Home PindemadderBobler Stik mig en opskrift på en nytårsdrink, og vind et snapse-kit til selv samme

Stik mig en opskrift på en nytårsdrink, og vind et snapse-kit til selv samme

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Er du kreativ med urter, bønner, krydderier eller lignende? Alle tiders. Så kan du nemlig vinde rigelig mængder Aalborg Basis Snaps i denne artikel, som er en reklame, der er blevet til sammen med Arcus. Med andre ord kommer der her en opfordring til at begå en nytårsdrink, hvor snapsen et bærende element.

En simpel drink i et heftigt glas. I denne historie opfordres du til at være kreativ…

Jeg står gerne ved, at jeg ikke hører til dem, der drikker allerflest drinks eller cocktails, men det sker da så absolut fra tid til anden. Skal jeg ud i noget fra det stærkere departement, så går jeg gerne efter noget friskt. Så langt, så godt.

En klassiker? Mojito! Den har jeg indtaget et nytårsaften, hvor der for alvor blev eksperimenteret med ingredienserne. Resultatet var både særdeles velsmagende – og festligt.

nytår

Der var en engang en nytårsaften med en alternativ mojito. Det var festligt.

Omend en snaps kan være kraftigere i sin alkohol volumen, kan den også være en anelse mindre karakterisk i sin smag, hvis du for eksempel sammenligner den med en rom. Det skal du ikke lade dig skræmme af. Der er nogle snapse, der er rene i smagen såsom Aalborg Basis, mens en Taffel Akavit har lidt mere kommen-smag over sig.

Taffel Mojito

Få fingre i en flot portion frisk mynte, som du skyller og lader dryppe af. Hernæst snupper du et par tekskefulde rørsukker, som du pøser over med en omgang friskpresset lime. Så langt, så godt. Herefter tilsætter du Taffel Akvait (minimum to centiliter) og spæder til med mousserende vand. Andre kalder det danskvand.

Tilsæt en tre-fire flotte, isterninger og rør rundt i glasset.

nytårsdrinks

Så har vi ingredienserne på plads!

Inden du kaster dig ud i en servering, er det vigtigt at have for øje, at du kan søde drinken op – det kan du gøre med rørsukker eller en sirup af en art. Mangler din drink styrke? Så kan du undlade at bruge danskvand og i stedet anvende champagne eller en anden mousserende vin….

Taffel & Tonic

En T&T kunne også være en værdig afløser for en G&T. Jeg har nemlig ladet mig fortælle, at en Taffel Akvavit egner sig glimrende som Tonic partner, og dermed er en ny sag født. Prøv med tre-fire centiliter Taffel Akavit og ti-tolv centiliter tonic. Tilsæt lidt citrus, lime eller grape. Er du frisk, kan du også prøve med et stykke agurk.

Grape. Med skræl.

Og mousserende vand

Men hvad med konkurrencen?

Den kommer her. Jeg antager, at du kunne være i markedet for at prøve at begå din egen snaps, og i den sammenhæng har Aalborg Basis smidt et flot “kit” med tre glas i præmiekassen.

For at deltage, skal du blot sende mig et bud på opskrift til en snapse- eller akvavitholdig nytårsdrink. Vær gerne kreativ. Buddene modtages på nk@my-pleasure.dk, og konkurrencen løber til – og med – tirsdag den 26. december 2017.  Held og lykke!

snaps

Det er tre “rene” glas med Aalborg Basis, du kan vinde. Gør du det, er der frit slag i den kreative drink-skole. Held og lykke!

Du kan genlæse og få inspiration i den første historie her

Facebook findes her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk