Home Pindemadder Hellerup Klub – fladfisk og fornemme lokaler i 2900

Hellerup Klub – fladfisk og fornemme lokaler i 2900

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Det var tid til en bid mad, og det var en mandag aften. Et kort møde blev hævet og vognen startet. Turen gik til Hellerup Klub Brasserie, og sørme om den mest centrale P-plads var ledig (det var den). Kom med indenfor.

Vel fremme med knurrende mave.

Vel fremme med knurrende mave.

Lad det være sagt og mærket med det samme – her er tale om en rar atmosfære. Og fine lokaler. Det er årtier siden, jeg sidst har været der, men når nu der har huseret rygter om stedets revival, var det på tide at aflægge et besøg. Det er et flot stykke arbejde, der er gjort.

Hvis man skulle være i tvivl - herlig signatur serviet i stof.

Hvis man skulle være i tvivl – herlig signatur serviet i stof.

Et bord bliver anvist, vi tager plads og gransker det røde lokale med de enorme lysekroner i de smukke lofter. Lyskilderne minder på sin vis om en smagfuld discokugle (jo, den slags findes), og baren minder om den, der har lagt øren og albuer til utallige anekdoter på Café Victor.

Voila - Hellerup Klub med discokugle og sildebensparket.

Voila – Hellerup Klub med discokugle og sildebensparket.

Menuen byder på fisk og kød – kort fortalt – men vi er til en omgang dagens i form af helstegt rødspætte. Det er mandag – og den står altså i rødspættes tegn på Hellerup Klub. Forinden havde jeg læst en skrivele af Ole Troelsø, som havde været forbi – her roste han blandt andet saucen, mens kødet desværre ikke smagte af al verden. Det kan have været en smutter, men det pudsige er, at vores valg egentlig var omvendt.

Aftenens valg

Aftenens valg

Nuvel – vi har ikke taget kød, men fisk. Til gengæld smager den virkelig fint. Det er en stor, flot fisk, der kommer til bordet. Den er veltilberedt, pyntet med lidt grønt, og på siden i fin, lille  kasserolle findes en persillesovs, som ikke smager af det store.

Sovsen

Sovsen

Derudover? Kartofler og lidt haricots verts. De grønne haricots verts er helt fine – kartoflerne synes en smule for “korttidskogte” i min bog.

Grønt og kartofler

Grønt og kartofler

I øvrigt ros til den herlige brødkurv, hvor man både finder surdejsbrød og maltbrød – sidstnævnte var min foretrukne krumme.

Brødkurv med surdej og maltbrød

Brødkurv med surdej og maltbrød

Stedet var hverken tomt eller fuldt, men stemningen var rolig, hyggelig og intim. Sildebensparketten bliver i øvrigt også betrådt af mere festligt stemte sko fra tid til anden, da man har valgt at satse på baren i lokalet. Jeg har endnu ikke fået en drink eller oplevet konceptet, men nævnes det skal det.

Her vil der forhåbentlig blive talt om løst og fast gennem den kommende tid. Velkommen til baren!

Her vil der forhåbentlig blive talt om løst og fast gennem den kommende tid. Velkommen til baren!

Slutteligt skal det nævnes, at du bør have fokus på din færd, når du forlader stedet – jeg var særdeles tæt på at give glasdøren en mellemblød dameskalle på vejen ud, men skylden var min egen, da jeg vist fiflede med et kamera. Og tak for venlig betjening i øvrigt!

Du kan læse mere om Hellerup Klub på deres hjemmeside her <–

 

Glad for mad? Læs mere i kategorien Pindemadder her <–

 

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk