Home Depeche Tine Bek Hansen – om en mis, kødsovs og 100 % kontrol

Tine Bek Hansen – om en mis, kødsovs og 100 % kontrol

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Ugen, der gik handler ofte om hverdagsmomenter, og selvom jeg ikke lever af at være fotograf, så synes jeg at kunne ane en lille form for lighed med nogle af de fotos Tine Bek Hansen har taget. Altså rent “stilmæssigt”. Hun er dog professionel fotograf – og svarer her på mangt og meget om sit virke…
Tine – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?

– Lige nu har jeg gang i et par forskellige projekter, som alle har relation til ”œfotobogen” som en kunstart for sig selv. Jeg er i færd med at få udgivet min bog BAROK, som er fyldt med farver, statuer og kvindekroppe.

Derudover har jeg startet mit eget lille forlag, som udgiver journalen ”œTHE PHOTOGRAPHIC EARTH SAGAS”. Ideen startede som en slags undersøgelse af mediet, og hvor meget man egentligt kan gøre selv som kunstner. De her bøger er et slags resultat af samarbejder, jeg har haft med folk, samt ideer jeg har haft lyst til at undersøge nærmere. 

Bine er dette foto døbt

Bine er dette foto døbt

Så med de her publikationer har jeg 100 % kontrol og kan egentlig gøre, hvad jeg har lyst til. Den seneste udgave blev lanceret den 9. november i Glasgow. Der er 12 kunstnere involveret, som arbejder enten med foto eller tekst.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil over for en person, som ikke har set dine fotos?
– Jeg ser mit arbejde som meget omskifteligt. Det kommer meget an på mit humør, og hvad jeg bliver inspireret af og har omkring mig. Jeg går igennem perioder med bestemte temaer, men sådan rent overordnet set, vil jeg sige, at mine billeder handler om hverdagsscenarier set i et andet lys.

Bottle

Bottle

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg besluttede, da jeg var 12, at det var fotograf, jeg skulle være. Jeg var meget inspireret af min farfar, som altid have enten et smalfilmskamera eller sit gamle Nikon kamera i sin hånd, og som fremkaldte sine billeder på badeværelset eller ude i skuret.
Jeg har aldrig rigtig tvivlet på, hvilken vej jeg skulle gå, men det tog mig lidt tid at finde ud af, hvor jeg hørte til inden for denne fotoverden. Efter gymnasiet hørte jeg om fotoskolen Fatamorgana i København. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, men det viste sig at være det perfekte sted for mig at udvikle mit visuelle sprog og har helt klart været med til, at jeg er, hvor jeg er i dag.

Brunch-buffet

Brunch-buffet

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Jeg skulle engang tage et portræt af en bekendt. Det skulle bare være et helt almindeligt sobert portræt fra skuldrene og op. Jeg kom til hendes hus, som var en stor villa i Helsinki, og hun åbnede døren kun iført dyne, helt forvirret og lidt hektisk. Hun stopper og ser meget betænksom ud, hvorefter hun kigger på mig og siger; “Skal vi ikke bare gøre det uden tøj, er det ikke bedre?”.
Det blev de sjoveste billeder, mest fordi hun var så energisk, og fuldstændig frygtløs. Jeg fik en masse fantastiske billeder af hende i alle værelserne i huset, det blev næsten en slags nøgen akrobatik foto-shoot. Jeg har efterfølgende fundet ud af, at hun plejede være Croquis model, så pludselig giver det hele ret meget mening:).

Glas

Glas

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil rigtig gerne fortælle en masse historier. Jeg vil gerne dele mine billeder og sende dem ud i verden, og give dem deres eget liv.

Kirstie

Kirstie

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Jeg synes, både mænd og kvinder er smukkest om morgenen. Der er noget uskyldigt og dejligt ved folk, der lige er vågnet.

Peaches

Peaches

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jeg ved ikke, om det nødvendigvis er en fordel, måske. Det kommer an på, hvad man gerne vil have ud af modellen. Der ligger måske en indbygget form for tillid, når jeg fotografere kvinder, fordi de ved, at jeg forstår hvordan de har det. Jeg tror umiddelbart, at det handler mere om den enkelte, end om det er en mand eller en kvinde. Det bedste er at fotografere folk, som har en ro og en selvsikkerhed, der udstråler, at de stoler på mig.

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Ja, helt klart. Det, tror jeg et eller andet sted, er essensen. Ikke at alle fotografer er ens, men jeg kan se i mange af mine venner og kollegaer, at de har lidt den samme sult i deres øjne, som jeg selv har. Jeg tror det handler om en længsel for at høre til og passe ind. Jeg elsker at være udenfor situationer og være den, der betragter og måske endda lurer lidt. Men det handler om at kunne stå inde for sit lureri, så mest af alt tror jeg, man skal være modig for at være en god fotograf.

Redroom

Redroom

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når man har lyst til at kigge på det igen og igen og drømmer om det om natten.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Jeg tror ikke jeg kun kan vælge en. 🙂

SwimmingPool

SwimmingPool

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Jeg er ikke rigtig fan af overproducerede fotografier, så jeg kan bedst lide, når der ikke bliver pillet for meget ved billedet. Men jeg synes, det giver en stor forskel, når man har et rigtigt kamera i sin hånd. Jeg elsker mine iPhone billeder, fordi de er hurtige og spontane, men det er en helt anden følelse at have et ordentligt værktøj i sin hånd. Det er der intet, der slår.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– På www.tinebek.com

Hvis man har lyst til at se billeder i levende live, er jeg med i en gruppeudstilling ved Galleri Naboløs om et par uger. Der er en masse rigtig dygtige fotografer med, og jeg kan helt klart anbefale, at man kigger forbi.

TheBelle

TheBelle

Tre hurtige til Tine:

Hvad byder dit efterår på?
– Jeg har en del forskellige fotoopgaver linet op, en flytning og to nye jobs, så der er nok at se til.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Da jeg netop er blevet moster til en dejlig, lille pige er min telefon proppet med babybilleder, men jeg fandt et af en kat, jeg mødte, som kun drikker vand af høje glas. En sofistikeret mis.

Fra telefonen...

Fra telefonen…

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg har lige tilbragt en weekend hos min søster og hendes familie i Zurich, hvor vi sluttede af med en omgang go’ gammeldags spaghetti med kødsovs, det var dejligt.

My Pleasure kører hverdag hele ugen lige her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk