Home Ure Longines 183 – en ursamler har fundet verdens ældste Longines ur

Longines 183 – en ursamler har fundet verdens ældste Longines ur

by Nicolai Klingenberg

Længe leve Longines 183

Longines 183

Nu bliver det spændende…

Her skal du møde en glad ursamler – og et urfirmaet Longines, der angiveligt har klappet gevaldigt i de hvid-handske-beklædte hænder, da ursamleren kontaktede Longines. Hvorfor? Fordi samleren havde fundet, hvad der har vist sig at være verdens ældste Longines ur til dato…

longines 183

Seiji K som samleren hedder – og hans ur

Der er tale om et lommeur, der går under navnet Longines 183 – det er uret serienummer, og de tommetykke bøger hos Longines afslører, at uret er produceret i år 1867, hvilket gør det til det ældste fundne – og eksisterende – Longines ur til dato.

longines 183

Tålmodighed og inspektion…

longines 183

Close-up

Vi snupper lige en film.

Samleren er amerikaner med japanske rødder, og han tog sit Longines 183 lommeur med til fabrikken i Saint-Imier i Schweiz for at få uret verificeret, og det var her, at serienummeret 183 kunne bruges til at datere uret.

longines 183

183…

Og hvad har vi så med at gøre? Et lommeur af sølv med mekanisk urværk med manuelt optræk. Longeines logoet med timeglas og vinger findes på selve værket og på indersiden af sølvkapslen, mens  der er graveret to felter og et floralt motiv på ydersiden. Måske et våbenskjold af en art.

longines 183

Voila…

longines 183

Bagsiden

Men der står E. Francillion og dernæst Longines på urskiven? Yes. E er kort for Ernest og Ernest Francillon var nevø til en af stifterne, og han fik med tiden overtaget familieforetagenet. I øvrigt lyder historien, at uret fungerer og er i flot stand. Mere kan man vel ikke ønske sig – det skulle da lige være den eventuelle originale æske samt købskvittering, men altså…

longines 183

Adskillelse

longines 183

Og værk

Den heldige samler, hedder i øvrigt Seiji K, og hvad hans samling ellers rummer, tør jeg kun gisne om.

longines 183

På opdagelse i arkiverne…

longines 183

Således ser det ud…

longines 183

Håndholdt

Er du glad for ure, er der flere artikler om sådanne på My-Pleasure.dk her

Tiden går på Facebook med My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.