Home Ekvipering Nyttig viden om frotté krukkerier

Nyttig viden om frotté krukkerier

written by Nicolai Klingenberg 8. januar 2018
Pin It

Måske har du bemærket, at en ikke uvæsentlig trend huserer blandt de, der måtte bo eller bevæge sig i omegnen af kystnære forhold. Disse mennesker er ganske friske til at springe i det iskolde vand – og vinterbadningen fortsætter gerne året ud. Så langt, så godt. Men beklædningen er ikke uvæsentlig.

badekåbe

Dette er ikke helt i frotté’ens ånd…

For en rum tid siden læste jeg nogle særdeles væsentlige linjer i en af Martin Kongstads bøger. Linjerne omhandlede noget i retning af, hvorledes man kan erfare, hvem der er hvem, når man er i nærheden af kysten – i Tisvilde. De “rigtige” har nemlig for vane at iklæde sig ældgamle badekåber, som har en patinering, der ikke lader sig fremskynde – og som man ikke kan snyde sig til.

leveregler

Luft- og frottébad

Måtte du have en gammel badekåbe, må du endelig ikke udskifte den. Brug den – ofte. Lad den blive vindblæst og saltvandspræget. Jeg kan sågar huske egne sommerhusgevandter og håndklæder fra barndommen i Sverige og Nordjylland, og jeg tror endda, der måske kunne fremfindes en gammel “korrekt” badekåbe, som har tilhørt de ældre i familien. Et badehåndklæde findes i hvert fald.

håndklæde

Nærmest tyndslidt. Lige som det skal være.

Du kan med lethed være aldeles ligeglad med at bære det korrekte omsvøb, men jeg finder observationen ganske underholdende. Du kan til gengæld forvente et anerkende nik og et ditto smil, såfremt du måtte være i stand til at bære patinerede baderelaterede tekstiler her til vinter eller til sommer for den sags skyld Det var ordene om frotté.

Der findes flere skriverier om klæder på My-Pleasure.dk her

F A C E B O O K

Pin It

You may also like