Home Pindemadder Et mægtigt besøg på Ca’ Cucina – en italiensk restaurant i Hellerup

Et mægtigt besøg på Ca’ Cucina – en italiensk restaurant i Hellerup

by Nicolai Klingenberg

Området ved bagsiden af Hellerup Station er blomstret op i løbet af de seneste år – små forretninger og mindre virksomheder har fundet vej til området, men det har et par restauranter også. Blandt disse finder vi Ca’ Cucina. Og her skal vi hen netop nu.

Aftenens spisested

En aften i den sidste del af maj, gik turen til restauranten, der må betegnes, som en af de mindste, jeg har spist på til dato. Man har dog også en søsterrestauration i umiddelbar nærhed, men denne var fuldt booket – det er dog en helt anden historie.

Ekspedition og bagvedliggende køkken

Spiselige godter.

Omdrejningspunktet er italiensk, maden er rustik og simpel, men med masser af smag, og du kan spise ude på fortovet ved et ældre, charmerende træbord, mens lokale spadserer forbi – og hilser – eller henter mad til hjembringning.

Vort bord

Restauratøren har sit at se til i baglokalet, men han er ikke bleg for at fremvise tavlen med de velsmagende tilbud, alt i mens han fortæller livligt om mad, området, smag og det gode (lokale) liv. Med en italienske baggrund (antager jeg), er det ikke alle ord, der går rent ind, men det gør smagen.

Pronto!

Vi bestiller, alt hvad tavlen kan trække. Altså den fulde menu, som du har et udsnit af herover.

Vor torsk

Vor salat med fennikel og mozzarella

Vor vitello tonnato

Ca’ Cucina slår sig på mantraet “Ingen hokus-pokus”, og det passer. Når det for eksempel handler om en hovedret, så er der ingen grund til at gå i små sko eller at slå sig på portionsanrettede tallerkener.

Semi-synlige åbningstider

I stedet kommer en kæmpe skål med klassikeren “Pasta med kødboller” til bordet. Vi er fire. Vi tager flere gange. Og vi kan ikke spise op. Men vi ville nu gerne. Jeg gætter på, at det der med at bringe store, portioner med ditto smag til bordet, som er pyntet med lidt synlig parmesan og usynlig kærlighed, er hverdag i Italien. I aften har vi fået lidt af det italienske til Hellerup. Og det er mægtigt.

Vor pasta med kødboller

Der er gået et par timer og i modsætning til en italienske sommeraften, er det nu blevet noget køligere. Børnene sover, vi har skålet i vin, talt om stort og småt og spist rigtig godt. Du kan fint tage til Hellerup og prøve en omgang italiensk – uanset om du tager bilen eller toget.

Tak for i aften.

Du kan følge Ca’ Cucina her

My Plesaure med italienske strømper

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk