Home Depeche Sarah Stenfeldt – om at ligne et 80’er juletræ, åndssvage filtre og digital-detox

Sarah Stenfeldt – om at ligne et 80’er juletræ, åndssvage filtre og digital-detox

by Nicolai Klingenberg

Her kommer endnu et interview med en interessant fotograf. Hun hedder Sarah Stenfeldt, og hun er havnet i den venlige og lune stol. Læs hendes svar på tiltale – det handler om hendes fotografiske virke. Plus det løse!

Således er vi i gang

Sarah – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Det, der roder aller mest derhjemme, er min samling af muslinge skaller, som jeg laver om til smykker og derefter tager billeder af.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Jeg tror bestemt ikke, at min stil er fastlagt endnu. Forhåbentlig udvikler den sig hele vejen frem til, at jeg bliver 60 år. Men så må den også gerne være fastlagt og bomstærk.

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Omkring 10-års alderen lignede jeg et mærkeligt 80’er juletræ. Jeg havde meget faste principper om, at enten skulle mit tøj være hjemmelavet eller “jo grimmere, jo bedre”. I sidste ende gik det ud over min bedste veninde (hun er heldigvis stadig min bedste veninde i dag), da jeg mente, at jeg skulle lave mit tøj om til en kollektion og sælge den til naboerne. Billeder skulle der til. Kampagne, lookbook og pre-teenage værelset blev lavet om til butik. Men symaskinen drillede konstant, og det blev sjovere at tage billederne. Det er knap 15 år siden i dag.

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Jeg blev engang inviteret med på en tur til Marokko for at dokumentere, hvad der sker, når 30 mennesker i alderen 20-40 år bliver indlogeret i ørkenen uden elektricitet og mobiltelefoner i syv dage. Følelsen af at være sammen med helt fremmede mennesker uden nogen form for afbrydelser eller støj er enormt intenst. Det mest fantastiske var at føle på egen krop, hvordan et helt døgn ren faktisk føles uden nogen tidsdræbere. En sådan digital-detox kan jeg anbefale til alle, specielt til det unge menneske, der altid har en undskyldning for ikke at have tid til det ene og det andet.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Når jeg fotografere og arbejder med billeder, føler jeg mig aller bedst tilpas. Det er det emne, der kan få mig aller højest og lavest i følelses registret. Hvad netop det skal betyde for fremtiden, ved jeg ikke, men hvem vil ikke gerne lave det, man elsker aller mest?

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Kvinder med mystik og noget på hjerte gennemstråler alt.

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jeg har oplevet at blive givet en enorm tillid af kvinder/piger, jeg kun har mødt i et par timer. Specielt inde for modeverden med yngre piger, der er lang væk hjemmefra, og som dårligt nok ved, hvad der er op og ned. Der, tror jeg bestemt, at det er en fordel, at være Sarah, 24 der møder Hanna, 16 på hendes første skydning.

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Du skal klart være en lurer for at være fotograf, men jeg tror nødvendigvis ikke, det gør dig god.

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Det er et rigtig godt spørgsmål. Måske er det nedenstående billede.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Det er ikke noget, jeg har tænkt over før, men et interessant møde kunne være med min absolut teenage-besættelse.
Selvom hun sikkert er fyrre, fed og færdig idag, gad jeg godt se resultatet. Og mon ikke om man ville kunne spore min besættelse i billederne. (Som en fin afsløring har jeg – Nicolai – fået at vide, at det var Christina Aguilera, der var i tankerne).

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Glem Photoshop og åndssvage filtre. Et af de mange gode tips, jeg fik, da jeg studerede på Fatamorgana, var fra Martin Lehmann, og han sagde: “Lær teknikkerne, og glem dem så igen”.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
Du holde dig up-to-date på min Instagram og se hele projekter på min hjemmeside Sarahstenfeldt.com

Tre hurtige til Sarah Stenfeldt:

Hvad byder resten af din sommer på?
– Jeg er på vej ud på nogle måneders rejse efter halvandet år i Spanien som fastansat fotograf hos Zara, så nu skal kameraet med på tur. Det skal ud af studiet og med mig til London, Madrid og København.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det? 
– Jeg synes, det er vildt skægt at skyde billeder med telefonen. Det er så dejligt uforpligtende.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Det sjoveste og mest absurde middagsminde var, da min bror og jeg sad til middag på Kongeskibet rundt om et meget flot ovalt bord, og min bror fik at vide af hofmanden, at der er ikke noget, der hedder “Ellers tak” – kun ja tak og nej tak. Bon appetit…

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk