Der var med stor spænding, da flasken i dagens indlæg blev åbnet. Flasken blev åbnet for en uge siden, og jeg var spændt, eftersom flasken ikke skulle være sådan lige til at opdrive i landet, men også fordi, at Ultra Brut ikke er den type Champagne, jeg som oftest nyder. Forvent et par bevingede ord om smagen, men også et poetisk indslag med rim og feel-good.
Når der står Ultra Brut på en flaske, vil det sige, at der ikke er tilsat sukker, som man vanligvis gør, når man fremstiller Champagne. Sukkerindholdet varierer fra hus til hus, men når der er tale om en sukkerfri Champagne, kan den gå under betegnelser såsom brut zéro, brut natural eller Ultra Brut.
Jeg havde forventet et glas med syrlig karakter og med mere bid i, og det fik jeg også – men ikke på det niveau, jeg havde forventet. Skuffet? En anelse. Måske der er nogen, der kan hjælpe med et bedre bud? Eller føre mere info til indlægget.
Jeg ønsker dig en fortrinlig lørdag og weekend. Grundet en fødselar i husstanden vil der med garanti bliver skålet fra tidlig eftermiddag til sen aften. Eller nat.
Postscriptum: Næsen bød på citrus og lidt æblenoter, hvilket ikke kom bag på mig.