Home Pindemadder En omelet på Restaurant Ravage

En omelet på Restaurant Ravage

by Nicolai Klingenberg

Regnen piskede mod ruden. Det var ikke festligt, rent vejrmæssigt. Det var formiddag, og klokken var omtrent 11. Et møde ventede. Der skulle brød til. Eller faktisk omelet. Derfor gik turen denne gang til Restaurant Ravage på Kongens Nytorv…

Kongens Nytorv - en gråvejrsdag...

Kongens Nytorv – en gråvejrsdag…

Omend der er langt fra sommerens sene aftentimer på Ravage, hvor agendaen foreskrev rosé i flaskevis, +20 grader, markiser og højlydt latter, så måtte stedet prøves igen. Jeg har spist der før – flere gange endda. Men ikke alle gange har været lige gode. Men nok om det. Rammerne var ganske anderledes som sagt: Ny årstid, et helt andet tidspunkt på døgnet og nu med pladser indendørs.

Service øjeblik

Service øjeblik

Roséen var en sommersaga blot. I stedet blev der efterspurgt appelin. Det var at finde blandt de nedkølede varer, og fluks herpå kom en frisk drikkelse fra Bornholms Mosteri. Omend det lyder dejlig lokalt, så vokser der ikke appelsiner på Bornholm. Jeg slog løjerne op efterfølgende, og appelsinsagen beskrives således: Økologisk og smagen er naturens egen. Omrystes og bør nydes kold. Indeholder økologisk appelsinsaft (70,8 % fra koncentrat) og vand. Varmebehandlet. 275 ml. Nuvel. Den smagte aldeles fremkommeligt, men af gode grunde ikke som friskpresset.

Øko. Og koncentrat...

Øko. Og af koncentrat…

Det spiselige valg faldt ganske hurtigt på en omgang omelet Basquaise. Med serrano skinke og salat. Jeg var ikke skeptisk, for så var valget selvklart faldet på noget andet, men det er begrænset, hvor spændt man kan være på en omelet. Men se nu bare herunder!

Omelet XL...

Omelet XL…

Der var tale om en laban XL – og med rigelig, sprødstegt serranoskinke på toppen. En salat til? Jo, jo. Indtaget i godt selskab i øvrigt. Der er ikke fulde huse på en sådan hverdag, men et par bordet var besat – og stemningen var både hyggelig og let doven. Ikke fra betjeningen dog. “Jamen, var det vare det?”. Nej da. Vi afgav en bestilling mere!

Mere på vej...

Mere på vej…

Uha uha. Hvad var det sidste, der kom til bordet? Altså lige før regningen kom, som ret beset var det sidst ankomne element, røg der to cortado til bordet.

Afrundingsmokka

Afrundingsmokka

Lavet ganske hurtigt på en maskine og sikkert ved et let tryk på en knap. Ingen barista-fikumdik. Bare ligeud ad landevejen. Det var jo trods alt blot en grå formiddag i København, hvor langt de fleste sad på jobbet og passede, hvad der passes skulle.

Service

Service

Således var ordene. Der var hverken guldure, store champagneflasker, udenlandske DJs eller designermøbler i spil. Til gengæld vidner skrivelsen om, at selv en omelet kan vække begejstring.

Bliv begejstret på Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk