Home Pindemadder Ravage: Nu med kantareller, Gucci bukser og Egon’s Turistbusser

Ravage: Nu med kantareller, Gucci bukser og Egon’s Turistbusser

by Nicolai Klingenberg

Om jeg har været ude at spise for nylig? Det kan du tro. Sidste gang var på Ravage. Det skulle være centralt og gerne med udeservering, da min medspissende ynder at nyde tobak efter maden. Til tider også før. Frokost var omdrejningspunktet. Og der var sågar et glas rosé på siden. Kom med til bords på Restaurant Ravage.

Husets rosé. Men du får meget mere i dette indlæg.

Husets rosé. Men du får meget mere i dette indlæg.

Så er vi der. Anden række fra Kongens Nytorv og med udsigt til trafik, Kongens Byggeplads og et vældigt lebend. Men det er faktisk helt okay, for hvis man vil sidde roligt, er der virkelig mange andre steder at vælge i mellem. Og når nu servicen altid er smilende og serveringen kvik, så blev frokosten indtaget under den røde markise. Et damekast med sten derfra, ligger Grill Royal. Her er også også hyggeligt, men jeg har spist her samme uge, og da det er et stykke tid siden, jeg har sat tænderne i fast føde på Ravage, er valget oplagt. Der sker et og andet på Kongens Nytorv, og det slår mig, at jeg som barn gerne tog med min mor på tur til hovedstaden. Her var jeg behjælpelig med at blive væk, spise softice og være ret ligeglad med de valg af tøj, jeg blev præsenteret for. Men mindet om, at man kunne parkere på Kongens Nytorv dukker pludselig op. Hvorfor ved jeg ikke. Men jeg fandt et ældre foto, der nemt kunne være taget, før vi skulle på en eller anden tur. Måske til Kongens Nytorv – ikke for at sidde på Ravage, men for at parkere dernæst handle.

Min mor og jeg. For et års tiden siden. Omtrent.

Min mor og jeg. For et års tiden siden. Omtrent.

Et glas af husets rosé bliver skænket efter venlig ordre herom, og vi får sågar et glas vand med is i. En kurv med brød og smørbrikker kommer også til bordet og begge dele glider nemt ned. Jeg har det dog lidt svært med de smørbrikker der. Det er efter en smørrebrødsrestaurant påpegede, at de i hvert fald ikke var til den slags fabrikata-pjat, og det er nok mest formuleringen, der stadig sidder som et morsomt udsagn – i hvert fald lægger jeg altid mærke til “brikkerne”, når jeg ser dem. Eller får dem.

Brød, brik og roséophældning

Brød, brik og roséophældning

Nå, men jeg har smagt et og andet på Ravage. Men ikke den femte linje på klokken 11-17 menuen: Svampetoast – kantareller – purløg – fløde. Den snupper jeg. Ventetiden bliver brugt på et stykke tobak og samtale.

Femte linje, tak.

Femte linje, tak.

Der kom den så. Tallerkenen med godter fra skovbunden: En flot mængde kantareller, som ligger i fløde-spa og med purløg og andet grønt samt en skive grillet, hvidt brød gør sig til. Et par flotte vrid med saltkværnen er alt, jeg tilfører. Og så er jeg faktisk rigtig glad. Der er tale om en simpel ret med masser af smag, og portionsmæssigt passer det flot til min frokostsult. Prisen ligger på 135 kroner. En sandwich på en lokal sandwichbar koster omkring 50 kroner. På det andet hjørne kan man få en stor burger med fritter for 100 kroner. Jeg har prøvet alle tre løjer – og jeg kan lide dem alle. Hver sin pris – og hver sin charme.

Hvem kan? Kantarel.

Hvem kan? Kantarel.

Men festen stopper skam ikke her. Vi flotter os og bestiller to kopper med kaffe i. Og mælk på siden. Den smager som en sådan skal, og længere er den ikke.

restaurant ravage-5

Kaf’ – med mælk til.

Selskabet har været godt, og min medspisende skal et smut til et herrekrædderi, da hans nyindkøbte mode-buks fra Gucci er gået en lille smule op i sømmen. Jeg ville ikke have skænket det en tanke, men ejeren accepterer ikke den slags fejl. Sådan er vi som spisestederne: Forskellige. Men vi har hygget os. Og det er det vigtigste.

Spekulerede du over overskriften med Egnon's Turistbusser? Så har du referencen i fotoform her. Kongens Nytorv har taget sig bedre ud...

Spekulerede du over overskriften med Egnon’s Turistbusser? Så har du referencen i fotoform her. Kongens Nytorv har taget sig bedre ud…

Gå på kantareljagt på My Pleasures Facebook side her

 

 

You may also like

2 comments

Brian B. 19. august 2014 - 09:05

Desværre ikke det hyggeligste sted at spise uden for. Men go’ mad, det laver de 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 19. august 2014 - 18:50

Nej, det kan være lidt trafikeret, men ved aftentid kan det nemt blive hyggeligere. Og mere festligt.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk