Home Pindemadder Røgeri Hindsholm – om at køre en lille omvej for den store smags skyld

Røgeri Hindsholm – om at køre en lille omvej for den store smags skyld

by Nicolai Klingenberg

Et visit hos Røgeri Hindsholm

Omtrent fem kilometer nord for Kerteminde, finder man Stavrevej, hvor Røgeri Hindsholm har til (bonde)huse. Men er det ikke i byen Måle? Jo lige præcis!

Røgeri Hindsholm

Så er vi fremme!

Min familie og jeg havde aflagt en del af familien et visit i ganske nærhed og blev tippet om stedet. Vi fulgte den anbefaling, og det kan vi fint gøre igen. Det bør du faktisk også gøre, hvis du kommer på de kanter. Eller i det hele taget, hvis du skal forbi Fyn…

Røgeri Hindsholm åbning

Informationstavle

Det er ikke blot noget, som jeg mener, for på røgeriets hjemmeside, erklærer man følgende:

Vores koldt røget laks, blev i 2014 kåret som den bedste koldrøgede laks, af erhvervsfiskernes Fiskeavis, og serveres på en række af de bedste danske restauranter.

Men ved du hvad? Stedet om nærområdet hørmer af idyl – tilsat dekadence. Forvent jagttøjsiklædte gæster, store firehjulstrækkere, tweet, et par herregård og et gadekær. Inde i selve røgeriet, kan du på gå opdagelse i stedets egne kreationer, men så sandelig også i et hav af specialteter, som indehaverne angiveligt har brugt lang tid på at opstøve.

delikatesser

Hyldegodter

Nå. De kan dog også selv, og jeg skal love for, at det ikke var helt nemt at vælge fra køleskabene. Men det lykkedes. Således kom jeg på vej med en omgang skiveskåret pancholetto. Er det ikke det samme som kryddermodnet, peberlagret okseinderlår? Det kan du tro. Jeg måtte dog læse mig til den viden på selve glaslågen.

køleskab

I kølekabet

Det blev til et par fingernemme skiver – omkring 200 gram, tror jeg. Disse blev serveret et par dage efter som en art snack – dette kan serveres for sig selv eller i samspil med en skive brød. Eventuelt som sandwich? Det kan du tro. Du slår dig bare løs. Smagen var særdeles delikat, og jeg havde en forkert forestilling om, at kødet nok ville være ganske pebret, men det viste sig at være særdeles velafstemt.

Skåret – og lidt mørkt eftersom det blev pålægspakket.

Handlede det kun om kød? Ingenlunde. Det blev også til laks. Måske årets til daværende dato bedste. Du har måske erfaret, at en stor del af dagligdagslaksen kommer fra opdræt, og den slags er i (hav)bund og grund ikke videre delikat. Nok om opdræt. Hos Røgeri Hindsholm kommer laksen fra Skotland – eller det Nordlige Norge. Den tager ikke selv rejsen til de fynske farvande, men det er til gengæld på røgeriet, at man kan sin rygning.

koldrøget laks

Den kolde ryger

Du kan vælge mellem varm- eller koldrøget laks, og vi fik den sidste. Røgsmagen var til den herlige, lette side, og laksen var blød som smør (der har været ude af køleskabet i fem-tyve minutters tid). Jeg er ingen ørn til at skære laks 100 procent korrekt, men det også underordnet.

Skåret og parat

En med-smagende havde oven i købet haft herlige drømme efter indtagelsen af den fine laks.

Sidder du der og er lidt ked af, du ikke umiddelbart har nogle rejseplaner på tapetet, som involverer Fyn, så kan jeg glædeligt meddele, at Røgeri Hindsholm sender herlige råvarer ud af huset. Du bestiller via telefon, hvilket i sig selv er charmerende.

hindsholm røgeri

Mere godt fra hele verden

Du kan og bør besøge Røgeri Hindsholm her

Mere mad & drikke på My-Pleasure.dk her

F A C E B O O K

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.