Home PindemadderBobler Hendrick’s Gin & World Cucumber Day – vær god og kærlig ved agurken

Hendrick’s Gin & World Cucumber Day – vær god og kærlig ved agurken

by Nicolai Klingenberg

Du har garanteret hørt om – og smagt – Hendrick’s Gin. Det er dem, der gør det hele lidt skørt og anderledes, og i denne skrivelse er det absolut ikke anderledes. Jeg er nemlig med i et eksperiment, der går under navnet World Cucumber Day…

Hvad i al verden er nu det…?

Fremadrettet – på årsbasis – vil Hendricks gøre “agurkedagen” til en festdag, og den nøjagtige dato bliver den 14. juni. Agurken er ikke valgt tilfældigt, for agurk (og rosenblade) spiller en væsentlig og essentiel rolle i tilblivelsen af Hendrick’s, og hvis du har gået en gin-tonic med agurk i, så har det garanteret været med gin fra Hendrick’s. 

Børst agurken

I forbindelse med World Cucumber Day den 14. juni, er der rykket en agurk ind i mit hjem. Jeg har gjort mit for, at den skal have det godt – og jeg forsøgt mig med lidt af hvert.

Politisk prægning

Men er en agurk bare en agurk? På ingen måde. Ovenstående ginproducent har nemlig allieret sig med forskeren – og agurkeeksperten – Graham Brown fra Sydney Univervisity, og i denne alliance erfarede man via talrige, research-tunge forsøg, at agurkeplanterne udviste særlige karaktertræk, som man vanligvis kun kendte til fra følende væsener… En film? Det kan du tro.

Jeg kommer ikke udenom, at følgende citat fra presse-skrivelsen gik rent ind:

I forsøget fandt man ud af, at agurker har unægtelige og imponerende evner til at reagere på eksterne stimuli og vokse sig større og saftigere som følge af usædvanlige og omsorgsfulde plejeteknikker. TRUE STORY!! F.eks. blev der i et forsøg spillet rock for nogle agurkeplanter og jazz for nogle andre. Dem, der lyttede til rock nød musikken og voksede målbart større frugter med bedre smag, en cylindrisk form uden krumninger og en glat, mørkegrøn skræl.

I skarp kontrast hertil viste jazz-planterne foragt for deres musik ved at producere misdannede frugter. En anden test omfattede forsøgsagurker iklædt bittesmå soveposer for at give ekstra beskyttelse og komfort. Det resulterede i en blødere og lettere skræl samt sødere kød i forhold til dem, der var efterladt nøgne og udsatte. 

Jeg prøver med rock…

Festen stopper dog ikke her, for Hendrick’s Gin er gået all in – du kan for eksempel prøve deres Agurkeadoptionsservice, der minder lidt om en ikke-virtuel variant af sen halvfemsernes Tamagotchi-trend, hvor du har en virtuel passer til din agurk, som opdaterer dig via Messenger. Kan man gå kildet agurken? Det kan du tro. I øvrigt også i Hendrick’s regi. Det kan du prøve her

Om jeg får en vild, blød, kælen eller stiv agurk (…) må tiden vise. Jeg kan ikke love, at agurken står klar den 14 juni, men nu ved du, jeg er på sagen.

Graham Brown måler agurken

Et par upassende og hjemmegjorte, men stadig let-passende og underholdende hashtags, kunne lyde #VærGodVedAgurken #KildDenGlad #KysAgurkenSåDenVokser – det officielle lyder dog #WorldCucumberDay

Ros agurken: “Du er så flot!”

Er historien her en reklame? Det kan du vide dig selv i den kommercielle agurk på, at det er. Historien er sponseret af Hendrick’s Gin, og du kan læse mere om World Cucumber Day her

My Pleasure giver dig agurk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk