Home Ure Longines Heritage Classic – fortiden genoplivet med automatik

Longines Heritage Classic – fortiden genoplivet med automatik

by Nicolai Klingenberg

Goddag. Er du i markedet for et klassisk armbåndsur uden alverdens dikkedarer, og som gerne må have et strejf af ældre dage over sig? Alle tiders du. Med Longines Heritage Classic har urfirmaet nemlig lanceret en – efter min mening – aldeles klædelig håndleds-godte, som hylder en model fra 1934.

Longines Heritage Classic
Dagens ur på et håndled, som tilhører en samler. Ham vender vi tilbage til…

Inden du – som jeg – antager, at uret er med manuelt optræk og dermed mindre interessant (det er sådan, jeg har det med det manuelle optræk), så er det mig en glæde at kunne berette, at uret har automatisk optræk. Værket er i øvrigt nyudviklet til netop Longines Heritage Classic.

Longines Heritage Classic
Sådan ser originalen ud – den er fra 1934 og har til huse på Longines eget museum

Men hvad får du? Noget nær det allermest simple: Time og minutangivelse samt small seconds. Ingen dato. Ingen hokus pokus.

Diameteren tolker Longines som “unisex”, og 38,5 millimeter kan da også snildt bæres af begge køn. Urkassen er i øvrigt at stål, og det førnævnte værk er (baseret) på et ETA-værk: Det er stabilt som en (indsæt selv det bilmærke, du betragter som evigtkørende og dikkedarfrit). Urværket leverer i øvrigt også en gang-reserve på flotte 64 timer.

Longines Heritage Classic
Longines Heritage Classic med en blå rem. Den variant ville jeg gå efter

Så du artiklen med ham samleren, der fandt verdens ældste Longines ur? Den historie ligger her

Viserne er i øvrigt lavet af stål, der er gjort blåt, mens skiven har to sølfarvede nuancer og påmalede arabiske tal (tjek bare efter – den er god nok).

I anledning af Longines Heritage Classic modellens komme, har firmaet allieret sig med tre samlere, som agerer ambassadører for brandet. En af disse hedder Chris Beccan, og ham kan du møde i filmen herunder.

Er der mere at sige? En smule. Prisen ligger på 13.800 danske kroner, og du kan vælge at erhverve dig uret med blå eller sort læderrem. Begge valg ledsages af en enten antracit eller denimrelateret natorem med spænde. Safirglas? Det kan du tro.

Longines Heritage Classic
Vellykket automatik anno 2019 med inspiration fra 1934

Der er mange flere ur-artikler på My-Pleasure.dk her

Facebook finder du her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk