Home Ure Omega Seamaster Planet Ocean anno 2011

Omega Seamaster Planet Ocean anno 2011

written by Nicolai Klingenberg 16. september 2011
Pin It

Før der var noget, der hed Submariner og Sea Dweller, var Omega Marine klodens første dykkerur. Modellen blev født i 1932, og siden er der udlignet talrige tryk i ventilen. For en uges tid siden blev Omegas nye modeller præsenteret under fornemme forhold – og jeg var på pletten.

Velkomstkomite i sorte kjoler. Jeg skulle hilse.

I en herlig blanding af det våde element, pindemadder, fisk, ur-elskere og andet godtfolk var Tivlolis akvarium omdannet til et Omega-univers af den fineste slags, og urene var gemt væk hist og pist – men i deres rette element: Vandet.

Den nye Seamaster i et lille bassin. Og man måtte gerne røre. Du får et skarpere foto længere nede.

Seamaster linjen kom til i 1948, og jeg kommer er flere gange blevet begejstret ved netop disse klokkers design og finish. Uden at eje et vel at mærke, men det kan der laves om på med tiden. I øvrigt er PloProf også en frækkert, som jeg har ladet mundvandet løbe over et par gange – og gerne med den orange rem.

Et foretrukkent Omega med modelnavnet PloProf. Ej med relation til eventen dog.

Nå – det handler jo om nyhederne i Seamaster Planet Ocean serien. Og lad mig begynde med de fysiske rammer, for der urene har fået vokseværk gennem tiden, og således fås Planet Ocean nu i størrelserne 37,5 mm, 42 mm og 45.5 mm. I min optik er det de to sidste, der er de mest interessante – til mænd. Og egentlig også kvinder, med mindre disse yndige væsener er udstyret med meget smalle håndled.

Close-up af en chrono. Lånt fra Omegawatches.com

Der er desuden kommet nye farver til uret – og særligt den blå, gør det virkelig godt. Den mørkeblå rem klæder uret, og jeg ville vælge den blå over den anden nye farve, som er hvid. Og faktisk også over en sort rem. Og en stållænke. Jeg ved ikke helt, hvad det er med Omegas stållænker, men de har ikke helt vundet hos mig, men det har de ”almindelige” remme derimod. Den orange farve kom i øvrigt til ”familien” i 2005.

Og således ser den ud - blå med blå på. Og uden chronograph. Min foretrukne model.

Samtlige modeller er nu udrustet med en heliumventil ved klokken 10 markeringen – det gør modellen genkendelig, men den tjener også et formål – skulle du ryge alvorligt langt ned under havets overflade, sørger ventilen for at udligne trykket i uret, så det ikke tager skade. Du må dog selv klare trykudligningen af dine egne øre.

Så er der serveret - med rivaliserende ur-brand om håndleddet. Jeg beklager.

Er du ude efter en chronograph model, ryger du op i den store størrelse på 45,5 mm – og det er en klokke, der fylder pænt. Spørgsmålet er så bare, om man er til en ”krono” eller ej – jeg synes, den nye Seamaster er ren og pæn uden chronograph, og ville nok hælde til den version, hvis nu såfremt og måske”¦

Afsløringen fandt sted under vandet. Gæsterne var dog ikke velkomne til at tage en tur i baljen.

Martin Issing, der ved virkelige meget om ure – og ikke kun Omega – gav en spændende præsentation af Omega, historien og vejen frem til nu. Den oplevelse kan du se herunder – og sæt lige telefonen på lydløs. Det tager et lille kvarter – men du bliver så meget klogere.

Martin Issing. Manden der ved det hele.

Tak til Omega for et godt arrangement, herlig mad, tørre sko og et kig på sagerne. Jeg forventer at banke på hos dem i snarlig fremtid for at få mere info.

Musik.

Vil du videre mere om det herlige co-axiale værk, der ligger i urene, se flere billeder og læse mere historie? Så kig forbi Omegas hjemmeside her.

Pin It

You may also like