Home Rejser W Retreat Samui – femstjernet rundtur på luksuriøst designhotel

W Retreat Samui – femstjernet rundtur på luksuriøst designhotel

by Nicolai Klingenberg

Måske husker du den lille teaser og dertilhørende video fra seneste rejse. Turen gik til Koh Samui, og en del af ferien blev brugt på et luksuriøst hotel, som du i dag kan blive klogere på. Forvent et længere indlæg med + 20 fotos.

Et snapshot fra den private strand - se det og meget mere i dagens indlæg.

Jeg har ferieret flere gange i Thailand, og jeg har endnu ikke haft en dårlig tur – når vinteren raser i Danmark, lokker landet med varmegrader og en høj levestandard, der ikke koster al verden. Desuden er serviceniveauet som oftest højt, og det gælder i den grad, når man tjekker ind på W Retreat. Fem stjerner forpligter, og det samme gør W-navnet, som er en international kæde med hippe hoteller flere steder i verden.

I horisonten findes vandet - en udsigt, du bliver mødt af i det øjeblik, du træder ind.

I forlængelse af lobbyen ligger nedsænket bassin med sofagrupper, som får et helt andet liv og udtryk om aftenen.

På W er niveauet langt over klip-klappere og daseferie – når man kigger på rammerne. Men du kan være, som du vil, og vil aftenmåltiderne var der gæster i vanlig ferieekvipering, men også dem der iførte sig længere benklæder. Og kvinderne også lidt make-up . Sidstnævnte faktum kan måske irritere kvinderne – har jeg hørt – en smule, når nu der blot var planlagt ren afslapning, men det er valgfrit, om man vil følge trop. Du kommer dog ikke til at føle dig ”underdressed” eller grim – det sørger feriekuløren i øvrigt også for.

En stille stund i egen have.

Og apropos afslapning, så er det det søde driverliv med luksus fra solopgang til solnedgang, der hersker. Efter min mening er W Retreat ideelt, hvis du er på honeymoon, eller hvis du vil afslutte ferien i luksuriøse omgivelser. 14 dage på stedet vil efter min smag være for længe, da jeg holder af liv, de små gader og forskellige spisesteder.

Skumringstid.

W byder på to restauranter – en japansk, der går under navnet Namu (der i øvrigt betyder træ på koreansk), som ligger et stenkast fra stranden. I forbindelse med restauranten ligger baren SIP, hvor det kan anbefales at begynde aftenen med en forfriskning. Personligt røg vi på edamame bønner som selskab til drinken, hvorefter turen gik inden døre.

På vej til en pre-dinner drink.

Bønner - med et tocuh af chili og trækul.

Forvent sushi – og ikke kun som du kender den. Du kan også lægge en ”ekstra god kvalitet” til det, du skal indtage, og fisken er som aller friskest. Sashimi fås med ”deluxe dressinger”, og der er ikke sparet på grøntsagerne (eller fisken for den sags skyld). Jeg er i øvrigt ganske sikker på, at du kan få en kombi, du ikke har prøvet før. Og er du mere til kød, så disker Namu også op med grillet kød fra både kobekvæg og kylling.

Der kokkereres

Sashimi to die for. Eller næsten.

Mindre formelt og i højere luftlag med fantastisk udsigt, finder vi The Kitchen Table. Mindre ambitiøst menukort, men med klassikere, der strækker sig lige fra pizza og burger til thaiklassikere. Nogle vil måske mene, at amerikanske og europæiske retter ikke så ofte mestres til fulde af thai’erne, men her er det omvendt. Det smager, som det skal – og koster i øvrigt mindre end Namu, men mere end det generelle ø-niveau. Til gengæld får du designermøbler, stofservietter, smuk arkitektur og endnu højere serviceniveau – mere professionelt, men ikke helt så thai-autentisk.

En "kødsalat" fra The Kitchen Table.

Skulle du have mod på en større udskrivning, findes der selvsagt Champagne og gode vine fra det meste af kloden.

Og når nu vi er ved maden, så skal du på ingen måde snydes for morgenmaden. Den er overdådig – og den kræver faktisk flere dage at komme igennem. Æg og omelet i alle afskygninger og med alle ingredienser, dim sum, frisk fisk, valgfri blandet salat (med blandt andet artiskok, kerner, olier etc.), kvalitetsost i separat skab, pandekager og friskt bagværk, der smager direkte fransk.

Morgenmadsbuffet.

Under opholdet var vi indlogerede i en herlig villa – over 100 kvadratmeter og nok nærmere 150. Villaen byder på luksuriøst privatlebend, og egentlig behøver du ikke forlade værelset, hvis du vil tage en helt stille dag: Få serveret morgenmaden på værelset med en halv flaske Champagne, nyd formiddagskaffe fra din egen Alessi maskine, tag et par timer i solstolene, nyd en dukkert i egen pool, tag en lur i skyggen i det store loungemiljø og smut en tur i the Sweet Spot, hvor der venter is, sodavand og iskaffe til fri afbenyttelse.

Rødt med rødt på - og king size bed med dobbeltdyne.

Tank op med kølige fristelser.

Villaerne er et kapitel for sig, og her er højt til loftet – og himlen. Udendørsbrus, indendørs karbad med TV, direkte adgang og udspring fra badeværelse til pool, sofamøblement med kig til enorm ”fjerner”, WiFi (pro bono så klart), skrivebordsafdeling og minibar. Der er alt – og mangler du noget, trykker du bare på Whatever/Whenever, hvor der responderes i retning af Your wish is my command.

Isoler dig, om du lyster - minibar og kaffeapparatet gør dig i stand til at nyde gode stunder.

Ved aftenstid banker det på døren. Der skal tæppes af og gøres klar til aftenens komme. Således rulles gardinerne ned, værelsesmaskotten bliver iklædt nat-roben, sengen gøres klar, petit fours afleveres og lyssætningen ændres. Ingen af disse handlinger er strengt nødvendige, men det er feel good elementer, der følger med dem fem, famøse stjerner.

Gulvskud på badeværelset efter aftenholdet har været på spil.

Strandskud efter solnedgang.

Bevæger vi os uden for villaen, så er der to muligheder, når du skal rundt – til fods eller via club cart. Sidstnævnte prejes via telefonen, eller når den passerer på en runde. Og bliv ikke overrasket, hvis du bliver tilbudt et lift. Fra vores villa var der under et minuts gang til stranden, der må betegnes som privat, rummelig og med alt fra loungemøbler til hængekøjer og almindelige solstole. Absolut få – under fem – strandsælgere, gode muligheder for vandaktiviteter af ikke-støjende karakter og en servering ved din plads i solen eller skyggen. Er du til en velfortjent lur, kan denne passende sættes i gang, men du delvist lader en palme skygge for dit hoved.

En blandt flere oaser på W. Her i nærheden af stranden og SIP bar.

Er du saltvandsforskrækket, findes der også pool. Til fri afbenyttelse.

Jeg var kort inde på baren SIP, men i lobbyområdet finder du også Woobar og W Lounge. En infinity pool med nedsænkede siddegrupper lokker med en udsigt, der er værd at nyde en cocktail eller drink til. I de runde, nedsænkede sofagrupper spiller musikken fra en skjult højtaler(installation”¦), mens du gransker barkortet med en læselampe. Med en tålelige aftentemperatur på cirka 25 grader, kommer du kun til at skutte dig, hvis du sluprer for heftigt i din drink.

Loungetid.

Der er jævnligt en DJ på spil i området, og netop musikken spiller en væsentlig rolle hos Starwood Hotels – derfor har kæden også en international musikmanager ansat, og som gæst har du mulighed for at købe cd’er med toner fra hotellerne. Feel good og fest er i øvrigt i højsædet, og det er ikke uset, at der holdes koncerter og fester på hotellerne rundt om i verden. En gratis app informere desuden om særlige tilbud, events og andre tiltag – app’en finder du til fri download i Appstore.

DJ, lamper og lune varmegrader. Selv ved aftentid.

En dom? Sublimt hotel med både brugbar luksus samt luksus for luksussens skyld. Små detaljer, der i det store hele udgør et stor plus, gode spisemuligheder, isoleret, men smuk beliggenhed, pragtfulde villaer og høj service.

Måtterne skiftes, så de passer til dagens tidpunkt.

Var det noget for dig med et ophold på stedet, så kan jeg oplyse, at det svenske rejsebureau Select Collection, har en aftale i stand med hotellet – vil du vide mere, kan du kontakte Select Collection, som jævnligt sender danskere ud i verden på luksuriøse rejser, via linket her.

You may also like

4 comments

Frederik 22. februar 2012 - 08:50

Det ser alt for vildt ud! Og dyrt! Hvem der bare havde dit job….! 🙂

Reply
Anonym 22. februar 2012 - 18:24

Tak for det – det er passionen, der driver værket. 🙂

Reply
JBDN 22. februar 2012 - 19:32

Det ser virkelig skønt ud!! Det virker som om de har lagt meget vægt på detaljerne, hvilket bare gør sådan et ophold og sådan et hotel endnu mere værd. Jeg kan personligt anbefale The W hotel barcelona ( eller “delfinen”), hvis du skulle prøve een af kædens hoteller i Europa:). Tak for et godt indlæg!

Reply
Anonym 23. februar 2012 - 08:39

W i Barcelona så jeg talrige billeder af i en brochure på W Retreat. Og det ser i den grad lækkert ud. 🙂 Tak for tippet, JBDN!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk