Home PindemadderBobler Vigtig viden om vinopbevaring – og tilbud på vinkøleskabe fra Wineandbarrels

Vigtig viden om vinopbevaring – og tilbud på vinkøleskabe fra Wineandbarrels

by Nicolai Klingenberg

Få styr på flaskerne via Wineandbarrels.com

Der sker ting og sager på mit kontor – for eksempel pryder et mindre vinkøleskab en del af rummet, så eventuelle flasker kan opbevares korrekt, såfremt der måtte skulle åbnes en flaske i en semi-professionel sammenhæng. Skabet har jeg lånt af et par venlige gutter fra Wineandbarrels, som herunder gør os klogere – og stikker os et fint tilbud…

Hos Wineandbarrels.com sælger I blandt andet vinkøleskabe – hvordan står det til med forretningen?
– Det går rigtig fint hos hos – og vi vækster rigtig flot. I gennem de seneste tre regnskabsår har vi kun haft store to- og tre-cifrede vækstrater. Det er en kombination af, at folk både får øjnene op for Wineandbarrels, men også bare generelt bliver mere interesseret i vores niche. I sær i 2017 ser vi en trend, hvor folk får alvor har fået øjnene op for særligt vinkøleskabe. Det er noget, vi blandt andet ser i Googles værktøj ”Google Trend”.

vinkøler wineandbarrels

Sirlighed og flot finish

Hvad bør man altid have in mente, når man overvejer et vinkøleskab?
– Vi plejer at sige, der er fem ting,  man bør overveje:

1: Om man skal have en eller to kølezoner – er formålet et langtidsopbevaringsskab eller et serveringsskab? 2 kølezoner giver drikkeklar vin ved korrekte temperaturer
2: Størrelse og placering – skal det for eksempel bygges ind blandt køkkenmodulerne, eller skal det stå nede i kælderen?

Lille skab…

Stort skab

3: Strømforbrug – der kan godt være et par hundrede kroners forskel pr. år, alt efter hvilken model man vælger
4: Støjniveau – hvis det skal stå i daglistuen er det vigtigt, at skabet ikke larmer. Oftest er meget støj dog grundet akustiske forhold, eller, at skabet fx ikke kan komme af med varmen bagtil, så ”skabet skal arbejde mere”. Det er derfor vigtigt, at få placeret og monteret skabet korrekt ift. støj.

Winandbarrels

Til dig, der måtte drive restaurant. Eller vinbar…

5: Finish – for mange er et vinskab et symbol, der skal vises frem. Her kan detaljer som udtrækshylder på teleskopskinner med kuglelejer være prikken over i’et, der virkelig giver en ”wauw”-effekt.

Man kan i øvrigt læse mere om støj og akustik her

Kunne I være venlige at forklare lidt om opbevaringstemperaturer?
– Er der tale om langtidsopbevaring af vin, hvor man ønsker, at vinen skal ligge og udvikle sig, så er temperaturen optimal omkring 12-16°C. Ved høj temperatur udvikler din vin sig hurtigere – og omvendt ved lav temperatur. Minus 4°C og plus 30°C er de absolutte ydre ekstreme grænser, hvor vinen tager alvorligt skade.

vinreoler

Pas godt på dem…

Derudover er det rart at have to temperaturzoner, hvis du bruger dit vinskab til at servere vin direkte fra. På den måde er dine hvidvine, bobler eller roséer på de øverste hylder altid perfekt tempererede til eksempelvis 7°C., når du skal bruge dem, alt imens resten af din vin ligger i underetagen og hygger sig ved 15°C. 

Vi har skrevet flere ord om opbevaring her

Hvordan med luft…?
– Iltning er en ting, vi nemt glemmer, når vi serverer vin. Samtidig har netop iltning den allerstørste positive effekt på vores vin. Den klassiske metode er at hælde vinen på karaffel i en times tid, men en skål eller en gryde kan også klare opgaven. Det samme kan en vinilter klare, bare meget hurtigere.

vinkælder

Beviset på, at man ikke behøver være i dårligt humør, når man taler om at være helt nede i kælderen

Med undtagelse af virkelig gammel rød- og hvidvin, så er der stort set ingen vine, der tager skade af en tur i karaflen.  Så det bliver hurtigt et ”hvorfor ikke”-spørgsmål. Vinen åbner sig og bliver meget mere indtagende fra første mundfuld.

Der er mere læsestof om servering her

Og hvis man er på jagt efter et flot tilbud…?
– Lige netop nu har vi nogle skarpe priser på vores topmodeller fra Pevino – både nye og demomodeller. Man kan se alle tilbud på vinkøleskabe her

I sælger også vinrelateret tilbehør – hvad var de bedst sælgende løjer i 2017?

– Nummer 1 var denne vinreol

Nummer 2 var disse glas


Og genrelt gik det godt for alle modulerne fra serien Square 

Hvad er den største indretningsopgave I har løst til dato?
– Vi lavet mange fede store opgaver, men for nyligt har vi lavet en rigtig fed én for en privat person på Sjælland, som bl.a. har fået lavet et specielt modul til sine ure. Hele indretningen er leveret i de dansk designede eksklusive Moldow Wine Racks-møbler. Det var en opgave der løb op i et større sekscifret beløb.

wineandbarrels reoler

Ure og vine.

Og jeres bedste tilbud på vinkøleskabe netop nu?

– Lige netop nu har vi nogle skarpe priser på vores topmodeller fra Pevino (både nye og demomodeller). Man kan se alle vores tilbud her

Hvad kan vi se frem til at finde af nyheder på Wineandbarrels i 2018?
– Der kommer flere nye serier af vinkøleskabe og nogle helt nye vinreol-systemer, som ikke ligner noget, vi har haft før. Derudover opdaterer vi løbende vores fede indretningsværktøj, som man kan eksperimentere med her – appen kræver flash.

køkkenalrum

To små…

Du finder mere vinrelateret tekst på My-Pleasure.dk her

F A C E B O O K  H E R

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk