Home Pindemadder Tilbageblik på en åbning – Boulebar i Nørregade

Tilbageblik på en åbning – Boulebar i Nørregade

by Nicolai Klingenberg

I torsdag havde jeg fornøjelsen af at springe på cyklen for at drage ud og opleve lidt. Det handlede om en åbning af “noget nyt”, som i virkeligheden kun er nyt i Danmark. Initiativet hedder Boulebar, det ligger i Nørregade, det fylder 1.450 kvadratmeter, og så er stedet det syvende af sin slags, hvor du både kan spise, skåle og spille petanque. Det bedste – lige for tiden – er, at det ligger indendørs.

Velkommen til!

Velkommen til!

Først og fremmest måtte jeg lige google mig til forklaringen på boule og petanque. I bund og grund er det næste det samme – og der er altså tale om et kuglespil, som foregår på grusbaner. Spillet – eller spillene – er svært populære i udlandet, og det var da også i Sydeuropa, at en gruppe venner, som var på interrailtur, blev gjort bekendt med spillet tilbage i 1992. boulebar-noerregade-44 boulebar-noerregade-43 boulebar-noerregade-41Den forelskelse blev til Boulebar i Stockholm, som sidenhen blev udvidet til Malmø, Gøteborg og nu også København. Kommer der flere? Det skulle jeg mene.boulebar-noerregade-40 boulebar-noerregade-39 boulebar-noerregade-37

Og hvordan er det så? Hyggeligt. Virkelig hyggeligt. Jeg var dog fræk nok til ikke at kaste mig over et spil på selve åbningsaftenen, men jeg fik da både trådt på knasenede grus, kigget mig omkring, talt med rare mennesker og slupret en østers eller fem. boulebar-noerregade-36

"Søtsj"

“Søtsj”

boulebar-noerregade-33

Eventen var flot. Stedet endnu flottere. Og idéen er – efter min mening – intet mindre end genial. Af og til vil man gerne ud med sine venner og opleve “noget” – og efter årtier med bowling og fadøl, hilser jeg Boulebar varmt velkommen.

boulebar-noerregade-32 boulebar-noerregade-31 boulebar-noerregade-29 boulebar-noerregade-28 boulebar-noerregade-27 boulebar-noerregade-25

Forestil dig at bruge en eftermiddag på den centrale beliggenhed med gode venner, kuglespil, lidt godt i glassene og lidt ditto spiseligt. Alt imens det regner eller blæse ude, sidder i inde og nyder det gode liv. boulebar-noerregade-12 boulebar-noerregade-10 boulebar-noerregade-9 boulebar-noerregade-8 boulebar-noerregade-7 boulebar-noerregade-6

Er der mere? Det kan du tro. En del af konceptet er nemlig en restaurant med fransk islæt. Den har jeg ikke spist fra. Endnu. boulebar-noerregade-3 boulebar-noerregade-2 boulebar-noerregade-1

Du kan booke bord og baner samt finde mere info hos Boulebar her

My Pleasure er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.