserne enten hjemmelavede – eller gode originaler, som man ikke behøver lave om på. Heinz Ketchup for eksempel.

Og der var min børger - Illigal hedder den.

En grov bolle blev valgt som omslag, som vistnok er bare lidt sundere end den hvide bolle – der var ikke noget brændemærke på den mørke bolle. Ellers en supermacho detalje.

Fræk detalje i form af grillet logo

Fritterne. Den er straks lidt sværere. Vi valgte Salt & Vinegar samt Chilli Fries. Altså – jeg synes, de var ekstremt salte, og de var ikke ”konsekvente”. Nogle smagte af mere end de andre – men valget ryger på salt og eddike versionen, hvis du vil have min anbefaling. Vi røg desuden på en omgang portofrie lækkerier i form af harricovert’er med bacon og kryddersmør. Skulle sundhedsapostlen være med, ville lidt olivenolie nok kunne gøre det mindst lige så godt – men et grønt, lækkert indslag, som jeg synes fint om.

En sidste hilsen fristes jeg til at skrive...

Dom? Value for money, god stemning, burger joint med en twist, god betjening (tak, til Rasmus – blandt andet) og et dedikeret team, der heldigvis undlader iceberg salaten.

Læs mere om bøfferne i bollerne lige her.

Pin It

You may also like