Home Pindemadder Umut og Guldkroen – den med wienerschnitzlerne, tørstige gæster og danske klassikere

Umut og Guldkroen – den med wienerschnitzlerne, tørstige gæster og danske klassikere

by Nicolai Klingenberg

Det er ikke småting, der foregår i den danske restaurationsbranche, og her skal det da også handle om selv samme. Der er nemlig en ny kro på vej – og den kro åbner i morgen. Midt på en indfaldsvej til City. Jeg fik ejeren i tale, og det handler om alt fra schnitzler til potentielle, glade branderter. Tag vel imod Umut fra Guldkroen på Fredensgade 11…

Umut

Umut – du står bag et par restauranter, og endnu en er på vej, men hvad er det overordnede fokus?
– Vores overordnede fokus er at lave traditionel dansk mad, hvor vi respekterer måden, det er blevet lavet på – samt selve udtrykket på tallerkenen. Det skal bare være så autentisk og genkendeligt som muligt, så alle kan relatere til det. På Grisen (red: en anden restaurant i konglomeratet) har Katrine og jeg gået rigtig meget op i stemningen, og på Guldkroen vil vi gerne skabe samme stemning og de samme hyggelige omgivelser, men også dyrke den danske måde at hygge sig på. Derfor vil Katrine og jeg også gå på gulvet for selv at servere det første stykke tid. Vi har også mange stamgæster på Grisen, som vi glæder os til at se på Guldkroen.

Menukortet

Guldkroen åbner den 12. april – hvad kan man forvente at indtage her?
– Man kan forvente et spisekort. som kunne være traditionelt for en gammeldags landevejskro med ægte danske – og tunge – retter, man bliver mæt af. Og drikkekortet spænder vidt, så jeg vil vove at påstå, at alle kan finde noget, de vil drikke – og som de kan blive fulde og glade af.

Planlægning

I melder ud, at I laver alt fra bunden. Har vi for få “klassiske danske”, som laver ordentligt mad?
– Vi vil bare gerne gøre det godt – og gøre det som virker for os og vores faglighed. Vi tænker ikke så meget på, hvad andre gør.

Hvad er stedets historie?
– Fredensgade har i rigtig mange år været en handels- og gågade, hvor Fredensgade 11 var en bodega. Det er der mange af de ældre, som bor i området, der kan huske. I 60’erne besluttede regeringen, at Helsingørmotorvejen skulle føres hele vejen ind langs søerne, og derfor blev vejen udvidet og en masse huse revet ned, der hvor Fredens Park ligger i dag. Men oliekrisen gjorde, at projektet måtte stoppe, da vejen ramte søerne, så nu er det en trafikeret vej, hvor der i de sidste 20 år har ligget en række forskellige restauranter. Vi overtog lokalerne efter et nepalesisk par, som var kørt sure i det.

Modernisering

Og hvor mange har I plads til?
– Vi har plads til omkring 45.

Hvad ser du personligt mest frem til ved Guldkroen 11?
– Vi ser allermest frem til at komme igang. Guldkroen har i flere måneder været et større renoveringsprojekt, og nu er tiden inde til at tage stedet i brug – og til at tage mod en masse dejlige, sultne og tørstige gæster. Det er det, vi ser allermest frem til. At mærke stemningen i restauranten.

#Rafl

Og hvordan må stedet gerne udvikle sig?
– Stedet må gerne udvikle sig med de gæster, som besøger os. Vi glæder os til at møde vores stamgæster og se, hvordan de sætter deres præg på Guldkroen. Det bedste at tænke på som restauratør er, at vi kan sætte rammerne for at skabe gode minder for vores gæster. Vi kommer til at lægge hus til en masse festlige anledninger, så det er minderne og følelserne hos vores gæster, som gerne skulle udvikle sig rigtig positiv – og som vil leve videre længere end os selv.

Dit bud på den bedst sælgende ret i 2017 på kroen?
– Vi har en fornemmelse for. at wienerschnitzlen bliver et hit.

Bestseller – uden Jack & Jones

Slutteligt – hvad skal enhver mand M/K vide om jeres nye sted?’
– Guldkroen er der, man tager hen for at blive mæt, fuld og glad.

Gå efter lyset

Du kan besøge den virtuelle Facebook version af Guldkroen her

Facebook <> My Pleasure

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk