Home Pindemadder Madklubben Grill Royal – flade priser og velsmag på Kongens Nytorv

Madklubben Grill Royal – flade priser og velsmag på Kongens Nytorv

by Nicolai Klingenberg

Vi skal ud at spise. Der er en prøvemiddag på tapetet, men i morgen går det for alvor løs. Hvorfor? Fordi Madklubben Grill Royal har gjort det igen: En ny restaurant har set dagens lys, og jeg spår stedet en stor fremtid. Du kan hverken booke bord (med mindre I er seks og derover) eller blive flået, men jeg er ganske sikker på, du både vil blive mæt, glad og tilfreds.

Det er her, vi skal til bords

Det er her, vi skal til bords

Nils Petter bød på prøvemiddag, og det takkede jeg på ingen måde nej tak til. Det er muligt, jeg ikke er madanmelder, men jeg sætter pris på at gå ud at spise, dele mine oplevelser og byde på feedback til køkkenet, når det ønskes. Enten her eller direkte på aftenen. Omend der var tale om en prøvemiddag, så vil jeg mene, at Nils Petter og co. er i mål. Der var et par enkle løjer, som “ikke lige var mig”, men tilbage til dem senere. Vi lægger ud med velkomst-velsmag i mousserende form og fra Italien. Temperaturen var måske en anelse højere, end hvad jeg ville servere den ved, men det fungerede aldeles udmærket, og smagen var lige i skabet: Ej for sød, ej for tør, men en god starter, som du sågar på få i fuld flaske til 250 kroner.

Italienske bobler og Petter

Italienske bobler og Petter

Selvom du ikke kan bestille bord, så er der stadig dele af Madklubbens koncepter at spore hos Grill Royal. Du snupper selv bestikket for eksempel – og du kan som minimum vælge to retter. Prisen for to retter er 200 kroner, og det er absolut imponerende, at prisen kan holdes her. All right – der er kun én obligatorisk forret, som er “Salade Royal” med kørvel, skalotteløg og vinaigrette på valnødder. Og ved du hvad? Det er faktisk ganske fint. Du kan nippe lidt til den og gemme størstedelen til næste ret, eller køre den ned som en solo-forret, hvis du vælger moules frites til hovedret.

Salat - gem endelig lidt til hovedretten

Salat – gem endelig lidt til hovedretten

Er der ikke brød som velkomst? Jo. Og det er bake-off. Det vil sige, at man bager et produkt færdigt på stedet, som kommer udefra. Der er hverken spelt, malt eller andet bagværks hokus pokus i kurven, men i stedet får du en simpel, lun baguette med sprød skorpe. Til gengæld har man valgt at koste smørret ud til højre for i stedet at lade en omgang sennep og honning indgå som dyppelse. Det forlød, at bagværket er opstøvet i udlandet – og alt blev i øvrigt spist og dobbeltdyppet i den herlige smørelse.

Brød og dyppelse

Brød og dyppelse

Vine findes der selvsagt også. Fra 200 kroner til 800 kroner flasken. Vi blev budt på husets røde og hvide, som koster 200 kroner flasken. At man kan tilbyde så herlig vin til disse priser hænger sammen med konglomeratets størrelse: Man handler med garanti i containervis, hvilket kommer gæsterne til gode. Er du hip som hap med rød eller hvid, så jeg vil afgjort gå efter den hvide Sauvignon Blanc fra Loire, som byder på den største og mest komplekse oplevelse af de to vine. Den røde? Den er aldeles udmærket og lige ud af landevejen. Der skal lyde rosende ord herfra til Lars Bertelsen, som står for hjembringelse samt udvælgelse af vinene.

Huset røde og hvide

Huset røde og hvide

All right. Det er tid til hovedretten. I pluralis. For vi får lov at smage hele molevitten. Lad mig begynde med den klassiske hamburger. En burger på en café forbinder jeg oftest som en halv-dyr og tør oplevelse. Men nu er vi ikke på café, men på Kongens Nytorv hos Grill Royal, og køkkenet kan sit kram. Hvorfor? Fordi bøffen er stegt til perfektion (medium er stadig perfekt i min bog), bøffen har grillsmag, bollen er inspireret fra en tur til Belgien, kan karakteriseres som en brioche og af en sådan karakter, at den ikke skal anses som tørt og ligegyldigt tilbehør. Du får også en syltet agurk, cheddarost (den kalder de Prins Charles), løgrelish samt sennep og ketchup. Du får desuden en sublim alioli, som du kan dyppe de friterede kartofler i (mere om dem lidt længere nede). Alternativt kan du være en frækkert og dyppe bøf og bolle i den hvide, fede velsmag.

Burger og sublim udsigt (se bort fra vejarbejdet)

Burger og sublim udsigt (se bort fra vejarbejdet)

I øvrigt er gutterne i køkkenet i besiddelse af topmoderne udstyr, som blandt andet gør næste ret til en realitet. En særlig ovn med timing- og tilrettelæggelseszoner sikrer absolut god smag og masser af saft i kødet. Hils lige på et par af gutterne herunder.

Køkken crew

Køkken crew

Næste hovedret er helstegt oksecuvette med sprøde fritter og en Grill Royal steaksovs. Her vil det være på sin plads at have gemt noget af den først tilkomne salat, da stegen ikke har salat på siden. Til gengæld er det en “hel” steg og ikke et stykke med rå ender. Og den er – takket være førnævnte ovn og gode gutter – virkelig stegt flot. Er I to, der bestiller steg, får I dobbelt størrelse af den sag, du ser på fotoet herunder. Dog ville jeg klappe gevaldigt i hænderne, hvis saucen havde båret navnet bearnaise. Steaksovsen gør det ikke for mig, og jeg synes, at den – i modsætning til alt andet – smager halvhjertet.

Steg

Steg

Sidste valgmulighed til hovedserveringen er Moules Frites. Herlige blåmuslinger er dampet i hvidvin, urter og grøntsager, og der er virkelig meget at komme efter i jerngryden. Skallerne flyver fra gryde til låg, og lyden at de tomme skaller, der rammer metallet, minder mig om den lyd, min ven Snøvsen lægger for dagen, når han – gerne efter midnat – ynder at spille krone med en mønt, et skærebræt og en kop. Vi har begået en lille fejl ved at kaste os over muslingerne til sidst. Skal du have et tip mere? Gem – eller bed om mere – brød til denne ret, da bunden af gryden byder på lækker væde (en anden gæst mente, at der manglede lidt kraft og mere hvidvin, men en prøvemiddag er en prøvemiddag), som du passende kan dyppe den velsmagende omgang bake-off i.

Muslinger med grønt

Muslinger med grønt

Fælles for alle hovedretter er et selskab af pommes frites. Ikke de frosne fra McCain, men en anden og langt mere velsmagende sag, som er fundet i Frankrig. Den dressing, der følger med burgeren kan i øvrigt nemt bruges som dyppelse til de franske, friterede frækkerter.

De famøse fritter

De famøse fritter

Du skal i øvrigt vide, at konceptet her har været fire år undervejs. Konceptet går under den rammende titel fabolous fast food, som jeg gerne tillægger et “luksus in & out”. Hvorfor? Fordi du har omtrent halvanden time til at spise. Men bare rolig – du vil ikke føle dig presset, for i og med at menukortet rummer et simpelt udvalg, så er køkkenet klar til hurtig service.

Mand- og kvindskab

Mand- og kvindskab

Udsigt til Kongens Nytorv

Udsigt til Kongens Nytorv

Stedet har plads til det hele: To personers borde, fire og seks, et baglokale med god plads og private dining i kælderen. Kælderen har desuden lysindfald fra gadeniveau, hvorfor køkkenets lebend også ville kunne opleves fra gadeniveau.

De bagvedliggende lokaler

De bagvedliggende lokaler

Slå dig (og eventuelt også brættet) ned.

Slå dig (og eventuelt også brættet) ned.

Har du en sød tand eller et sødt gebis, kan du roligt glæde dig. Madklubben Grill Royal har fået fingre i en konditor fra Lagkagehuset, som har udviklet en dessertsektion på ti kreationer. Det er muligt, der er overskud og profit i profiteroles med chokoladesovs og vaniljeis, men det var en af de tre, vi fortærede. En Coupe Royal med saltet karamel samt tre slags sorbetis var også på bordet, og jeg må tilstå, at jeg ikke husker hvilken, jeg var mest begejstret for. Har du en klassiker, som også findes på menuen, så snup den – der var ingen af de tre på bordet, der skuffede. En dessert koster 50 kroner, men du kan også vælge diverse oste til 30 kroner eller samtlige oste for 75 kroner.

Desserter

Desserter

Finalen? En kop kaffe. Traditionel, velbrygget og i en herlig kop, der kunne være fundet på et lærerværelse. Ingen magisk barista eller palmer i skummet, men blot for 25 kroner velsmag. Helt i tråd med konceptet – og jeg ser i den grad frem til, at stedet tilbyder morgenkaffe i sensommeren. Endda i selskab med let morgenspise, men det er en anden historie, jeg endnu ikke må komme ind på.

Lige som det skal være

Lige som det skal være

Jeg spår Grill Royal fulde huse. Der er plads til høj som lav, turist som lokal og jo flere jo bedre – det vil ikke undre mig, hvis stedet bliver en cash cow, hvor man nemt bliver fristet til at kigge forbi. Med hensyn til hovedretterne, så skal du vælge Moules Frites, hvis du vil have noget, du (sikkert) ikke selv laver særligt ofte, stegen skal du vælge, hvis du er til value for money, mens burgeren er retten, du ryger på, hvis du vil have noget “klassisk”.

Menuen

Menuen

Tak for mad – og god vind fremover.

"Fire år, Klingenberg. Fire år..."

“Fire år, Klingenberg. Fire år…”

Hold i øvrigt øje med skiltet herunder – så er du på rette kurs. Du bør også vide, at vinduespartierne er blevet udskiftet, så solen har nemmere ved at komme ind, og du kan se bedre ud (gennem vinduerne i hvert fald).

Søjler og lys

Søjler og lys

Besøg My Pleasures søsterside på internetfænomenet Facebook

 

You may also like

2 comments

Søren 20. april 2014 - 12:08

Kan godt lide Madklubben med deres forskellige restauranter rundt omkring i København. Men på en en så fantastisk adresse på Kongens Nytorv, er det skuffende, at de åbner et sted med en så ligegyldig menu: Burger, pommes frites, bøf og moules frites. Det er altså uambitiøst. Burger på Kongens Nytorv? Troede vi var nået længere i det kulinariske København.

Reply
nicolaiklingenberg 23. april 2014 - 19:17

Altså som jeg forstår det, er tiltaget “nemt og bekvemt”. De har netop andre og måske finere tiltag andre steder i byen og fra et forretningsmæssigt synspunkt ser jeg på idéen. Der er trods alt talrige steder om hjørnet, hvor man kan få noget “finere og større”.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk