Home Ure Richard Mille i fantasifuld alliance med Pharrell Williams (og en tourbillon)

Richard Mille i fantasifuld alliance med Pharrell Williams (og en tourbillon)

by Nicolai Klingenberg

Kender du manden med den funky hat? Det er måske ikke den, han er allermest kendt for længere, men under alle omstændigheder hedder ham, jeg tænker på, Pharrell Williams, og han har ganske længe været forbundet med Richard Mille. En af brandet, som de selv siger. Nuvel. Richard Mille prikkede for en stund siden Pharrell på skulderen for at høre, om måtte have mod på et samarbejde. Og det havde han.

pharrell williams
Pharrell Williams uden hat. Foto: Robert Jaso

Hvad er det så blevet til? Det korte svar lyder RM 52-05 tourbillon Pharrell Williams. Den lidt længere går på, at Pharrell kiggede godt og grundigt i sin barndom, for det er blandt andet her, han har hentet en stor del af sin inspiration til uret.

Richard Mille Pharrell Williams
Richard Mille & Pharrell Williams har skabt denne sag, som hedder RM 52-05 TOURBILLON PHARRELL WILLIAMS

‘I’ve always been fascinated by looking up at the sky. What could be more inspiring than all that ever was and all that ever will be? Space, before your eyes. It’s yours to see. It was here before the Earth, before this Solar System. It’ll be here after us and nothing’s more meaningful than that. When I look up at the sky I’m looking at God. I feel part of so many different parts of a whole. This is the Alpha and the Omega.’

Kig på urskiven. Det, du ser, er Jorden, set fra Mars. I en refleksion i en rummands hjelm. Det er ganske dekorativt og fascinerende at se på, hvis du spørger mig, og Richard Mille understreger, at det har krævet både “high-tech materials” og miniaturearbejde for både gravører, malere og emaljører. Jeg tror på dem.

RM 52-05 TOURBILLON PHARRELL WILLIAMS
Håndarbejde… Copyright: Jerome Bryon

Der er uhyggelig meget pressemateriale, som knytter sig til ur-samarbejdet her, men jeg vil blot formidle enkelte dele. For eksempel er astronautens hjem lavet af titanium (grade 5), som er håndmalet med uforgængelig maling. Andre elementer på urskiven har farver, der kræver 850 grader celcius for at den rette nuance rammes – emalje er drilsk laban. Urkassen? Den er lavet af blandt andet kulfiber TPT, som kendes fra rumfarten, men også en blanding af aluminium og zirconium. Og så er “Mars projektet” limiteret til 30 eksemplarer.

Nuvel. Uret har mekanisk urværk med manuelt optræk og tourbillon. Du får angivelse af timer og minutter, en power reserve på cirka 42 timer, mens målene lyder 49.94 x 42.35 x 16.15 mm. Gravering alene har i øvrigt taget 15 timer pr ur.

Er du mere til en omgang bland-selv-slik fra Richard Mille, så se her

Er du mere til Facebook, så klik her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.