Home Ure Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis – en limiteret Laban, der er kold som is

Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis – en limiteret Laban, der er kold som is

by Nicolai Klingenberg

Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis – on the rocks

I år fylder Spido-kollektionen fra Linde Werdelin 10 år, og det fejrer firmaet med et limiteret ur, der går under navnet Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis. Der bliver lavet 99 eksemplarer – og så skal vi faktisk også omkring duoen Laban. Det er mit eget påfund, da jeg pludselig kom i tanke om et drøngodt nummer, som har en relation til det kølige.

Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

Alt andet end et studiefoto. Måske er det Jorn Werdelin, der klatrer her…

Nå. Urkassen har de vanlige Linde Werdelin mål, som lyder på 44 millimeter i bredden, 46 millimeter i længden og 15 millimeter i højden. Materialet på urkassen er denne gang stål, men glemt alt om det glatte og polerede, for Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis er skeletteret.

Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

Midt i isen

Urværket kan betragtes gennem glasbagkassen og er i øvrigt et mekanisk urværk med automatisk optræk, som driver et chronographværk. De tre subdials indikerer i øvrigt 30-minutters visning, 12-timers visning og en gængs sekundviser. Gang-reserven? Den lyder på 48 timer. Rotoren er også skeletteret og har Linde Werdelin logo.

Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

Værket virker.

Skal du under vandet? Alle tiders – du kan klare de fleste svømmehaller og danske farvande, da uret tåler 100 meter vand. Prisen skal du ikke snydes for – 91.500 kroner.

Linde Werdelin siger selv, at uret er en fortolkning af de kølige farver fra og omkring Arktis, hvorfor der også er breddegradslinjer med Nordpols-referencer på urskiven, mens den solide gummirem har fået farvekoden Linde Werdelin Blue. Remmen kan i øvrigt nemt skiftes af dig selv, hvis du er mere til en anden farve eller et andet materiale.

Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

Ind i varmen

Men hvad var det med Laban? Det kan du høre herunder – på dansk. Og med referencer til is. Tænd føntørreren og tø op.

 

Skal du have flere artikler om ure, så findes sådanne på My-Pleasure.dk her

FACEBOOK ER HER

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk