Home Pindemadder Holy Cow – den gode, saftige burger er kommet til Ordrupvej

Holy Cow – den gode, saftige burger er kommet til Ordrupvej

by Nicolai Klingenberg

Holy Cow byder på burgerfest i reservatet

Burgerfeberen har raset i årevis i City. Ingen tvivl om det. Tilrejsende til hovedstaden har haft for vane at drømme om gode burgere – eller børgers om man vil – når turen gik mod København. Men rejsen efter god bøf i bolle er ikke længere en nødvendighed, hvis man har bopæl i omegnen af Ordrupvej. Her har Morten Tersby nemlig slået sig ned i nummer 78B med Holy Cow…

holy cow ordrupvej

Det er her, der dufter godt og kan hentes velsmag. Velkommen til Holy Cow på Ordrupvej 78B

Konceptet? Simpelt og godt. Du kan vælge mellem fire forskellige burgere, som alle er af samme størrelse. Dog kan du kigge forbi til frokost og få en lavere pris og en mindre bøf. Og netop bøffen er væsentlig. Kødet er dansk, kommer fra frilandskøer og hakkes på dagen. Så langt, så mørt.

holy cow ordrupvej

Morten Tersby

Tilbehør? Én slags. Belgiske pommes frites, som friteres i jordnøddeolie – for smagens skyld. Det skal retfærdigvis nævnes, at disse bør nydes på matriklen for bedste smag og lune. Vi tog dem dog med hjem – og de blev også spist op. Pommes frites transport har dog alle dage været en udfordring. Dyppelse? Fire forskellige: Klassisk mayo, trøffelmayo, chilimayo eller pebermayo.

holy cow ordrupvej

Pommes frites net

Som nævnt drog vi hjem med vort måltid, men der er rig – og flot – mulighed for at spise i burgerbaren. Slå dig ned i en af de fine båse, nyd en økologisk milkshake, en øl eller et glas læskedrik, mens I sidder og samtaler om livets herligheder. Vi kom tidligt, men fluks efter bestillingen var afgivet, kom der pick-ups af mad samt siddende gæster.

holy cow ordrupvej

Der er både borde og båse…

Vi bestilte to gange trøffelburger, og det første, der skal fremhæves er smagen. Den smager aldeles delikat, og bøffen er større end “normalt” – det er helt bevidst, og det er ikke kun for volumens skyld, men også for saftens skyld. Bollen? En efterhånden klassisk briochebolle, som smager af mere qua smørindhold – og så er et sådant stykke bagværk mere delikat i sin konsistens. Der skal også rosende ord til den “hemmelige” dressing, som er svært smagsgivende uden at overdøve kødets fine smag. En finthakket agurkerelish giver også karakter. Alt i alt mere end bestået.

holy cow burger

Sættet

Burgeren kan fint karakteriseres som lettere sloppy – der er en smule grønt i, men det er ikke derfor, jeg spiser burgere, så konceptet passer glimrende til mine smagspræferencer. Den er juicy – både på grund af kødsaften – men også på grund af den førnævnte dressing. Du kan squeeze hele smagsoplevelsen sammen for dernæst at sætte tænderne i ordentligt kød med ditto tilbehør. Husk, servietter…

holy cow ordrupvej

To go. En tilberedning varer i øvrigt mellem 14 og 18 minutter. Så ved du det.

Måtte du døje med permanent eller momentvis kødforskrækkelse, så findes der også en vegetarburger på menuen. Den vil jeg faktisk gerne smage en dag.

holy cow ordrupvej

Kig efter koen…

Du finder Holy Cow på Ordrupvej 78B og på www-Internet her

Der er mere mad på My-Pleasure.dk her

Hov. Facebook.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk