Home Bobler Så er der bobler – fra Champagne og med smagsnoter

Så er der bobler – fra Champagne og med smagsnoter

written by Nicolai Klingenberg 5. februar 2011
Pin It

Sørme om en forrige søndag ikke bød på et lille glas i flere omgange. En Canard-Duchêne Brut Rosé. Non-vintage – og i øvrigt fra Føtex Food. Nå, men for en gangs skyld fik jeg nedskriblet et par noter, som jer her har tænkt mig at dele her. En halv flaske Krug Grande Cuvée blev det også til – læs med og bliv semi-beruset.

To glas på et bord, fem forløsende ord: Så er der rosé Champagne!

Aromaen? Smørduft og røde frugter. Men lidt syrlige røde frugter, vil jeg mene. Måske lidt hen ad syrlige jordbær, hvis det skal være konkret.

Og smagen? Jeg har den opfattelse, at folk, der normalt ikke er til Champagne, har det nemmere med rosé Champagne. Det er som om, den er lettere at gå til – og ikke lige så syrlig som en ”normal” brut.

I forhold til Laurent-Perrier Brut Rosé, som jeg oftest drikker, når der skal rosé i glasset, er denne sag knapt så raffineret. Den smager fantastisk – bevares – men den har ikke lige så mange forskellige nuancer, som min foretrukne. Canard-Duchêne er mildere – og i øvrigt også ganske let.

Uåbnet og veltempereret - det vil sige 11 grader...

Prisen? 249 kroner. Jeg ved dog ikke, om det var et tilbud eller en særvare, men jeg giver thumbs op.

Og så var der Krug’en. En hilsen jeg modtog efter denne Champagnesmagning, og som har ligget i julegaven – altså vinkøleskabet – i et stykke tid. Den blev nydt solo, hvorfor størrelsen egnede sig fint.

Nu ikke så krukket, Krug...

Jeg ved, at der er folk, der sværger til Krug, og jeg har smagt de dyre dråber talrige gange. Jeg kan lide dem – men jeg har smagt andre Champagner, der rangerer lige så højt og højere i min verden. Der er nogle, der vil korse sig, og mene, at Krug ER det ypperste, men det er en smagssag. Det er selvsagt ikke helt nemt at huske alle smagninger, men jeg vil mene, at en Bollinger rangerer lige så højt i mit register.

Krug er dog noget for sig selv. Den smager som få – og det er måske lige det, der er sagen. Den er rig på syre, og stikker du snuden i glasset, vil du sikkert kunne ane noter af æble, græs og gær – men ingen toast. Sådan siger mine noter i hvert fald.

Hatten – og proppen – af for den positive udvikling, jeg oplevede. Der er tale om en smagsudvikling over en times tid – aromaen bærer nu præg af nødder, og smagen udvikler sig også til det (endnu) bedre efter min opfattelse.

Krug? Det er muligvis noget, man skal lære at elske og vende tilbage til, når man kan sin Champagne A-B-C og har smagt sig igennem talrige huse og årgange. Jeg skal ikke kunne sige det – jeg ville dog på ingen måde fravælge eller takke nej til et glas en anden gang, men jeg synes, der findes gode alternativer.

Pin It

You may also like