Home Rejser Skidome Denmark – Kongeriget får verdens største skicenter

Skidome Denmark – Kongeriget får verdens største skicenter

by Nicolai Klingenberg

Man skulle næste tro, det er løgn – Danmark har udsigt til lidt af et kunstigt skimekka. Jeg selv er ingen mester på ski, men har prøvet kræfter med brædderne et par gange. Med nogenlunde succes. Dagens indlæg byder ikke bare på en imponerende nyhed, men også en konkurrencen, hvor du kan vinde en fornem SOS skijakke. Men først et kig på arkitekturen…

Nå, men inden jeg kloger mig for meget om det fornemme projekt, kan du se en formen film, der er produceret i anledning af projektet. Læn dig tilbage – og tryk på trekanten.

 

Ambitionerne og visionerne fejler tilsyneladende ikke noget, og om det famøse tiltag vil skabe et dansk svar på Ingemar Stenmark, må tiden vise. Til gengæld loves det, at vi får verdens største “dome” med Skidome Denmark, der også kan bruges mere rekreativt, når vi har sommer i landet.

 

Skijakken du kan vinde ser således ud. Vil du være med i konkurrencen skal du “bare” smide en kommentar, hvor du fortæller kort om, hvor du foretrækker at tage på skiferie – og hvorfor.

Vil du vinde jakken? Der vil blive trukket lod blandt alle, der enten kommenterer og begrunder deres foretrukne skiferiested eller smider et ski-relateret foto op i kommentarfeltet. Konkurrencen slutter søndag den 2. december. Held og lykke!

 

Skrivelsen er præsenteret i samarbejde med Skidomedenmark.dk, som du kan læse mere om på deres hjemmeside.

You may also like

34 comments

Rasmus Vedel 26. november 2012 - 23:43

Jeg vil klart foretrække at skulle på skitur i Leysin eller La Tzoumaz.

For 2 år siden boede og arbejdede jeg (pudsigt nok for Danski, der vil opføre domen) i La Tzoumaz, og når man på den måde har (op)levet et skiområde vil det altid være noget specielt. Flere af vennerne og kollegaerne er dog i år at finde i Leysin, ligeledes i Schweiz, så derfor står det også højt på listen!

Skilivet er det bedste liv!

Reply
Emil Casparij 27. november 2012 - 00:34

Personligt vil jeg fortrække at områder, hvor jeg altid er 100% sikker på de 4 vigtigeste elementer i en kanon skiferie er. At pisterne er brede og ny præparerede. At systemet er nyt og lifterne køre en op i terrænet. At sneen er ægte og dyb. Og så til sidst men overhovedet ikke mindst, at der er en kanon stemning på after ski
Dette findes i Ischgl og st. Anton!

Reply
Steffen 27. november 2012 - 00:59

Fint projekt, det er bare en skam, at det dødsdømt på forhånd, ligesom 99% af alle prestige projekter i dk.

Reply
Rikke Milling Andersen 27. november 2012 - 03:02

Fedt projekt… Hvis det bliver til noget.

Reply
Aztrid Salamander 27. november 2012 - 10:32

Hejsa, jeg tager normalt ikke på skiferie, da jeg har for meget metal i mit ben til at ville risikere at brække det igen. Min kæreste holder dog meget af at tage på skiferie, så hvis jeg skulle vinde jakken, ville den gå til ham 🙂

Hvis jeg skulle af sted sammen med ham (plejer at blive hjemme), skulle det være et sted i Alperne, hvor man kunne lave andet end at stå på ski, f.eks. tage på guidede ture eller ride. Så ville vi begge få noget ud af ferien!

Reply
Anders Bernhoft 27. november 2012 - 10:37

Avoriaz i Frankrig. Skønt sted. Ikke for højt, gode skiforhold, hyggelige barer og restauranter. Hestetrukne slæder og meget romantisk. Så bliver det da ikke mere vinteragtigt. Og hit så med den jakke 😉

Reply
Søren Madsen 27. november 2012 - 10:37

Helt sikkert Val Thorens!

Jeg var ‘bums’ dernede i 1,5 måned, inden jeg desværre måtte forlade stedet med et par brækkede ribben, men dét sted, og især som studerende, er det ultimative indenfor ski-destinationer. Et utal af diskoteker, heriblandt “Cafe Snesko”, hvor danskerne samles hver eftermiddag til en vild afterski akkompagneret af Magnus på hans eminente guitar. Sing-a-long med en masse glade danskere, samt en heftig promille, er ganske enkelt ikke til at tage fejl af!

Derudover byder Val Thorens på den lækreste off-piste jeg nogensinde har prøvet. Folk stod i kø dagen efter snefald, for at være de første der kørte spottet, og hvilken oplevelse det også var.

På billedet sidder jeg (rød jakke) og min ven midt på den! Det var en ekstrem fed oplevelse, og et sted jeg helt sikkert skal hen igen!

Reply
Martin Kronborg 27. november 2012 - 10:42

Spændende projekt! Håber det bliver til noget. Mit foretrukne skisted er St. Anton i Østrig, hvor man finder de ubetinget bedste offpiste muligheder i alperne. Ca. 300 km. officielle offpise spor, gør at det altid er muligt at finde frisk sne, og så er byen også drønhyggelig med masser af tyroler charme.

Reply
Christina Elmark 27. november 2012 - 10:54

Ej hvor lyder det über cool, min ultimativ bedste ski oplevelse var i Naeba, Niigata (Japan)

Reply
kim schulz 27. november 2012 - 10:58

Spændende projekt, men jeg tvivler godt nok på at det bliver til noget desværre.
Mit foretrukne skisted (for tiden) er forøvrigt St.Johan im Tirol og det området deromkring. Hvorfor? Det har skiløb for både øvede og begyndere, hyggelige byer og så har vi fundet et superhyggeligt familie hotel med all-inclusive (af den gode slags).

Reply
Emil Aagaard-Møller 27. november 2012 - 11:01

Efter min mening ville det være synd at tage charmen fra det at stå på ski, ned af at sneklædt bjerg, med solen i ansigtet, og hvor man kan mærke den friske nyfaldne sne, knase under skiene. Men helt klar et udemærket projekt, som måske kunne få flere til at få øjnene op for den fantastiske måde at få nye oplevelser på.

Og så mit foretrukne skiferiested må nok være Val Thorens, der er nu ikke noget som offpist der. Det med at gå nye veje, hvor sneen er urørt og man bare kan suse ned af bjerget og være den første og sætte sine spor efter sig. Det er noget som bør prøves af folk, der endnu ikke har prøvet det! 🙂

Reply
Helle Jensen 27. november 2012 - 11:08

Hejsa. Sikke et projekt – fantastisk hvis det bliver opført!

Personligt holder jeg meget af Avoriaz i Frankrig, som er en helt særlig oplevelse. I byen er husene beklædt med træ, og bilkørsel er ikke tilladt. I stedet transporterer man sin rundt på ægte skiferie manér – på ski:) Man kan dog også vælge at gå eller at blive kørt i hestetrukket kane. Man har masser af mulighed for at blive udfordret i Avoriaz, hvor der er noget for enhver smag og ambitionsniveau.
Ud over de 650 km pister i selve Avoriaz har man mulighed for at køre over grænsen til Schweiz, hvor der er endnu flere enestående skiområder. Det er bare at komme af sted!

Reply
Mathias Brandt 27. november 2012 - 11:39

Mega spray! Taget på en efterårsskiferie i Saas Fee i Schweiz. Intet photoshop, bare en heldig placering foran i snekanon…

Reply
Carina Jacobsen 27. november 2012 - 11:45

Vildt nok projekt… men det ville garanteret komme til at koste en bondegård som man så i stedet kunne bruge til at tage på en rigtig skiferie i stedet… Men hvis det blev opført skulle jeg da helt sikkert forbi og kigge…
Jeg er heller ikke den største haj til at stå på ski… har dog alligevel været af sted et par gange til Norge, Frankrig og Østrig… Skiløbet synes jeg er meget det samme (super fedt) men er dog ikke så sej til det endnu så jeg er ikke helt på den der off piste (endnu). Det jeg især også synes er fedt er afterskiing, og den er jeg stærkt glad for i Østrig, da der er en helt specielt charme som jeg endnu ikke er stødt på andetsteds.. Så foretrækker helt klart Østrig og vil anbefale alle at tage dertil 😉

Reply
Scott Baird 27. november 2012 - 13:35

Har været super glad for vores ture til Alperne! Der er både skimæssige udfordringer til de øvede og nybegynderne samt glade guider der ved hvad de taler om.
Da vi var afsted med CBS var alperne endnu engang destinationen og Val Thorens lever bestemt op til sit ry med at være velegnet til en uges (after)ski!

Reply
Mads Pontoppidan Haderup 27. november 2012 - 13:38

Canada er helt klart en af mine yndlings steder, da der er geniale skisportssteder og så er der også mulighed for at komme ud og kører på hundeslæde hvilket jeg varmt kan anbefale!!
Udover det er Canada bare et helt specielt sted, med en charme der er helt ubeskrivelig!

Reply
Lasse Fredholm 27. november 2012 - 19:28

Det lyder super interessant det her! Jeg glæder mig til uge 5, hvor turen for andet år i træk går til festbyen Val Thorens!

Reply
Gitte Seloy 27. november 2012 - 19:41

Norge <3

Reply
Nick Christiansen 27. november 2012 - 20:15

Hej,

Utrolig spændende artikel, det lyder fantastisk med dette projekt. Har tit overvejet at tage til Hamborg og prøve deres “skidome”. Men mit favorit skisportssted må være Sölden i Østrig, jeg har været forskelige steder bl.a. i Norge og Schweiz. Men intet kan måle sig med Sölden, det er enormt stort, og har noget for alle. Man får virkelig noget ud af sine penge med henhold til liftkort. Derudover var dette også stedet jeg lærte at stå på ski.
Sölden har også vildt afterski 😉

Reply
Frank krak 27. november 2012 - 21:42

der skal jeg da helt klart ud en dag

Reply
Lars 27. november 2012 - 22:35

Fed ting til alle de danskere, der sjældent kommer på skiferie… Har Søhøjlandet i det jyske ikke også haft en lille kunstig skibakke (eller har det stadig?) ?

