Home Pindemadder Tatar TV – på visit hos Pastis i Gothersgade

Tatar TV – på visit hos Pastis i Gothersgade

written by Nicolai Klingenberg 21. februar 2011
Pin It

Min gode ven Lasse bød på møde en tirsdag – jeg skulle vælge stedet, og det blev Pastis. Dels fordi de har tatar på frokostkortet, og dels fordi jeg ikke har været der før. Lur med på en portion lækkert, råt kød, og hør hvad tataren indeholder fra kokken Morten himself”¦

Det er derinde, de serverer kød med (næsten) samme farve som markisen. Kom med indenfor...

Lynhurtigt skal det siges, at de indre rammer overgår de ydre med længder, og selv på en tirsdag en råkold dag i vinterferien, var der fint fremmøde.

Hvide duge og ditto fliser på væggene. Og god stemning i øvrigt. Man føler sig puttet lidt ind i en halvhemmelige hule.

Lasse og jeg fik en kvik snak om tatarens verden. Ifølge os begge bør en god tatar altid indeholde estragon og dijonsennep – hvilket bringer os videre til det faktum, at vi begge mener, at en god, rørt tatar skal smage af mere end kød.

Så blev den rørt (til tårer)...

For Pastis’ vedkommende blev ovenstående overholdt – og der var tale om velsmagende kød. Inden jeg fik at vide, at der var tale om kød fra kalv, gættede jeg på samme kreatur – jeg mener nemlig, at oksekød som oftest smager af mere, mens kalven er finere i smagen.

Jeg må lige huske at nævne den grønne salat med syrlig dressing a la balsamico, som jeg husker det. Det giver fin mening og modspil til kødets smag.

Og hvordan man så lige rør en tatar, og hvad den indeholder, kan du se her, hvor Pastis kokken Morten fortæller. Og rører. Det tager kun et minut!

Skulle jeg lave om på en ting, så skulle det være en rå æggeblomme – på Pastis er blommen en del af deres dressing. Det hænger sikkert sammen med hygiejne og salmonellafobi.

På sidelinjen var der fritter med mayo – fin sprødhed i øvrigt. Fremover vil jeg nok sværge til ristet rugbrød på siden i stedet – det smagte jeg i øvrigt på Restaurant Schønnemann, som du kan se i dette indlæg.

Pommes - med mayo til.

Tak til Lasse for invitationen og for det rå kød.

Pin It

You may also like