Home PindemadderBobler Så er der bobler – fra Champagne og med smagsnoter

Så er der bobler – fra Champagne og med smagsnoter

by Nicolai Klingenberg

Sørme om en forrige søndag ikke bød på et lille glas i flere omgange. En Canard-Duchêne Brut Rosé. Non-vintage – og i øvrigt fra Føtex Food. Nå, men for en gangs skyld fik jeg nedskriblet et par noter, som jer her har tænkt mig at dele her. En halv flaske Krug Grande Cuvée blev det også til – læs med og bliv semi-beruset.

To glas på et bord, fem forløsende ord: Så er der rosé Champagne!

Aromaen? Smørduft og røde frugter. Men lidt syrlige røde frugter, vil jeg mene. Måske lidt hen ad syrlige jordbær, hvis det skal være konkret.

Og smagen? Jeg har den opfattelse, at folk, der normalt ikke er til Champagne, har det nemmere med rosé Champagne. Det er som om, den er lettere at gå til – og ikke lige så syrlig som en ”normal” brut.

I forhold til Laurent-Perrier Brut Rosé, som jeg oftest drikker, når der skal rosé i glasset, er denne sag knapt så raffineret. Den smager fantastisk – bevares – men den har ikke lige så mange forskellige nuancer, som min foretrukne. Canard-Duchêne er mildere – og i øvrigt også ganske let.

Uåbnet og veltempereret - det vil sige 11 grader...

Prisen? 249 kroner. Jeg ved dog ikke, om det var et tilbud eller en særvare, men jeg giver thumbs op.

Og så var der Krug’en. En hilsen jeg modtog efter denne Champagnesmagning, og som har ligget i julegaven – altså vinkøleskabet – i et stykke tid. Den blev nydt solo, hvorfor størrelsen egnede sig fint.

Nu ikke så krukket, Krug...

Jeg ved, at der er folk, der sværger til Krug, og jeg har smagt de dyre dråber talrige gange. Jeg kan lide dem – men jeg har smagt andre Champagner, der rangerer lige så højt og højere i min verden. Der er nogle, der vil korse sig, og mene, at Krug ER det ypperste, men det er en smagssag. Det er selvsagt ikke helt nemt at huske alle smagninger, men jeg vil mene, at en Bollinger rangerer lige så højt i mit register.

Krug er dog noget for sig selv. Den smager som få – og det er måske lige det, der er sagen. Den er rig på syre, og stikker du snuden i glasset, vil du sikkert kunne ane noter af æble, græs og gær – men ingen toast. Sådan siger mine noter i hvert fald.

Hatten – og proppen – af for den positive udvikling, jeg oplevede. Der er tale om en smagsudvikling over en times tid – aromaen bærer nu præg af nødder, og smagen udvikler sig også til det (endnu) bedre efter min opfattelse.

Krug? Det er muligvis noget, man skal lære at elske og vende tilbage til, når man kan sin Champagne A-B-C og har smagt sig igennem talrige huse og årgange. Jeg skal ikke kunne sige det – jeg ville dog på ingen måde fravælge eller takke nej til et glas en anden gang, men jeg synes, der findes gode alternativer.

You may also like

7 comments

Lars Andersson AKA Winetrader 5. februar 2011 - 13:24

Hr Klingenberg

Tak for som altid en fantastisk blog !!!

Nu inden træerne vokser ind i himlen, så må jeg siger at det gør ondt i Champagnehjertet, at ser du købe Champagne i Føtex. Canard-Duchêne som i øvrigt også kan købes i Metro kommer desværre ikke ind i min top 100 over gode bobler selv hvis vi tager højde for prisniveauet !!!.

Derfor en åben invitation til et smut forbi Sølvgade, så må vi ses om vi kan finde et bedre alternativt i samme prisklasse.

God weekend

Lars Andersson

Reply
Nicolai Klingenberg 5. februar 2011 - 14:10

Mr Andersson! Tak for input – nu mener jeg ikke at have placeret den på min top 100? 🙂 og jeg nævner vist også en anden rosé, jeg foretrækker? Men nok om indkøbssteder – jeg må stå ved, at mindre eller for mig ukendte Champagnehuse nemt frister, hvis det fx er et tidsbegrænset tiltag. Man skal jo prøve noget forskelligt – og lade impulskøbene tage over.

Når det er sagt og skrevet, så ser jeg frem til næste visit i Sølvade! 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 5. februar 2011 - 14:11

Sølvgade mener jeg så klart..

Reply
Kristian Brask Thomsen 5. februar 2011 - 14:50

At holde Canard-Duchêne op mod en Krug er som at skulle vælge imellem Roseanne Barr og ung, afklædt Sofia Loren. Men det er sjovt, at du lige nøjagtigt nævner Bollinger i forlængelse af Krug, da de begge ret eksklusivt er fadgærede – en utraditionel fremgangsmåde i Champagne, der giver dem en dybde, finesse og kompleksitet Canard-Duchêne er lysår fra.

Vi må snart drikke noget Champagne sammen.

God weekend til jer begge.

Reply
Steffen 5. februar 2011 - 14:59

Ikke videre relevant i forhold til champagnen, men Føtex Food må være i top 3 over de mest dobbeltkonfekt navne jeg har set, Føtex = Fødevarer og tekstiler og så smider man lige et Food bagefter, bare så folk ikke er tvivl om, at man sælger mad.

Reply
Nicolai Klingenberg 5. februar 2011 - 15:06

@Brask: Jeg sammenligner på ingen måde de to? Jeg lavede blot et “to bobler i et” indlæg, så der var lidt mere at læse om. Det skulle også gerne være tydeligt. Men ja – snart tid til Champagne.

@Steffen: Det er vist det, man kalder en helgardering. 🙂

Reply
Lars Andersson AKA Winetrader 5. februar 2011 - 15:19

*S* dejligt med lidt positiv debat !!

Nicolai, kan du ikke tage Hr Brask under armen en dag, det er efterhåden også et stykke tid siden jeg har budt “the dinner man” et glas.

Ses

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk