Home Pindemadder Mash London – på besøg i kødkælderen

Mash London – på besøg i kødkælderen

by Nicolai Klingenberg

MASH. Smag på ordet, og du vil sikkert tænke på kød. Velsmagende og kosteligt kød. Da turen for nylig gik til London, skulle vi også på bøfhus. Og det blev det forholdsvis nyåbnede MASH. Et nemt valg? Muligvis. Men også et sikkert valg. Og så skulle det vise sig, at jeg for alvor blev klogere på kød. Omgivelserne er i øvrigt også en oplevelse for sig selv, men det kan du selv se. Kom med i kælderen!

Just around the corner... Vi er der lige straks!

Just around the corner… Vi er der lige straks!

Mash London er genkendeligt for dig, der har besøgt stedet i Danmark. Men det er større. Og måske en anelse “finere”. Man har valgt at gå all in – og det fungerer under vores besøg. Venlig modtagelse i stueniveau og med dansk “værtinde”. Nå ja – man havde grinet af danskere, der spiste på danske restauranter i Thailand, men her er sagen – og kvaliteten – en anden. Og lad os så komme en etage ned.

I modsætning til steak'ens tilberedning kan dette skud kategoriseres som well done.

I modsætning til steak’ens tilberedning kan dette skud kategoriseres som well done.

Barområdet er stort – og ikke proppet, da vi er der. Det er tirsdag, og jeg fornemmer, at london’erne lige skal finde ud af, hvad det er, der foregår. Vi kender dog parolen og føler os nærmest hjemme.

Baren er åben

Baren er åben

Første runde af serveringer kommer til os. I en lind strøm. Herlige drinks og mini-burgere. Der mangler ikke noget. Og bartenderen kan sit kram. Af det kan jeg konkludere følgende: Skal du til London, og er du i området, så snyd ikke dig selv for et besøg. Du behøver ikke tage hele pakken, men du bør altså se stedet. Snup en drink. Måske to. Og enten inden eller efter middagen. Du kan jo blive, hvis du bliver fristet. Og så er det flot lavet. Og det er genkedeligt på den gode måde.

Mini burgers & staff

Mini burgers & staff

På vej til bords snyder jeg ikke mig selv for et skud af det nok så genkendelige kødskab, hvor oksekødet gør sig til i alskens udskæringer. Mundvandet melder sin ankomst.

Dyrebare ting bør opbevares i boks...

Dyrebare ting bør opbevares i boks…

Nå. Menuen er så godt som forudbestemt. Vi lægger ud med en omgang grillet hummer. Ved første øjekast undrer jeg mig over den manglende hummergaffel, men det viser sig, at kloen er fikset på forhånd og blot venter på indtagelse. Let grillet smag, to forskellige mayoer og lidt gulerødder. Vinen? Sublim! Chassagne-Montrachet. Den er mindeværdig.

Lobster...

Lobster…

Og så til kødet. Først et par vise ord, der gjorde mig klogere. Du vil måske mene, at mænd skal have den største bøf på kortet. For eksempel en amerikansk rib eye på 400 gram frem for en dansk rib eye på 300 gram. Men vidste du, at vægten ikke er alt. For eksempel er det danske kød krogmodnet. Det betyder, at det i højere grad er drænet for væske versus det amerikanske kød. En krogmodning gør desuden, at kødet smager mere animalsk end det amerikanske kød. Til gengæld er det amerikanske kød typisk mere mørt og saftigt. Så altså: Skal du have ægte kødsmag, skal du vælge krogmodnet kød. Skal du have det møre, saftige og mindre animalsk smagende kød, skal du have det amerikanske. Så langt, så godt.

Kød-bræt

Kød-bræt

Klogere på udskæringerne? Så gerne. Hermed et kreaturdiagram.

Et vigtigt diagram

Et vigtigt diagram

Jeg vælger det danske kød. Og foredraget udi kødet holder stik. Det er et maskulint stykke kød med masser af smag. Jeg overtager senere en “amerikaner” – der er spist meget lidt af den anden steak, men jeg forærer begge stykker kød med allerstørste fornøjelse. Lidt for stor måske. Jeg må ringe af et øjeblik for at duppe panden. Et mildt kødchock har indfundet sig, men jeg klarer mig. Og nå ja – der er herligt tilbehør ved siden af kødet: Pommes, lidt salater og så fremdeles.

Dansk og krogmodnet

Dansk og krogmodnet

Et herligt selskab

Et herligt selskab

Dessert? Sørme så! Først en omgang små fine kager, men også en klassiker  form af tre kugler is. Af den gode slags. Jeg sværger som vanligt til vanilje. Og man har gjort det godt for os omkring bordet. Vi er inviteret ud af Microsoft, og vi hygger os noget så gevaldigt. Desserten akkompagneres af en Lakri-licious cocktail med en tre år gammel Eldorado rom, citron pift, Galliano, lakridssirup og lidt chili. Det gør særdeles godt for kødchocket. Og for humøret. Jeg skriver gerne under på, at Mash kan deres kød-kram, cocktails og service. Man bliver som sådan ikke overrasket – det er lidt som at se Matador en lørdag aften. Det er møggodt. Men man kender opskriften. Det fungerer, det sidder lige i skabet og det koster mere end middel, men man bliver ikke skuffet.

Alternativt trafiklys...

Alternativt trafiklys…

Og lidt at skylle desserten ned med

Og lidt at skylle desserten ned med

Var det det? Nej. Der rundes for alvor af med en Espresso martini. Humøret er højt hele vejen rundt om bordet. Der skåles. En aften er faktisk kun lige begyndt. Vi skal nemlig videre på natklub. Tak for en god oplevelse!

Espresso martini – velsmag i med mokka twist


Har du været på MASH i Aarhus? Det har jeg ikke – men det har gutterne fra Gastromand.dk – læs deres artikel her < --

 

Glad for skrivelser om rejser? Så besøg kategorien her <-


 

You may also like

1 comment

Simon Algren 22. februar 2013 - 08:53

Mash er et dejligt, og espresso martini er stærkt undervurderet 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.