Har selv været i Val Thorens, Hemsedal og Rauland, og hvor Val Thorens skimæssigt havde mest at byde op, så tager Rauland og Hemsedal klart prisen for mest hyggelige og mindeværdige skiferie – der er altså noget charme over vores naboer i nord!

Reply
Samuel Blander Glaes 27. november 2012 - 23:33

Efter et par mislykkedes forsøg på at smække et flot afterskiing-billede op, vil jeg blot påminde om, at et af de vigtigste elementer i det “at stå på ski”, selvfølgelig er at komme ned fra banen sent på eftermiddagen hvor lifterne er lukket og bestille en “choko-rom mit zahne(intet mindre end 80% STROH)”, “grosse bier” eller en “redbull-jägermeiser” – netop ud fra disse drikke, kan man regne ud at mit foretrukne skisportssted befinder sig i et tysksproget land samt et sted, hvor Red Bull i særdeleshed er udbredt – nemlig Sölden, Østrig.

Reply
Samuel Blander Glaes 27. november 2012 - 23:37

Og selvfølgelig med “Cowboy und indianer” ud af højtalerne!

Reply
Klara Casparij 28. november 2012 - 14:55

Personligt synes jeg at Saalbach, Ischgl, Lech og St. Anton, indeholder den bedste oplevelse man kan få på en ski ferie. Den flotte blå himmel, det dejlige nyfaldne sne. Restauranter med dejlig udsigt over de flotte bjerge fyldt med sne. Præparerede og brede pister, lifter der forbinder terrænet på den bedste måde, så man samtidig får en oplevelse med i skiløbet.
Intet bedre end en kold cola, ved hotellets pool, -efter en lang og hård dag på ski.

Billede fra Saalbach 2012

Reply
Victor Hoffmann 28. november 2012 - 18:48

Et lille men i den grad formidabelt sted er Passo Tonale i Italien. Det er ikke så stort, men der ligger en gletscher, hvorfra man har et af verdens mest smukke udsyn! Tilmed ligger der også en hyggelig lille by, som er ren Italiensk idyl.

Reply
Carl Johan Paulsen 2. december 2012 - 14:48

Villars i Schweiz. Klassisk schweizisk bjergby med lækre hoteller i mange forskellige varianter og standarder – og så tager man et lille tog op igennem terrænet for at komme til pisterne. Mageløst – som den lokale ostefondue. 🙂

Reply
Pia Hansen 2. december 2012 - 16:55

Skiferie for vores lille familie i Lindvallen ( norgen ) det er helt fantastisk smuk og der er de skønneste hytter og der er skiløb for hele familien. Her findes Europas største sammenhængende børneområde. Med 57 pister dækker Lindvallens så det dækker hele familiens behov og de mest fantastisk restauranter – det er en oplevelse for livet 🙂

Reply
Jimmy Poulsen 2. december 2012 - 17:08

Skiferie skal foregå i Norge på et par langrendski, gerne helt alene, så bliver det ikke meget bedre :o)

Reply
Nicholas Egholm 2. december 2012 - 19:34

SkIbiza (Val Thorens) er uden tvivl det fedeste skisportssted – skiløbet er fantastisk og har man ikke nok, kan man altid udvide sit liftkort og få adgang til Courchevel og Méribel – alt i alt genialt. Dertil kommer så afterski/natteliv som jeg aldrig har oplevet det før!! Kunne være at Skidome Denmark skulle investere i en mini udgave af La Folie Douce (en super fed open air club på toppen af Val Thorens – “the dance floor on the top of the world”)

Reply
Mos 2. december 2012 - 20:34

Val Thorens – Der er varmt på toppen

Reply
Michael Bødker Lauritzen 2. december 2012 - 20:36

På en dag som i dag, hvor landet er dækket af sne, må Danmark være verdens bedste sted at stå på ski. Billedet er fra en tur ud af en tilfrosset og snedækket fjord for et par år tilbage:-)

Reply
Jens Schultz Damgaard 2. december 2012 - 21:33

Saalbach, da der er rigtig gode pister og ikke mindst fantastisk afterski! 🙂

Reply
Mikael Blaabjerg 2. december 2012 - 22:11

For mig har ski altid hørt sammen med tyrolermusik, store ølkrus og den østrigske kultur, så Østrig generelt er min foretrukne destination når det gælder ski.

Reply
Stefan Haislund Koppetsch 3. december 2012 - 17:56

Helt sikkert i Wagrain, østrig… Simpelthen så lækkert og så er der altid så mange flinke danske guider…

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk