Home Tech Ethvert sommerhus skal have en radio

Ethvert sommerhus skal have en radio

written by Nicolai Klingenberg 20. juli 2016
Pin It

Her skal det handle om at rykke rundt på en radio for at forsøge at få skudt nogle fine fotos af apparatet. Og faktisk er det radioapparatet, der er det væsentligste i historien. Firmaet bag hedder IRC, er dansk og var blandt de første til at producere DAB-radioer…

Vi begynder ude - terrassen skulle efter sigende have godt af lyd...

Vi begynder ude – terrassen skulle efter sigende have godt af lyd…

Det begyndte med en nyhedsskrivelse, som fangede min interesse. Det forholder sig nemlig sådan, at sommerhuset – som tidligere nævnt – blev overtaget aldeles tomt – bortset fra en kasse med skruer, lidt værktøj, nogle planker og et bordopvaskemaskine med hul i vandledningen. En kreativ sjæl skulle nok kunne have stykket en radiomodtager sammen af disse dele, men så vidt strækker mine tekniske evner ikke.

Når låget er klappet i, er apparatet slukket

Når låget er klappet i, er apparatet slukket

Nå. Vi kørte et mindre flyttelæs mod nord, da sommerhuset skulle overtages, men der var ingen radio at opstøve i gemmerne. Det blev dog til en fin trådløs højtaler, som kan bruges til at streame musik og radio, men det er ingenlunde det samme som en traditionel radio. Dog vil jeg gerne understrege, at den model, jeg rumsterer med, er mere end en traditionel radio. Navnet er The Box – og den kan begave dine ører med traditionel radio og DAB-radio, men også valgfri lyd via AUX-indgang eller via Bluetooth.

Radio-streaming

Radio-streaming

Mere? I den grad. Den er såre simpel at bruge. Smid stikket i stikkontakten, åben låget, og radioen vil nu selv finde 20 DAB-radiokanaler. Dernæst browser du mellem de kanaler, du måtte ønske at lytte til. Magter du ikke radio, kan du som sagt streame egne playlister via telefonen og Bluetooth eller kabel.

Fra oven...

Fra oven…

Ved første øjekast tænkte jeg pokkers. Det var nemlig et traditionelt stik, der skulle bagi (radioen). Dermed var jeg ganske sikker på, at der skulle mokkes eksterne batterier i, hvis apparaturet skulle udenfor, men radioen rummer et opladeligt batteri, som holder seks timer. Dog kunne strømtilslutningen fint være nemmere at sætte i og tage ud, men det er en mindre detalje.

Og i vinduet

Og i vinduet

Lyden? Den kan ikke spille en fest op, men det udgiver den sig heller ikke for at kunne. Først blev jeg skuffet over manglende bas, men det var min egen fejl. Mangler du lidt dybde i lyden, springer du blot ind i menuen”Equaliser” og fyrer op under det, du måtte mangle. I øvrigt skal du også vide, at den eksterne antenne ikke har været nødvendig at rulle op på de længde- og breddegrader, jeg befinder mig på.

Det er her, morgensolen i øvrigt rammer

Det er her, morgensolen i øvrigt rammer

Som det ser ud nu, er radioen det, der kører oftest i sommerhuset. Vi har også et fjernsyn, men efter nedtagningen af både antenne og parabol, har vi besluttet ikke at gøre noget videre ud af fjernsynet. Det står bare. Og det passer mig fint – det er ikke utænkeligt, at en dvd-adspiller eller en streamingtjeneste kan komme i spil, men det er en helt anden – og mere tidskrævende – affære. En radio underholder, kræver ikke din fulde opmærksomhed, men kan blive din bedste “underholdningsven” – uanset om den giver baggrundsstemning eller radiodokumentaristiske aha-oplevelser.

Nogle tænker måske brødkasse. Det kan der være noget om. Der findes dog også andre designs - tjek eventuelt modellen, Transistor, ud...

Nogle tænker måske brødkasse. Det kan der være noget om. Der findes dog også andre designs – tjek eventuelt modellen, Transistor, ud…

Historien er præsenteret i samarbejde med IRC, som du kan læse mere om her

 

Tune in på My Pleasures Instagram her

Pin It

You may also like