Home Ure Halda Space Discovery – et svensk, limiteret rum-ur

Halda Space Discovery – et svensk, limiteret rum-ur

written by Nicolai Klingenberg 20. februar 2018
Pin It

Karlsson på taget ville vælge Halda Space Discovery

I Sverige kan man også rumstere med ure – og nogle af disse skal i rummet. Det svenske firma Halda, har nemlig begået en limiteret ur-model i 128 eksemplarer, som er døbt Halda Space Discovery.

Halda Space Discovery

Ude i rummet. Med et ur fra Sverige.

Kendere vil vide, at det det dog ikke er første gang, at det svenske ur-firma skal i rummet, for når ekspeditionen løber af stablen fra maj til december, er det syvende gang, en Halda-ekviperet astronaut forlader Jorden.

Nok er firmaet ikke det første, der sender noget op, og nok er firmaet ikke det eneste, der har et klik-ind-og-ud system, hvor du kan skifte mellem to ur-enheder, men det er nu ganske få ur-firmaer, der sender ure ud i rummet for at lade dem teste i et af de vel nok største eventyr: En rumrejse.

Halda Space Discovery

Lift-off

Et Halda Space Discovery HSD-1.2.1 ESA er udrustet med en omgang custom-made software, som den pågældende astronaut skal anvende til hans særlige opgaver “up there”. I øvrigt har man udskiftet safirklas til Hesalite, da dette materiale er bedre egnet til rummet – det bliver nemmere ridset, men det skulle være så godt som umuligt at sprække eller smadre.

Halda Space Discovery

To moduler

 

De limiterede ure kommer i en mægtig flot håndlavet træboks, hvori du finder både stållænke, velcro-rem og rejseetui af læder. Der er to ur-dele, som kort fortalt er et mekanisk med et Svend Andersen modificeret urværk, som har en power-reserve på 43 timer – og det er med automatisk optræk. Værket er NOS (new old stock), men har aldrig siddet i et ur før.

Halda Space Discovery

Kassen.

Den elektronisk enhed har blandt andet Event log, G-kraft sensorer og andre relevante funktioner, for dig, der måtte være rumrejsende – eller drømmer om at blive det. Og så har man faktisk samarbejdet med en række astronauter i selve udviklingen…

Halda Space Discovery

Astronaut-løjer

Du kan læse mere om særlige materialer på rum-uret og andet interessant hos Halda her

Halda Space Discovery

Svend Andersen i space…

Flere ure på My-Pleasure.dk her

F A C E B O O K

Pin It

You may also like