Home Pindemadder La Esquina – en perle i Ryesgade

La Esquina – en perle i Ryesgade

by Nicolai Klingenberg

Hvis du godt kunne tænke dig at tilbringe en time eller to i nogle hyggelige lokaler, hvor atmosfæren er helt særlig, så vil jeg gerne tippe dig til La Esquina i Ryesgade.

Skrub ind med dig - der er meget hyggeligere

Skrub ind med dig – der er meget hyggeligere

Det er muligt, at det hele gik op i en højere enhed, da jeg var forbi: Det var søndag, min kæreste holdt mig i hånden, og jeg tændte et stearinlys på bordet. Det var ikke aften, det var ikke pladderromantisk, men det var bare rigtig hyggeligt.

Omelet fra første besøg

Omelet fra første besøg

Hvad omeletten bød på...

Hvad omeletten bød på…

Den del af Ryesgade, som La Esquina ligger på, er ellers ikke noget særligt – med al respekt. Der ligger en forretning eller to, en spillehal og et nedlagt møntvaskeri, men derfor er det en fornøjelse, at nogen har satset på at åbne en lille oase i en ellers halv-melankolisk gade. Det skal dog nævnes, at vintersøndag med minusgrader og gråvejr gør de fleste gader lidt triste, men nok om det.

Der er da hyggeligt!

Der er da hyggeligt!

Drønhyggeligt. Sådan vil jeg beskrive de indre rammer. Lidt rå mursten, tavlefristelser, en flot bar og dæmpede, musikalske toner er med til at udgøre den gode stemning. Et par med deres nyfødte barn havde også fundet vej, og det var en befrielse at se, at manden læste avis, men moderen ammede. Ro på.

Et kvikt foto af et roligt øjeblik

Et kvikt foto af et roligt øjeblik

Det står jo skrevet sort på hvidt...

Det står jo skrevet sort på hvidt…

Maden er rustik, reel og velsmagende. Vi var forbi til en sen søndagsfrokost, og ordren var simpel: En sandwich og et glas æblemost. Bestil i baren, for sådan er konceptet. Det kan jeg fint leve med.

Mere bar

Mere bar

Øko-æblemost på en søndag

Øko-æblemost på en søndag

Glæden var – og er – stor, når en sandwich er frisk, brødet ikke er smattet og når de grønne løjer er friske og sprøde. Og sådan var min sandwich med letgrillet tun. En fin mayo havde også sneget sig ind sammen med flotte store kapersbær. Serveret venligt og med en ventetid, der vidner om, at sandwichen netop var kreeret – og man er ikke nærig med hverken fisk eller grønt.

Sandwich med tun

Sandwich med tun

Det lader til, at det er stolte folk, der driver stedet. Det er ikke über-fancy, men hyggeligt, og så er måltiderne reelle. Den slags virker på mig. Og sikkert også i det lange løb.

Knaldsort kaffe

Knaldsort kaffe

Jeg fandt i øvrigt ud af, at aftenerne gerne står i vinens tegn. Det må prøves.

Sus forbi My Pleasure på Facebook

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk