Home PindemadderBobler Dom Pérignon 2008 – to varianter og et farvel til en kældermester

Dom Pérignon 2008 – to varianter og et farvel til en kældermester

by Nicolai Klingenberg

En kældermester ringer af: Dom Pérignon 2008

Over hele verden ligger der spændende flasker i folks kældre. Nogle har flere end andre – og nogle gør sig måske primært i årgangschampagne. En del af disse vil i så fald have kreationer liggende, som Richard Geoffroy har skabt. Han er nemlig kældermester hos Dom Pérignon – men snart er det slut…

Dom Pérignon 2008

De to kældermestre i marken…

Efter 28 år ringer Richard Geoffroy nemlig af – og det sker pr. 1 januar 2019. Efter at have rumsteret i kælderen, er det blevet tid til at overlade næse, smagsløg og dekadent hemmelighedskræmmeri til en kollega gennem 13 år – han hedder i øvrigt Vincent Chaperon.

Du kan læse om en flot oplevelse, jeg havde med Dom Pérignon 2006 på Balthazar lige her

Et farvel og et goddag bliver derfor fejret med en tidlig limited edition frigivelse af Vintage 2008 – den er i øvrigt en flaske, som først fra 2019 officielt erstatter den nuværende Vintage 2009.

Dom Pérignon 2008

Den “almindelige” Dom Pérignon 2008

Dom Pérignon huset hylder ydermere Geoffroy og hans tiltag gennem årene:

Han har skubbet druernes modenhed til deres ypperste, hvilket har bragt fornyelse til Dom Pérignon. Med sine fortolkninger af vintages er den afgående kældermester også skaberen bag Dom Pérignons unikke plénitude-klassificering (Vintage, P2, P3), hvor et parti af en årgang modner ekstra mange år i kælderen for derefter at blive frigivet som henholdsvis P2 og P3.

Det er dog også blevet til flotte samarbejdsrelationer over jorden – blandt andet med kyndige kokke såsom Alain Ducasse, Ferran Adrià og Jean-François Piège.

Den nye prop

Kælderens nye dreng og mester, Vincent Chaperon, har været en væsentlig faktor i de sidste 13 år, hvor han har været med til skabe årgangene 2005, 2006, 2009 og senest 2008.

Richard Geoffroy bagerst og Vincent Chaperon i front

Dom Pérignon 2008

Det sidste pop fra Richard Geoffroys bliver årgang 2008, og rygterne lyder, at den frækkert frigives i samme måned, som min far fylder 71 år – det vil sige i februar 2019. Men der er mere endnu. Selve skiftet bliver også markedet med et begrænset parti af 2008, som bliver skudt ud som en limited ’Legacy Chef de Cave’ edition.

Dom Pérignon 2008 limited

Således kommer den limiterede sag til at se ud

Den sag kommer allerede “ud” den 1. november og vil være signeret af Richard Geoffroy. Det skal dog siges, at Dom Pérignon aldrig skilter med antallet af producerede flasker, så begge er produceret i begrænset omfang. Er du spekulativ køber du tre af Geoffroy-udgaven. Du smager en, smager nummer to et par år efter og gemmer nummer tre for at spekulere i en eventuel heftig stigning…

Dom Pérignon 2008

Guld og grønne… druer: DOM PÉRIGNON BLANC 2008 Limited Edition – Legacy Chef de Cave Edition

Den limiterede udgave kommer til at koste 1.249 kroner.

Der er mere vin og champagne på My-Pleasure.dk her

Propperne springer på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk