Home Pindemadder En let frokost på Bistro Bistro med masser af drikkepenge

En let frokost på Bistro Bistro med masser af drikkepenge

by Nicolai Klingenberg

For tiden arbejdes der for sommerhuset, men det kan være tiltrængt at komme lidt på tur for at opleve lidt andet. Det kan være en spadseretur ved Heatherhill (også kendt som Heather Hill) i Rågeleje, loppe-kiggerier i Blistrup eller måske en frokost i Tisvilde. I dag skal det handle om sidstnævnte.

Velkommen til.

Velkommen til.

Jeg kan ikke påstå, at jeg kender al verden til Tisvilde – jeg har spist her et par gange, jeg har kørt hertil ofte, og jeg vist også festet her en gang. Derudover er jeg i sving med at læse Martin Kongstads “Sådan gør vi ikke i Tisvilde”, men mere om den en anden dag. Nu skal vi nemlig til bords hos Anders Buhl, som er en rar mand, der har hjemme i restaurations- og underholdningsdepartementet. Han har disket op med talrige gode middage, når jeg har været forbi hans beværtninger, men i dag skal det altså handle om en frokost.

En af de to for tiden læste bøger på mit natbord

En af de to for tiden læste bøger på mit natbord

Vi befinder os på Hovedgaden i Tisvilde, hvor Bistro Bistro ligger aldeles glimrende på et sandklædt hjørne. Her kan du sidde ude med fødderne – eller sejlerskoene – i sand, mens du følger med i det herlige sommerliv, som triller forbi – for eksempel med et ældre par i en ditto vintagevogn, en yngre mand i en åben Audi R8, et barnebarn på en tredje generations rusten cykel eller et nyslået forældrepar med en velsmurt barnevogn.

Anders har alle dage formået at trække musikalsk underholdning til sine beværtninger, og denne sommer er ingen undtagelse. For tiden spilles der dagligt op til feel-good featuring rosé og Antonelli. I valgfri rækkefølge endda. Det ser hyggeligt ud – og jeg skal på ingen vis udelukke, at vi tager forbi til en eftermiddags-session.

Vort bord

Vort bord

Vi skal spise. Frokostkortet kommer til, og vi vælger fra. Og til. Det bliver en frokostplatte – den er varieret, og det der med at tage en burger er lidt for ordinært, omend ofte et sikkert valg. Vi bestiller også mousserende vand og et glas øl.

Vand fra Italien og øl fra Holland. Og fad.

Vand fra Italien og øl fra Holland. Og fad.

Sagerne kommer til. To gange rektangulært fad til hver, som indeholder fine rejer med dip og æg, en fiskefilet, en fiskefrikadelle (den var på huset), remoulade, et stykke kryddersild, brie, hønsesalat med bacon. Hel molevitten er nydeligt anrettet, remouladen var grov, mens silden var lidt ordinær. Filet og delle af fisk var blandt højdepunkterne, mens hønsesalaten var en anelse for tynd. Lidt mere fyld, ville klæde den plukkede høne. Rejerne var også fine og i selskab med en dip-dyppelse, som klædte det skal-frie dyr godt.

Brie & Høne

Brie & Høne

Det samlede traktement

Det samlede traktement

Vi spiser, bliver mætte og runder af. Det har været en fin oplevelse. Ingen stor kunst og ikke helt så overraskende, som Anders’ tidligere kreationer, som dog har været aften-relaterede. Jeg fortrød ikke mit valg, som gik på platte over burger, men der kom små skår i totaloplevelsen, da en flaske vand med brus stod i 65 kroner. Vi fik to flasker, da vi blot bad om danskvand. Det er lige i overkanten – altså prismæssigt. Jeg er fint klar over, at en del af stedets overlevelse skal findes i sommer-sæssonen, og at drikkevarer har en flot avance, but still (water næste gang)…

Det hvide hjørne

Det hvide hjørne

Er du i området, skal du dog ikke snyde dig selv for en tur på hjørnet. Køb endelig masser af Dolomia vand, hvis du er uenig i min betragtning. Kom gerne omkring 15.30 tiden – det er nemlig der, der spilles op.

My Pleasure agerer brushoved her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk