Home Pindemadder Mash London – kødeventyret rykker vestpå

Mash London – kødeventyret rykker vestpå

by Nicolai Klingenberg

Skulle du have en rejse planlagt til London i nær fremtid, og er du samtidig svært glad for MASH’s menukort, så er der godt nyt. Copenhagen Concepts, som står bag blandt andet MASH, har nemlig valgt at investere en heftig portion penge i London. Jeg bad medejer Peter Trauboth gøre os klogere på satsningen, og i dag får du hans svar.

Et par dugfriske tegninger lover godt – og der åbne om kort tid. Men hvad med tankerne bag? Dem får du i dag.

Peter – I er gået all in og satser nu på at åbne en kæmpe MASH restaurant i London. Men hvorfor?
– Vi føler, at det er den rette tid til at implementere vores internationale plan for ekspansion uden for det danske marked og dermed prøve kræfter med udlandet – vi håber at gøre det godt i London, hvor vi vil opbygge det samme gode ry, vi har i Danmark og naturligvis skabe os et navn på international plan. Derfra vil vi gerne bevæge os videre ud i resten af verden. Vi er sikre på, at hvis man kan drive restaurant i Danmark og England, er det muligt i alle lande.

En del af opskriften på succes: Godt kød…

Hvor stor bliver den – og hvor kommer den til at ligge?
– Der bliver tale om 300 spisepladser samt 50 pladser i baren. Den nøjagtige adresse hedder 77 Brewer Street – Soho –London W1F 9ZN.

Et facadefoto fra London var ikke helt klar, så du må nøjes med en skitse…

Hvilke summer taler vi om?
– Selve bygningen, vi ligger i, er netop blevet genopført med et budget på knapt tre milliarder kroner, og vi har investeret knap 40 millioner danske kroner i restauranten. Endvidere har Crown Estate, der ejer bygningen, investeret 150 millioner kroner i at flytte de historiske vægge ud af vores og naborestauranten. Det var et større projekt, da de er fredet og betegnes som national heritage.

Efter heftige restaureringer og forhandlinger kan London snart byde på et dansk koncept. Og vist også delvist dansk personale.

Er der ændret noget på konceptet i forhold til Danmark?
– Konceptet er fuldstændig det samme og kan betegnes som en opskrift, der er afprøvet – og som vi ved virker: Flotte rammer med et seriøst vinprogram, der er leveret af tjenere med et højt niveau. Der er dog stadig plads til “afslappet uformelhed” og et ”no bull” køkken.

Genkendeligt? Ja – og sådan skal det også være, lyder det fra MASH’erne.

Hvad kan I tilbyde London, som byen ikke allerede har?
– Efter min mening er vi et mere helstøbt koncept med ”attention to details” i alle områder. Derudover har vi et meget ambitiøst vin & cocktail-program på en ikonisk beliggenhed i London.

Hvad med besætningen? Hvordan bliver den?
– Vi har ansat 100 i alt. Herunder et stærkt sommelier-hold bestående af hele 10 sommeliers.

Beklager hvis lysten til mad nu for alvor har indfundet sig…

Vil stedet være et besøg værd for danskere, der besøger London – og i så fald hvorfor?
– For danskere, der besøger London, som kender MASH vil der være en garanti for et godt måltid. I vante omgivelser og med en kvalitet, som de kender. Derudover er vores beliggenhed en del af den engelske restaurationsbranches mest historiske beliggenheder, som absolut bør ses. Derudover håber vi, at danskere vil være stolte over et dansk brand, som har udenlandsk succes. Og at MASH vil noget, de gerne vil vise frem, hvis de besøger venner i London eller skal holde forretningsmøder.

Vi fejrede forretningsmødet med en middag på… Nå ja – MASH.

MASH er en succes i Danmark, formoder jeg – kan vi forvente at se flere tiltag fra jer i London eller andre storbyer?
– London er første skridt i en plan om at ekspandere i udlandet. London er nøje valgt som den første by, og der er absolut tale om en strategi, som vil sætte os på verdenskortet. Vi har yderligere planer om at ekspandere i London – først og fremmest med vores MASH brand, men det kan også være medvirkende til at sparke dørene ind og introducere både Le Sommelier og Umami  for det engelske publikum.

Hvis nu man er i London i en weekend og besøger MASH den ene aften, hvor vil du så mene, man skal spise den anden aften?
– Jeg synes, man skal over i en helt anden boldgade og besøge Zuma – en japansk klassiker i London, som er garant for en god stemning og vellavet mad.

Og god tur, hvis du ryger til London!

Og slutteligt – hvad skal enhver mand og kvinde vide om MASH London?
– Vi åbner den 3. november, og det bliver en af Londons største restauranter i et historisk lokale – når det er sagt, så kommer vi ikke for at skabe små ringe i vandet, men i stedet for at komme ind på Londons restaurantscene med et brag!

Praktisk info:
www.mashsteak.com
Åbningstider:
Kkøkkenet har åbent fra 1130-1500 og igen fra 17-23.30  alle dage. Søndag er der dog lukket til frokost indtil videre.
baren har åben indtil kl 0100
Priser:
Fra cirka 50 pund pr. kuvert

You may also like

1 comment

Line Young Peteri 16. oktober 2012 - 19:55

Hvor dejligt, vi er i London hver 2 måned, så bliver det skønt at besøge dem, og vise vores engelske venner noget dansk kvalitet;)

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk